3 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte sa cumperi un fotoliu de masaj

Fotoliu de masaj pentru relaxare La prima vedere, cumpararea unui fotoliu de masaj poate parea o decizie simpla. Stii sigur ca vrei sa ai si tu un asemenea aparat acasa, asa ca te apuci sa cauti pe internet cateva detalii despre modelele existente, alegi unul si astepti sa ajunga acasa, pentru a te bucura de beneficiile oferite. Simplu, nu? Ei bine, lucrurile nu stau chiar asa.

Inainte de a achizitiona un fotoliu de masaj multifunctional, este bine sa stii exact care sunt nevoile tale, problemele de sanatate cu care te confrunti si pe care le poti rezolva cu ajutorul sau, care sunt asteptarile de la acest produs si, nu in ultimul rand, cat esti dispus sa platesti pentru el.

In cele ce urmeaza, vei putea gasi informatii utile si sfaturi practice care te vor ghida sa alegi fotoliul de masaj ideal pentru tine si familia ta!

Care sunt cele mai importante avantaje ale folosirii unui fotoliu de masaj?

Un fotoliu profesional iti poate oferi un masaj corporal complet in confortul propriei case, ori de cate ori simti nevoia sa te relaxezi. In afara faptului ca te ajuta sa scapi de stresul acumulat pe parcursul intregii zile si sa elimini starea de tensiune, un scaun de masaj amelioreaza durerile (de spate, gat, umeri si picioare), imbunatateste circulatia sangelui, reduce tensiunea arteriala si ajuta organismul sa isi revina dupa o zi agitata la locul de munca. Folosirea regulata a unui fotoliu de masaj multifunctional ajuta la scaderea rigiditatii musculare, redand flexibilitatea corpului.

Care sunt principalele tipuri de fotolii de masaj profesionale?

In general vorbind, fotoliile de masaj sunt impartite in doua categorii principale – fotolii de masaj cu tehnica Shiatsu si cele care utilizeaza tehnica masajului suedez. Produsele din prima categorie combina fratamantarile, rularea si presarea punctelor cheie ale corpului, in timp ce masajul shiatsu presupune lovituri lungi si alunecari, vibratii si frectie. In ambele cazuri, in urma unei sedinte de masaj vei simti ca muschii nu mai sunt incordati, iar durerile de spate si umeri se reduc.

Care sunt caracteristicile pe care trebuie sa le cauti la un fotoliu de masaj?

Dotarile cu care sunt prevazute fotoliile de masaj variaza, in principiu, in functie de producator si de pretul produsului. Aproape toate scaunele de masaj vin cu o serie de optiuni diferite de masaj si viteze, dar cei mai multi oameni ajung, intr-un final, sa foloseasca doar cateva dintre ele. Asadar, gandeste-te exact care sunt nevoile tale si alege produsul ideal pe baza acestui criteriu.

Persoanele care sufera de dureri in partea superioara a corpului trebuie sa investeasca intr-un scaun de masaj care are programe speciale pentru zona gatului si a umerilor. De asemenea, modelele cu perne de aer in zona picioarelor sunt benefice pentru persoanele care sufera de dureri musculare si articulare la nivelul membrelor inferioare. Mai mult, exista variante care au airbag-uri si in zona feselor si a soldului.

Multe fotolii de masaj disponibile pe piata nu ofera un suport special pentru picioare, ceea ce inseamna ca sederea in el pentru o perioada indelungata poate fi incomoda. Altele ofera un masaj prea scazut în intensitate, fiind limitate in ceea ce priveste vitezele. De aceea, este important sa urmaresti toate aceste caracteristici atunci cand vrei sa cumperi un fotoliu de masaj de care sa te bucuri multa vreme.