Femeie intinsa pe masa de masaj si mainile terapeutului

Tehnici eficiente de masaj terapeutic efectuat la tine acasa

CUPRINS

Tehnici de masaj terapeutic clasic
Tehnici de masaj terapeutic realizat de un fotoliu performant

Un masaj terapeutic realizat corect reprezinta o tehnica foarte buna de relaxare si o modalitate eficienta prin care se pot trata diverse afectiuni ale organismului. Modul in care terapeutul executa miscarile destinate ameliorarii durerii si relaxarii contribuie la succesul masajului terapeutic efectuat. Exista mai multe tehnici de masaj si fiecare are beneficiile ei. 

In plus, acum exista si fotolii de masaj performante, care imita perfect miscarile celor mai experimentati terapeuti, cu functii specializate pentru diverse parti ale corpului. Beneficiile acestor tehnici de masaj pentru organism pot fi experimentate in saloane specializate sau in confortul propriului camin. Iata care sunt cele mai eficiente tehnici de masaj terapeutic pe care si tu le poti incerca acum la tine acasa!

Tehnici de masaj terapeutic clasic

Masajul terapeutic clasic necesita cunostinte teoretice si practice suplimentare pentru a fi practicat corespunzator de către maseurii profesionisti. Efectuarea acestuia incepe prin aplicarea unei creme antiinflamatorii pe zona care urmeaza a fi masata. Ulterior, se utilizeaza si uleiul sau crema de masaj și se aplica o presiune rezonabila asupra zonei afectate, prin efectuarea miscarilor specifice.

De regula, terapeutii aplica miscari de netezire pe partea inferioara a spatelui, pana aproape de zona gatului, urmate de miscari usoare de rotire a mainilor pentru revenirea la punctul de plecare. Atunci cand se doreste sporirea presiunii miscarilor de masaj terapeutic, se incearca acest lucru pe o portiune mai mica a corpului. Miscarile sunt efectuate, de regula, in forma de cerc, dinspre coloana catre partile laterale ale corpului.

Maseurul va inainta usor spre partea superioara a spatelui, va efectua miscari inainte si inapoi cu mainile, va masa cu presiune sustinuta muschii laterali ai coloanei vertebrale si va reduce considerabil presiunea atunci cand va ajunge aproape de zona gatului. Usurinta cu care sunt efectuate miscarile aferente masajului terapeutic este foarte importanta, pentru ca fiecare punct sensibil sa fie identificat pe masura ce miscarile avanseaza spre zona superioara a corpului.

Punctele coloanei vertebrale sunt masate cu miscari profunde pentru a se crea presiunea corespunzatoare pe suprafata spatelui. Desi aceasta tehnica de masaj poate fi putin dureroasa la inceput, o data ce corpul se obisnuieste, aceasta durere va disparea, iar beneficiile acestei tehnici terapeutice sunt uimitoare.


Tehnici de masaj terapeutic realizat de un fotoliu performant

Daca ideea de a vizita un salon specializat sau de a solicita prezenta unui terapeut la domiciliu, de cateva ori pe saptamana, nu este cea mai buna pentru voi, puteti alege si varianta fotoliilor de masaj profesionale. Acestea au capacitatea de a efectua masaje terapeutice si de relaxare asemanatoare cu cele efectuate de mainile unui terapeut cu experienta. Cele prevazute cu brate mecanice 3D inteligente pot efectua masaje eficiente la nivelul gatului, a spatelui si a zonei lombare.

Suporturile de masaj ergonomic pentru picioare incluse in aceste aparate inteligente reprezinta accesorii practice.  Cele dotate cu perne de aer permit efectuarea reflexoterapiei la nivelul gambelor si a labei piciorului. Acestea pot efectua masaje prin framantare si bataie usoara, tehnici de masaj eficiente, pentru a ameliora durerea resimtita in zona cervicala, a umerilor si a coapselor. In plus, pernele de aer care preseaza gambele asigura relaxarea musculaturii si contribuie la intensificarea circulatiei.

Fotoliile de masaj performante sunt avantajoase intrucat pot fi utilizate oricand doriti, sunt prevazute cu diverse viteze de masaj, permit setarea intensitatii dorite pentru pernele de masaj, sunt prevazute cu distante ajustabile si programe automate de masaj terapeutic. Acestea elimina oboseala, intaresc musculatura, revigorand organismul cu fiecare noua sesiune de masaj. In plus, ele “cunosc” mai multe tehnici de masaj din care o puteti alege pe cea care vi se potriveste.

Detaliu al unui fotoliu de masaj si zona pe care o maseaza
Fotoliile de masaj realizeaza un masaj eficient la nivelul spatelui

Masajul terapeutic prezinta numeroase beneficii pentru sanatate, oricare ar fi tehnica folosita. Fie ca alegeti ca acesta sa fie efectuat de un maseur profesionist sau de un fotoliu de masaj performant, veti beneficia de ameliorarea durerilor de la nivelul coloanei vertebrale si de relaxare. In plus, circulatia voastra va fi imbunatatita considerabil. Masajul profund al tesuturilor va contribui la tratarea leziunilor musculare atunci cand este cazul, va stimula fluxul limfatic si va spori flexibilitatea articulatiilor.