Fotoliul de masaj shiatsu, terapeutul la tine acasă!

Masajul Shiatsu, provenit din Asia, este vechi de mii de ani și include tehnici de presopunctură realizată cu ajutorul mâinilor. Acest tip de masaj este de ajutor în multe afecţiuni, de la tendinită până la dureri menstruale. Iar dacă vizitele regulate la un terapeut nu sunt o opţiune pentru tine, trebuie să ştii că există şi fotolii de masaj cu funcţie shiatsu, pe care le poţi folosi oricând în confortul propriei case.

Masaj shiatsu făcut unei femei brunete
Shiatsu armonizează spiritul și trupul

Ce este masajul shiatsu

Shiatsu este una dintre principalele tehnici de masare orientală, care are ca specific urmărirea extrem de precisă a meridianelor care străbat corpul uman. Moștenire a spiritualității asiatice, acest tip de masaj vechi de secole, utilizează tehnici de presopunctură aplicate cu mâinile, degetele, coatele și genunchii, pe o hartă unde sunt imaginate meridiane ce descriu întregul sistem al organismului ca pe un întreg prin care curge energia vitală. Masajul shiatsu ajută la menținerea armoniei în acest sistem, într-o permanentă relație cu universul.

Shiatsu combină tehnici de masaj cu noțiuni de anatomie și fiziologie recunoscute și de medicina modernă. Pornind de la etimologia lui, Shiatsu înseamnă Shi (deget) și Atsu (presiune, apăsare), iar în câteva manuale de medicină tradițională el este descris ca o fizioterapie japoneză sau o acupunctură fără ace. Țelul său final este de a debloca și reechilibra traseele energetice prin eliminarea punctelor de blocaj. Masajul se execută prin apăsări ale degetului mare sau cu întreaga palmă de-a lungul traseelor specifice, denumite meridiane. Shiatsu distinge 12 meridiane esențiale, cele care transmit energia în întreg organismul și care sunt dispuse perfect simetric, în dreapta și-n stânga corpului. Cum în shiatsu presiunile exercitate asupra unui meridian influențează o anumită funcție organică, ele solicită, în aceeași măsură și țesuturile traversate de acest meridian, precum și alte organe. 

Masaj de relaxare shiatsu făcut unei femei blonde
Shiatsu deblochează traseele energetice

Cui se adresează un masaj shiatsu?

Datorită efectelor sale miraculoase și pentru că nu i se cunosc contraindicații, shiatsu este dedicat oricui, fie că este executat în scop terapeutic, fie doar într-un scop revitalizator. Este foarte bun în terapia contracturilor musculare, a durerii sau ca și masaj de relaxare și poate fi folosit cu succes în afecțiuni precum tendinita, lombosciatica, durerile de spate, de gat, de umeri, în cazuri de insomnie, nervozitate, probleme circulatorii, menstruale, pentru combaterea stresului, anxietatii și oboselii cronice. Starea de bine poate fi întreținută foarte ușor și pentru persoanele sănătoase dacă se practică în mod constant acest tip de masaj.  Fiind o tehnică atât de complexă și spirituală, nu în ultimul rând, cei care au dezvoltat acest tip de masaj sunt de părere că cel care practică shiatsu trebuie să practice și meditația zen. Meditația zen ajută la dobândirea armoniei dintre corp și minte, dar și la înțelegerea manifestărilor energiei din interior și a efectelor acesteia asupra sănătății generale. 

Shiatsu la tine acasă!

Descoperind produsele firmei Komoder, puteți să vă familiarizați acum foarte ușor cu o gamă diversă de tipuri și tehnici de masaj, iar shiatasu este una dintre cele mai atractive variante. Prin prezența fotoliului de masaj shiatsu Komoder în universul dumneavoastră, aveți privilegiul de a vă bucura oricând de acest tip de masaj, simplu, doar selectând de pe telecomanda aparatului această opțiune. Drumul până la fizioterapeut, zecile de minute pierdute în trafic și înghesuială, sunt acum un timp câștigat relaxării și revitalizării. Prin setarea valorilor de intensitate veți ajunge mult mai repede la un consens cu robotul care vă va masa exact în locurile dorite. Nimic nu se va petrece la întâmplare, fotoliile de masaj Komoder realizând în prealabil o scanare individuală bazată pe greutate și înălțime.  Acești parametri fiind stabiliți, urmează câteva zeci de minute intense care vor reseta întreaga stare de spirit și sănătate.

Shiatsu este tipul de masaj care se poate executa oricând, indiferent de momentul zilei. Dimineața ordonează perfect energiile pentru tot stresul și rutina unei zile obișnuite de lucru, iar seara te va pregăti pentru un somn liniștitor. Musculatura, ligamentele și sistemul osos vor primi un plus de energie prin stimularea mai bună a circuitului sanguin și efectul antiinflamator resimțit imediat după masaj.

Masaj shiatsu pe un pat plin de petale
Shiatsu, o stare de spirit aproape de meditație

Fotoliile de masaj shiatsu de la Komoder

Gama diversă a scaunelor de masaj shiatsu de la Komoder vă oferă acum câteva variante atractive de masaj shiatsu. Astfel, MARINA MEDICAL II prezintă două modalități distincte ale masajului shiatsu, realizate cu un ansamblu de cinci role de masaj cu o acțiune reglabilă ca și intensitate. Pentru un supliment de confort, utilizatorul poate opta și pentru varianta cu căldură a acestui tip de masaj.

Detaliu al fotoliului de masaj Marina Medical II
Marina Medical II, fotoliul de masaj cu funcții medicale de la Komoder

 

Pentru o variantă mai puțin agresivă a masajului shiatsu, utilizatorii fotoliilor Komoder au optat pentru Albert II, orientat din construcție pentru seniori acest fotoliu execută masajul mai blând. 

Fotolii de masaj Albert II in showroom Komoder
Fotoliu de masaj Komoder Albert II oferă o experienţă de masaj completă

Colecția premium de la Komoder vă oferă fotolii de masaj cu o gamă extinsă și diversă de modalități și tipuri de masaj, iar dacă ar fi să facem o recomandare pentru shiatsu, aceasta ar fi TITAN II.

 Detaliu al fotoliului de masaj Komoder Titan II - joystick-ul 3D
Fotoliul de masaj Titan II, dotat cu funcţie shiatsu, include şi un joystick 3D

Dacă nu te-ai bucurat încă de experiența inedită a fotoliilor de masaj shiatsu Komoder, te invităm la cel mai apropiat showroom sau pe www.komoder.ro.