relaxare

Beneficiile utilizarii unui fotoliu de masaj cu dotari complete

Fotoliile de masaj au numeroase si diverse beneficii. Ele sunt potrivite mai multor categorii de persoane, indiferent de activitatea pe care o fac, precum studenti, persoane care petrec mult timp la birou, sportivi, persoane active, persoane casnice si varstnici. In continuare, vom vorbi despre cateva avantaje oferite de utilizarea unui astfel de produs.

Reduce stresul, tensiunea si anxietatea

Studiile arata ca terapia prin masaj atenueaza simptomele stresului, ale tensiunii si anxietatii. Acest beneficiu era banuit de ceva timp in randurile adeptilor masajului de relaxare, insa acum este confirmat de mai multe cercetari.

 

Specialistii au concluzionat ca terapia prin masaj reduce semnificativ stresul atat la nivel fizic, cat si psihic. De exemplu, tensiunea arteriala si valorile cortizolului salivar au scazut dupa doar 10 – 15 minute in care participantii la anumite studii controlate au folosit un fotoliu de masaj.

Relaxeaza muschii inflamati

Corpul uman este o masinarie foarte inteligenta. Atunci cand iti suprasoliciti muschii, ei devin rigizi si durerosi. Semnalele acestea iti transmit ca este momentul sa iei o pauza si sa iti relaxezi musculatura.

 

Un fotoliu de masaj este solutia excelenta pentru a te bucura de un repaus binemeritat in confortul propriei locuinte. Utilizarea sa va ajuta la relaxarea muschilor obositi si va elibera tensiunea din corp.

Imbunatateste circulatia sangelui

sange

Sursa foto: https://pixabay.com/en/blood-cells-red-medical-medicine-1813410/

 

Exista doua componente ale scaunelor cu masaj care ajuta la imbunatatirea circulatiei sanguine.

 

Prima este mesajul propriu-zis care include tehnici precum framantare, prindere, presiune etc. In toate programele, rolele de masaj se misca si vibreaza, concentrandu-se exact pe punctele cheie ale corpului, stimuland astfel fluxul sanguin.

 

Printre numeroasele avantaje ale unei bune circulatii sanguine se numara:

  • Accelerarea recuperarii in urma diferitelor leziuni si afectiuni;
  • Eliminarea toxinelor din organism;
  • Stimularea endorfinelor care ajuta corpul sa faca fata durerii si stresului.

 

A doua componenta este reprezentata de pozitiile Zero Gravity a fotoliilor de masaj premium. In astfel de pozitii, sangele ajunge in diferite parti ale corpului, circulatia fiind imbunatatita in intregul corp.

Stimuleaza sistemul imunitar

Stiati ca un masaj de 45 de minute creste numarul de limfocite din organism? Limfocitele sunt celule albe ale sangelui care ajuta la apararea organismului impotriva afectiunilor. Ele sunt responsabile pentru raspunsul imun al organismului. Atunci cand corpul isi mareste numarul de limfocite, devine mai capabil sa lupte contra numeroaselor infectii si boli precum raceala si gripa.

 

Potrivit expertilor, o singura sesiune de masaj pe zi este suficienta pentru a produce modificari semnificative ale raspunsului endocrin si imun al organismului.

Mobilizeaza circulatia limfatica

 

Sistemul limfatic este la fel de important ca si circulatia sangelui. Este reteaua de drenaj care echilibreaza lichidele din organism si apara corpul impotriva infectiilor. Sistemul limfatic poate fi privit ca un sistem de canalizare al corpului, deoarece are rolul de a colecta deseurile din organism.

 

In timp ce sangele este pompat de inima de-a lungul intregului corp, sistemul limfatic nu are o astfel de ajutor. Limfa circula prin corp atunci cand respirati si va contractati muschii. Asadar, daca aveti un stil de viata sedentar, lichidul limfatic tinde sa se colecteze in organism, provocand inflamatie.

 

Masajul oferit de astfel de fotolii, impreuna cu pozitia inclinata facilitata de acestea, mobilizeaza circulatia limfei in organism, combatand astfel inflamatia si bolile.

Reduce durerile

S-a dovedit ca fotoliile de masaj cu dotari complete pot atenua tot felul de dureri, inclusiv durerile de cap, de gat, de umeri, de spate etc. Studiile arata ca terapia prin masaj scade semnificativ cortizonul si creste serotonina. Serotonina este unul din mecanismele anti-durere ale organismului. Asta inseamna ca, prin scaderea cortizolului si cresterea serotoninei, organismul poate lupta mai eficient impotriva durerii.

Imbunatateste postura corpului

postura corp

Sursa foto: https://pixabay.com/en/blood-cells-red-medical-medicine-1813410/

 

Imbunatatirea posturii si a echilibrului corpului este un alt beneficiu al scaunelor de masaj. Utilizarea pe termen lung a unui astfel de fotoliu poate corecta pozitia gresita a coloanei vertebrale, dar si a muschilor gatului si umerilor.

 

Avand toate aceste beneficii, achizitia unui fotoliu cu masaj este, fara doar si poate, o modalitate eficienta de a va imbunatati starea de sanatate. Cumpararea unui astfel de produs este o investitie pe termen lung pentru oricine.