Spondiloza cervicala: Cum te poate ajuta masajul?

Fotoliu de masaj Komoder
Fotoliile de masaj pot fi de mare ajutor daca ai dureri din cauza spondilozei cervicale

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cea mai frecventa afectiune la nivelul coloanei vertebrale si, de altfel, foarte raspandita la nivel national, este spondiloza cervicala. Este o conditie degenerativa a coloanei vertebrale si este cat se poate de dureroasa pentru persoanele care se confrunta cu o asemenea afectiune. Vestea buna este ca durerile provocate de spondiloza cervicala pot fi ameliorate prin masaj.

Incidenta spondilozei cervicale este mai mare in randul persoanelor trecute de varsta de 40 de ani, mai ales in cazul celor supraponderale sau sedentare.

Termenul de spondiloza este unul general, care se refera mai exact la degenerarea coloanei vertebrale. Aceasta se poate instala in mai multe zone ale spatelui, existand spondiloza cervicala, lombara sau toracala. Durerile provocate de aceasta afectiune pot avea efecte negative asupra activitatilor de rutina, de aceea este bine sa interveniti cat mai curand cu putinta, fie prin masaj, fie prin alte tipuri de terapii, conform indicatiilor unui medic.

V-am pregatit in randurile ce urmeaza informatii clare despre spondiloza cervicala, dar si cateva sfaturi de ameliorare a acesteia fara medicamente. Iata ce trebuie sa stiti.

Despre spondiloza cervicala – simptome, cauze si manifestare

Durerile provocate de spondiloza cervicala sunt de cele mai multe ori locale, dar pot radia si spre alte zone. Punctele unde se resimte durerea: gatul, zona capului, umeri, uneori intreaga coloana si chiar bratele. Cum se manifesta? Se poate spune ca spondiloza cervicala in primul rand produce o durere intensa si, implicit, amortirea bratelor, gatului si partii lombare. In ce priveste starea generala, se pot resimti senzatii de oboseala, anxietate, insomnii si chiar pierderi de memorie. Trebuie retinut ca nu este o boala cu dureri permanente, ci mai degraba resimtite in unele perioade sezoniere si in anumite parti ale zile, mai ales cand afectiunea ajunge la un anumit grad de severitate.

Care sunt cauzele spondilozei cervicale?

In primul rand, trebuie sa stiti ca spondiloza cervicala nu este o boala care apare neaparat doar la persoanele in varsta, ci este una destul de comuna si in randul persoanelor tinere. Persoanele inaintate in varsta sunt predispuse la aparitia spondilozei cervicale, din cauza varstei si a lipsei de mobilitate. Copiii, tinerii si adultii sunt predispusi din cauze ereditare sau din cauza adoptarii unei pozitii gresite a coloanei vertebrale. Cea mai comuna cauza este sedentarismului: statul prelungit in fata calculatorului.

Cum se manifesta spondiloza cervicala?

Spondiloza cervicala reprezinta friabilitatea discurilor intervertebrale, manifestandu-se, in timp, prin apropierea foarte mult intre ele, cauza fiind eliminarea precoce a apei retinute, moment in care apare si durerea care este destul de apriga. Este, practic, un proces de frecare a oaselor si uneori actioneaza si la nivel neurologic, prin dureri de cap persistente si stare de stres.

Care sunt metodele de tratare a spondilozei cervicale?

Tratamentul spondilozei cervicale poate fi facut prin mai multe metode, singurul care va va putea recomanda pe cea mai buna dintre acestea fiind medicul dumneavoastra. Totul depinde de stadiul evolutiei spondilozei cervicale, insa cele mai comune tratamente sunt:

Masajul, kinetoterapia si fizioterapia pentru spondiloza cervicala

Masajul pentru spondiloza cervicala este cel mai la indemana tratament de ameliorare si chiar eliminare a afectiunii. Cu ajutorul unui aparat de masaj sau a unor maini pricepute, durerile cervicale pot disparea ca prin minune. La fel de potrivite sunt si exercitiile de kinetoterapie, care vor imbunatati circulatia si vor reduce durerea resimtita. Coloana dumneavoastra isi va recapata mobilitatea, eliminand din calcul senzatiile neplacute. Nu in ultimul rand, fizioterapia va reduce o mare parte din dureri, lasand loc bunei dispozitii, daca este realizata cu regularitate.

Tratamentul medicamentos

Urmat doar sub atenta observatie a unui medic, tratamentul medicamentos este cea mai rapida metoda de a actiona impotriva spondilozei cervicale. Din pacate, tratamentul medicamentos nu poate exista de sine statator, ci trebuie suplimentat cu sedinte de kinetoterapie. Printre recomandarile medicului dumneavoastra se pot numara analgezicele, antiinflamatoarele si alte medicamente care ajuta la relaxarea muschilor corpului.

Interventia chirurgicala

In cele mai multe cazuri, persoanele cu spondiloza cervicala nu au nevoie de bisturiu pentru a trata afectiunea, decat daca aceasta este acuta sau a provocat intepenirea bratelor. Medicul poate recomanda, in functie de situatie, foraminotomia cervicala, o interventie care presupune indepartarea unei cantitati de tesut pentru a extinde deschiderile pentru radacinile nervoase. In alte cazuri, specialistul va poate recomanda indepartarea osteofitelor, care sunt formatiuni osoase ce distrug nervul, provocand dureri si stari de disconfort.

Cum te poate ajuta un scaun de masaj de la Komoder daca ai spondiloza?

Pe langa tratamentele impuse in urma diagnosticului eliberat de medicul specialist, exista o solutie eficienta, care te ajuta sa atenuezi durerile intense, provocate de spondiloza cervicala. Sesiunile de masaj sunt solutii eficiente de atenuare a durerilor de spate din spondiloza. Medicii chiar recomanda vizitele regulate la un kinetoterapeut.

Pentru ca durerile se resimt la nivelul intregului sistemului osos si la nivelul musculaturii, un scaun de masaj este solutia cea mai la indemana sa te ajute sa treci cu bine peste starile de disconfort, durere si chiar anxietate, provocate de spondiloza cervicala.

Un scaun de masaj actioneaza la nivelul intregului corp si reuseste sa iti relaxeze muschii, redandu-ti starea de confort si buna dispozitie. Masajul este unul dintre cele mai recomandate tratamente pentru aceasta afectiune, actionand in mod direct asupra durerii localizate in fiecare parte a corpului: gat, umeri, brate, coloana, zona lombara si chiar picioare. In plus, un fotoliu de masaj are puterea de a restabili armonia mentala si de a te ajuta sa elimini pasele nervoase cauzate de durere, caci masajul de relaxare are un efect benefic in orice afectiune.

Pentru mai multa eficienta si pentru a avea propriul “kinetoterapeut” la tine acasa, achizitioneaza un fotoliu de masaj care sa iti aduca armonia fizica si cea mentala, care, din pacate, este distorsionată de spondiloza cervicala. Alege un fotoliu de masaj cu actiune la nivelul fiecarei parti corporale, unde resimti si durerea.