Cum se face corect masajul pentru tot corpul. Sfaturi practice pentru un masaj corporal benefic pentru sănătate

Masajul e un răsfăț pe care ni-l putem permite indiferent de ora sau de ziua din calendar

Zilele aglomerate de peste săptămână, viața într-un oraș aglomerat și poluat, sarcinile de serviciu copleșitoare și în general toate problemele pe care trebuie să le rezolvăm într-o zi, slăbesc rezistența organismului, imunitatea lui, tonusul muscular și starea de bine. Tocmai de aceea, masajul este astăzi o necesitate care ne poate scoate din încurcătură și suferință. Fie că apelăm la un terapeut profesionist, fie că optăm pentru un fotoliu de masaj, senzația după o sesiune de 20-30 de minute de masaj este uluitoare. Vă invităm să descoperiți cum să face un masaj corect pentru tot corpul.

Beneficiile masajului pentru tot corpul

Beneficiile masajului sunt numeroase și profund benefice pentru sănătatea noastră. Masajul îmbunătățește circulația sângelui, elimină toxinele din organism și reduce tensiunea musculară. Eliberând tensionarea acumulată în mușchi, masajul promovează relaxarea și reduce stresul. Beneficiind de masaj regulat, poți experimenta o îmbunătățire a flexibilității și a mobilității articulare. De asemenea, acesta poate ajuta la ameliorarea durerilor cronice, cum ar fi cele de spate sau de gât. Prin stimularea sistemului limfatic, masajul contribuie la întărirea sistemului imunitar. În plus, acesta poate spori calitatea somnului și poate îmbunătăți starea generală de bine. Prin urmare, masajul nu este doar o modalitate plăcută de a-ți răsfăța corpul, ci și o investiție în sănătatea ta pe termen lung.

De unde se începe masajul 

Masajul poate începe de la nivelul gâtului și umerilor, coborând apoi către spate și zona lombară. Alternativ, poate începe cu picioarele și mai apoi poate continua cu partea superioară a corpului. Indiferent de zona de pornire, este important să se aplice presiune și mișcări uniforme pentru a relaxa mușchii și a stimula circulația sângelui. O atenție specială poate fi acordată zonelor tensionate sau cu probleme specifice. De asemenea, este esențial să ții cont și de eventualele probleme de sănătate. Astfel, masajul poate fi personalizat, mai bine țintit, pentru a aduce cele mai bune și durabile rezultate.

Tehnici de masaj în funcție de zonele corporale

Tehnicile de masaj variază în funcție de zonele corporale, pentru a aduce beneficii specifice și pentru a se adresa nevoile individuale ale fiecărui utilizator. În general, masajul se poate concentra pe anumite părți ale corpului, inclusiv spate, umeri, gât, picioare și brațe. Masajul spatelui și al umerilor implică de obicei tehnici precum fricțiunea, presiunea sau bătăile ușoare, pentru a reduce tensiunea musculară și pentru a elibera blocajele de stres. Masajul gâtului poate include mișcări ușoare și presiune delicată pentru a ameliora rigiditatea și pentru a îmbunătăți mobilitatea. Pentru picioare și brațe, tehnicile de masaj pot implica întinderea, presiunea și mișcările circulare pentru a relaxa mușchii și pentru a stimula circulația sângelui. În plus, masajul poate include și tehnici de reflexoterapie pentru a stimula punctele de presiune care corespund organelor interne.

Masajul se poate adresa întregului corp sau doar unei zone specifice

Cum te simți după masaj

După un masaj, te simți adesea relaxat și revigorat. Tensiunea musculară dispare, iar stresul se estompează. Corpul tău se simte ușor și flexibil, iar mintea este clară și liniștită. Circulația sângelui este îmbunătățită, ceea ce poate contribui la o senzație generală de bine și energie revitalizată. Durerile cronice sau disconfortul se pot diminua semnificativ, iar somnul poate deveni mai odihnitor și mai profund. În plus, mulți oameni experimentează o îmbunătățire a stării de spirit și a nivelului de relaxare după un masaj. Este ca și cum ai fi scăpat de povara zilnică și te-ai simți ca și cum ți-ai fi reîncărcat bateriile pentru a face față următoarelor provocări ale vieții

Cât de des poți face un masaj corporal complet

Frecvența optimă pentru un masaj corporal complet poate varia în funcție de preferințele individuale, de starea de sănătate și de obiectivele personale. În general, este recomandat să faci cel puțin un masaj complet o dată pe săptămână, pentru a menține beneficiile pe termen lung ale relaxării, reducerea stresului și îmbunătățirea circulației sângelui. Cu toate acestea, unele persoane pot beneficia de masaj mai des, mai ales dacă suferă de dureri cronice sau de tensiune musculară constantă. Cu un fotoliu de masaj Komoder acasă, ritmul masajului îl poți impune chiar tu, indiferent de oră sau ziua din calendar. E un mijloc excelent de a relaxa toți membrii familiei și chiar și prietenii.

O sesiune de masaj de test este cea mai bună metodă pentru a descoperi ceea ce vi se potrivește

Ce fotolii de masaj să alegi pentru o experiență ca la salon

Gama de fotolii Komoder a fost gândită special pentru a satisface așteptările oricărui utilizator. În primul rând, fotoliile au fost ordonate pe categorii de preț, pentru a răspunde afirmativ oricărui buget. Mai apoi, cel mai important lucru este că acestea au fost proiectate special pentru a se potrivi perfect morfologiei utilizatorilor. Chiar și persoanele mai înalte sau cu kilograme în plus, pot găsi modelul care să li se potrivească.

Fiecare fotoliu Komoder își începe sesiunea de masaj printr-o scanare a utilizatorului, determinând lungimea cursei rolelor de masaj. Este determinată și starea de sănătate, existând posibilitatea de a personaliza sesiunea de masaj și a eficientiza efectele acesteia. Dacă v-am convins, cel mai simplu ar fi să vă programați o sesiune gratuită de masaj într-unul dintre showroomurile Komoder din întreagă țară, pentru a descoperi ce fotoliu vi se potrivește cel mai bine.