Cum se face masajul suedez și ce beneficii are?

 

 

 

Masajul suedez este unul dintre cele mai populare tipuri de masaje de care vă puteți bucura. Se efectuează pentru a energiza organismul și pentru a îmbunătăți starea generală de sănătate. Acest tip de masaj implică acțiuni precum percuția, frământarea, vibrația, lovirea ușoară și rularea. Adeseori se utilizează ulei sau loțiune de masaj pentru a proteja pielea.

Terapia prin masaj suedez este cel mai cunoscut și practicat tip de masaj terapeutic – și asta din motive întemeiate. Acest tip de masaj se concentrează pe relaxarea musculară, vizând mușchii superficiali (mai degrabă decât țesuturile conjunctive vizate prin masajul țesuturilor profunde) și îmbunătățirea circulației sanguine.

În cazul în care vă întrebați de ce ar trebui să apelați la tehnica masajului suedez pentru relaxare, mai jos puteți explora câteva dintre beneficiile unui astfel de masaj.

Gestionarea durerii

Dacă suferiți de o afecțiune precum artrita și, ca urmare, suferiți de dureri cronice, masajul suedez poate fi o metodă eficientă de a gestiona durerea într-un mod natural. Discutați cu terapeutul dvs. de masaj despre punctele dumneavoastră dureroase, astfel încât el sau ea să poată viza acele zone și să folosească o mișcare pentru a îmbunătăți circulația locală și a reduce tensiunea musculară.

Scăderea stresului și creșterea relaxării

Mulți dintre noi trăim vieți solicitante, atât supraprogramate, cât și suprasolicitante. Stresul se poate manifesta în organism prin creșterea tensiunii musculare și uneori prin durere. Stresul se poate manifesta și la nivel psihic prin îngrijorare sau anxietate crescută. Masajul suedez ajută la curățarea corpului și a minții de răspunsurile nedorite la stres, calmând sistemul nervos și relaxând tensiunea musculară.

Creșterea flexibilității

Masajul suedez poate alungi mușchii, deschide și lubrifia articulațiile și poate reduce inflamarea, toate acestea putând ușura mișcarea și crește flexibilitatea. Prin încorporarea tehnicilor de întindere, masajul în stil suedez poate crește, de asemenea, raza de mișcare.

Îmbunătățirea posturii

În timp ce dezechilibrele posturale au multe surse, inclusiv mușchii suprasolicitați din cauza tensiunii repetitive, mușchii care supracompensează pentru a reduce stresul mușchilor suprasolicitați, șederea prelungită sau rănirea, masajul suedez ajută la relaxarea acestora și la menținerea unei posturi corectr.

Creșterea fluxului sanguin

Terapia prin masaj poate dilata vasele de sânge îmbunătățind astfel capacitatea corpului de a furniza sânge proaspăt mușchilor și organelor.

Eliberarea de endorfine pentru a îmbunătăți starea de spirit

Cercetările arată că masajul produce creșterea serotoninei și a dopaminei, îmbunătățind starea de spirit și starea generală emoțională.

Îmbunătățirea imunității

Când vine vorba de starea generală de sănptate, este important să adoptați o abordare holistică. Creșterea durerii fizice poate provoca și o creștere a stresul mental, stres care se poate manifesta și la nivelul mușchilor. În plus, orice fel de stres poate duce la o deficiență imunitară. Deoarece masajul suedez încurajează relaxarea și scăderea tensiunii corporale, susține un sistem imunitar sănătos.

Îmbunătățirea somnului

Studiile arată că efectuarea unui masaj crește nivelul de serotonină din organism, astfel încât să puteți adormi mai repede și să vă bucurați de un somn profund.

Calmarea durerilor de cap

Multe dureri de cap sau migrene sunt rezultatul stresului și/sau al circulației deficitare. Masajul suedez ameliorează stresul asociat cu durerile de cap și îmbunătățește circulația.

Beneficiile semnificative ale masajului suedez arată clar că atunci când este constant, acesta este mai mult decât „un lux”. Masajul constant reprezintă un sun regim obișnuit de masaj este mai mult decât un lux, dar într-adevăr un ingredient important în cultivarea bunăstării fizice și emoționale. Poate vrei doar un masaj de „relaxare”. Dar să știi că în relaxare, ai grijă atât de corpul, cât și de mintea ta în moduri fundamentale, dar importante.

Tehnici de masaj suedez

Masajul suedez este una dintre cele mai populare forme de terapie prin masaj. Vă poate ajuta să vă relaxați, să vă ofere mai multă energie și vă poate ajuta după o accidentare. Masajul suedez implică mișcări lungi, de frământare, combinate cu mișcări ritmice și mișcări ale articulațiilor. Acest tip de masaj vizează stratul superior al mușchilor și are ca scop ameliorarea tensiunii musculare.

Cele mai frecvente tehnici în masajul suedez sunt:

  • Mișcările circulare: mișcări netede, glisante pentru a relaxa țesuturile moi
  • Petrisajul: strângere, rulare sau frământare
  • Frecarea: mișcări profunde, circulare, pentru a crește fluxul de sânge și a distruge țesutul cicatricial
  • Tapotementul: lovire ușoară cu mâinile, degetele sau marginea mâinii
  • Vibrația

Diferența dintre masajul suedez si masajul clasic

Principala diferență dintre masajul suedez și masajul normal este cantitatea de presiune folosită de terapeutul dvs. de masaj. Masajul țesuturilor profunde folosește mai multă presiune decât masajul suedez. Există o mulțime de alte motive pentru care ați putea prefera o tehnică de masaj față de cealaltă.

Ce îți vine în minte când închizi ochii și te gândești la un masaj? Probabil cineva întins cu fața în jos, complet relaxat și care se bucură de muzică liniștitoare în timp ce un terapeut execută masajul. Exact asta oferă un masaj suedez – este supranumit ‘tehnică clasică de masaj’. Are scopul de a crește circulația sângelui și de a promova relaxarea prin eliberarea tensiunii corporale și îmbunătățirea flexibilității musculare.

La ce te poți aștepta în timpul unui masaj suedez?
Pe lângă stimularea sistemului nervos, masajul suedez hrănește și pielea, ceea ce calmează nervii și reduce tensiunea fizică și emoțională. Cum face asta? Prin mișcări lungi, de frământare și mișcări profunde și circulare pentru a crește fluxul de oxigen în fluxul sanguin, ceea ce ajută la eliminarea acizilor lactic și uric din organism.

Desigur, toți avem preferințele noastre personale, dar în general, masajul suedez este mai blând decât masajul țesuturilor profunde și se potrivește mai bine oricui caută o sesiune de răsfăț sau o relaxare completă minte-corp.

Pentru cine este potrivit un masaj suedez?
Masajul suedez este grozav pentru oricine dorește să slăbească tensiunea musculară care rezultă din exercițiile zilnice, postură proastă etc. De asemenea, funcționează bine pentru persoanele cu tensiune în partea inferioară a spatelui, umerilor sau gâtului sau oricui dorește să se răsfețe.

Ești gata să descoperi beneficiile pe care ți le-ar putea aduce masajul constant?

Accesați site-ul Komoder pentru a descoperi cele mai performante fotolii cu masaj.