Spondiloza cervicala. Cauze simptome si efectul minune al fotoliului de masaj

Cea mai frecventa afectiune la nivelul coloanei vertebrale și, de altfel, foarte raspandita la nivel național, este spondiloza cervicala. Este o conditie degenerativa a coloanei vertebrale si este cat se poate de dureroasa pentru persoanele care se confrunta cu o asemenea afectiune.

Cum se manifesta afectiunea spondiloza cervicala?

Cauze: In primul rand, trebuie sa stii ca nu este o boala care apare doar la persoanele in varsta, ci este una destul de comuna si in randul persoanelor tinere. Persoanele inaintate in varsta sunt predispuse la aparitia spondilozei cervicale, din cauza varstei. Copiii, tinerii și adultii sunt predispusi din cauze ereditare sau din cauza adoptarii unei pozitii vicioase a coloanei vertebrale. Cea mai comuna cauza este sedentarismului: statul prelungit in fata calculatorului.

Modul cum actioneaza: Spondiloza cervicala reprezinta friabilitatea discurilor intervertebrale, manifestandu-se, in timp, prin apropierea foarte mult intre ele, cauza fiind eliminarea precoce a apei retinute, moment in care apare si durerea nefasta. Durerea care este destul de apriga. Este, practic, un proces de frecare a oaselor și uneori acționează și la nivel neurologic, prin dureri de cap persistente si stare de stres.

Simptome: Durerile provocate de spondiloza cervicala sunt de cele mai multe ori locale, dar pot iradia si spre alte zone. Punctele unde actioneaza: gatul, zona capului, umeri, si chiar la nivelul bratelor, și la nivelul intregii coloane. Cum se manifesta? Se poate spune ca spondiloza cervicala in primul rand actioneaza ca o durere intensa si, implicit, amortirea bratelor, gatului si partii lombare. La nivelul starii de bunastare, se pot resimti senzatii de oboseala, anxietate, insomnii si chiar pierderi de memorie. Trebuie retinut ca nu este o boala cu dureri permanente, ci mai degraba resimtite in unele perioade sezoniere și in anumite parti ale zile, mai ales cand afectiunea ajunge la un grad de severitate.

Cum poti atenua durerile aparute?

Pe langa tratamentele impuse in urma diagnosticului eliberat de medicul specialist, exista o solutie eficienta, care sa te ajute sa atenuezi durerile intense, care nu te lasa sa te bucuri de viata. Sesiunile de masaj sunt solutii eficiente de atenuare a durerilor de spate. Medicii chiar recomanda vizitele regulate la un kinetoterapeut.

Pentru ca durerile actioneaza la nivelul intregii sistemului osos si la nivelul musculaturii, un scaun de masaj este solutia cea mai la indemana sa te ajute sa treci cu bine peste starile de disconfort, durere si chiar anxietate, provocate de spondiloza cervicala.

Un scaun de masaj actioneaza la nivelul intregului corp si reuseste sa iti relaxeze muschii, redandu-ti starea de confort si buna dispozitie. Masajul este una dintre cele mai recomandate tratamente pentru aceasta afectiune, actionand in mod direct asupra durerii localizate in fiecare parte a corpului: gat, umeri, brate, coloana, zona lombara si chiar picioare. In plus, un fotoliu de masaj are puterea de a restabili armonia mentala si de a te ajuta sa elimini pasele nervoase cauzate de durere.

Pentru mai multa eficienta si pentru a avea propriul “kinetoterapeut” la tine acasa, achizitioneaza un fotoliu de masaj care sa iti aduca armonia fizica si cea mentala, care, din pacate, este distorsionată de spondiloza cervicala. Alege un fotoliu de masaj cu actiune la nivelul fiecarei parti corporale, unde resimti si durerea.