Principalele 5 functii pe care ar trebui sa le aiba un fotoliu de masaj de calitate

Fotoliu de masaj profesionalDe-a lungul celor cinci ani de experienta in acest domeniu, multe persoane interesate de cumpararea unui fotoliu de masaj ne-au intrebat care sunt cele mai importante functii pe care ar trebui sa le aiba un produs de calitate. Ei bine, pe piata exista o gama foarte variata de scaune de masaj realizate de diversi producatori, cu multe caracteristici, optiuni si preturi diferite. De aceea, pentru a alege fotoliul de masaj ideal pentru tine, este bine sa stii exact care sunt nevoile tale si care sunt beneficiile pe care le astepti de la acest aparat.

Pentru a te ajuta in acest sens si pentru a simplifica procesul de alegere a unui fotoliu de masaj, am adunat laolalta cinci dintre principalele caracteristici pe care trebuie sa le urmaresti.

Masajul cu perne de aer pentru picioare

Durerile resimtite in zona membrelor inferioare sunt des intalnite mai ales in cazul persoanelor care isi petrec mult timp in picioare sau la birou, in fata calculatorului, pe un scaun inconfortabil. Daca si tu te confrunti cu astfel de probleme, este bine sa stii ca masajul cu perne de aer te poate ajuta in acest sens. Airbag-urile acopera in totalitate gamba, glezna si talpa piciorului si, cu ajutorul presiunii exercitate de aerul din pernute, muschii picioarelor se relaxeaza, durerea fiind eliminata.

Terapia magnetica

Cu ajutorul a opt magneti performanti, distribuiti uniform, sunt stimulate punctele de presopunctura Chengzhang si Zhonmai de pe gambe, ceea ce inseamna ca picioarele scapa de senzatia de “greutate” aparuta, in general, la sfarsitul unei zile obositoare de munca.

Masajul pentru spate în forma de „S”

Fara indoiala, cea mai suparatoare durere este aceea resimtita in zona spatelui, fiind si cea mai frecvent intalnita problema de acest tip in cazul persoanelor care petrec mult timp la birou. De ce? Din cauza pozitiei gresite pe care o avem atunci cand stam asezati, dar si a faptului ca scaunele obisnuite nu ofera suportul necesar coloanei vertebrale, spatele devine rigid si apar durerile.

Un fotoliu de masaj de calitate este dotat cu un sistem de role 3D care se pot misca in toate directiile (sus/jos, stanga/dreapta, inainte etc), astfel incat sa maseze tot spatele (inclusiv, ceafa, umerii si talia). Luand forma coloanei vertebrale, rolele ating cele mai solicitate puncte ale spatelui si le ajuta sa se detensioneze.

Incalzirea cu infrarosu

Datorita tehnologiei de ultima generatie pe care se bazeaza, fotoliile de masaj profesionale sunt dotate cu o functie speciala de incalzire. Ajungand la o temperatura de aproximativ 40-50 de grade Celsius, aceasta elimina senzatia de “racoare” in zona spatelui si relaxeaza intregul corp. In plus, lungimea de unda a razelor infrarosii ajuta organismul sa absoarba energia degajata si, astfel, sa stimuleze metabolismul.

Pozitii de masaj “Zero Gravity” (Gravitatia Zero)

Pozitia “Gravitatie Zero” este special creata pentru ca utilizatorul fotoliului sa beneficieze de tot confortul de care are nevoie. Practic, atunci cand este actionata, aceasta functie inclina fotoliul astfel incat coapsele sa fie aliniate cu spatele. Asa, spatele este sustinut in totalitate de spatar, ceea ce inseamna ca masajul este mai intens si mai profund. Cele mai multe fotolii de masaj sunt prevazute cu 2-3 trepte de “gravitatie zero”, unghiul fiind diferit de la un caz la altul.

Acestea sunt cele 5 caracteristici pe care noi le consideram importante atunci cand vine vorba despre fotoliile de masaj. Nu uitati ca marii producatori din domeniu modernizeaza in permanenta produsele si gasesc tot felul de solutii inovatoare, asa ca tehnologia este imbunatatita de la un an la altul.