Masaj de relaxare la domiciliu – Relaxare totala chiar la tine acasa!

Masaj de relaxare cu pietre calde asezate pe spatele unei femei
Masajul cu pietre calde foloseste roci speciale, magmatice sau din bazalt

CUPRINS
1. Masajul de relaxare la domiciliu – Calea catre starea de bine
2. Atmosfera optima pentru cel mai eficient masajde relaxare la domiciliu
3. Tehnici de masaj la domiciliu
3.1. Masajul revitalizant pe baza de arome
3.2. Masajul cu prosoape fierbinti
3.3. Masajul cu pietre calde
3.4 Masaj la domiciliu cu fotolii profesionale

Dupa o zi plina de provocari la locul de munca, tot ce iti doresti este un masaj de relaxare. De cele mai multe ori, simti ca nu mai ai energie pentru a ajunge la un salon de infrumusetare. In astfel de situatii, un masaj de relaxare la domiciliu este varianta ideala pentru a obtine rapid starea de bine si relaxarea totala de care ai nevoie.

Iata cum poti obtine acest lucru cu ajutorul celor mai bune tipuri de masaje realizate la domiciliu! Ai nevoie doar de un terapeut specializat in arta masajului sau de un fotoliu de masaj profesional.

Masajul de relaxare la domiciliu – Calea catre starea de bine

Terapia prin miscare reprezinta una dintre cele mai eficiente tehnici prin care va puteti recupera medical atunci cand este nevoie. In plus, masajul de relaxare ajuta la recapatarea mobilitatii si a energiei de care aveti nevoie zi de zi. Starea de bine se obtine prin relaxarea mintii si a corpului.

Femeie care se relaxeaza pe un pat de masaj cu boluri si petale de trandafiri
Masajul de relaxare se face intr-o atmosfera speciala, linistita

Prin manipularea straturilor profunde sau superficiale ale muschilor, terapeutii specializati si cele mai eficiente aparate de masaj asigura obtinerea graduala a relaxarii fizice de care aveti nevoie. In plus, prin crearea unei atmosfere calde, confortabile si primitoare chiar la voi acasa, veti obtine si relaxarea psihica necesara. Iata cum puteti reusi acest lucru!

Atmosfera optima pentru cel mai eficient masaj de relaxare la domiciliu

Primul pas pe care trebuie sa il parcurgeti pentru a asigura succesul masajului de relaxare la domiciliu consta in crearea atmosferei potrivite. Iata cateva recomandari practice pentru reusita acestui plan:

  • Alegeti un spatiu retras din locuinta voastra, in care sa beneficiati de avantajele oferite de masajul de relaxare efectuat la domiciliu de un specialist sau de un fotoliu de masaj profesional.
  • Setati temperatura potrivita in camera de masaj si eliminati sursele de zgomot deranjante.
  • In schimb, este recomandat sa optati pentru o muzica ambientala relaxanta, care sa contribuie la obtinerea starii de bine.
  • Puteti aprinde cateva lumanari cu esente de aromaterapie, pentru a crea o atmosfera linistita, calda si echilibrata.

Acesti pasi va vor ajuta la pregatirea spatiului potrivit pentru efectuarea unui masaj de relaxare eficient, realizat la domiciliu.

Femeie care se relaxeaza pe un pat de masa cu fata in jos cu lumanari in fundal
Lumina lumanarilor asigura o atmosfera relaxanta, perfecta pentru un masaj

Tehnici de masaj la domiciliu

Iata cateva dintre tehnicile de masaj de relaxare pe care le puteti incerca la domiciliu, cu ajutorul unui terapeut specializat sau a celor mai eficiente aparate de masaj!

Masajul revitalizant pe baza de arome

Acesta are la baza tehnici suedeze, realizate in combinatie cu diverse uleiuri aromatice. Acest masaj de relaxare pote fi realizat cu usurinta, fiind extrem de eficient in combaterea stresului. Masajul revitalizant are efecte de imbunatatire a circulatiei oxigenului catre tesuturi, de sporire a gradului de flexibilitate musculara si de revigorare a corpului. Puteti opta pentru combinatii de uleiuri aromatice din rozmarin, menta si lamaie pentru realizarea acestui masaj eficient.

Sticlute de ulei esential alaturi de flori pe fundal alb
Uleiurile aromatice au proprietati relaxante

Masajul cu prosoape fierbinti

Se tapoteaza zona gatului, a umerilor si a spatelui cu ajutorul a doua prosoape rulate, inmuiate in prealabil in apa fierbinte. Senzatia de tensiune va fi redusa cu ajutorul miscarilor constante realizate de terapeut, iar voi veti resimti efectele relaxante instant.

Sticluta de ulei esential alaturi de orhidee, prosoape albe, lumanare
Masajul cu prosoape fierbinti relaxeaza corpul si mintea

Masajul cu pietre calde

Acest tip de masaj de relaxare poate fi efectuat la domiciliu, cu ajutorul pietrelor speciale si a unui ulei de masaj aromatizat. Terapeutii utilizeaza de regula roci magmatice sau din bazalt, intrucat acestea au capacitatea de a retine caldura necesara.

Prin incalzirea la o temperatura optima, pietrele sunt pregatite pentru a masa spatele. Tehnicile suedeze utilizate in acest caz au la baza urmarirea unor puncte strategice ale corpului. Aceste tehnici de masaj contribuie la imbunatatirea circulatiei sangvine si la reducerea tensiunii.

Orhidee alba si roci vulcanice pe fundal negru
Masajul cu roci vulcanice relaxeaza muschii tensionati

Masaj la domiciliu cu fotolii profesionale

Femeie care se relaxeaza intr-un fotoliu de masaj
Fotoliile profesionale pot realiza un masaj complet al intregului corp

O alta varianta eficienta de masaj la domiciliu este reprezentata de cel realizat cu ajutorul fotoliilor profesionale. Iata cateva recomandari practice in acest caz:

  • Puteti opta pentru fotolii de masaj cu role si sistem de incalzire – masajul realizat cu ajutorul acestor elemente elimina stresul si contribuie la imbunatatirea rigiditatii musculare. In plus, un astfel de masaj relaxant, realizat la domiciliu, ajuta considerabil la imbunatatirea calitatii somnului.
  • Masajul bratelor poate fi realizat cu ajutorul celor mai performante perne de aer multistrat, cu care sunt echipate cele mai profesionale fotolii de masaj. Astfel, circulatia va fi activata, iar tensiunea de la nivelul bratelor va fi complet eliminata.
  • Puteti beneficia si de avantajele oferite de suportul de masaj al picioarelor in cazul acestor aparate performante. Cele mai bune fotolii de masaj includ suporturi pentru picioare complet extensibile, pentru a acomoda orice utilizator. Aceste sisteme sunt prevazute si cu perne de aer care imbraca picioarele, in vederea asigurării masajului punctelor zusanli. Acesta ajuta la eliminarea stresului si la tratarea leziunilor gastrice.
  • Fotoliile de masaj performante asigura si alternarea corespunzatoare a miscarilor realizate (strangere-oprire-relaxare), pentru ca intregul vostru corp sa se relaxeze complet.

Fotoliile de masaj performante asigura un masaj personalizat, din cap pana in picioare. Rolele speciale cu care sunt prevazute acestea permit masarea integrala a spatelui. In acelasi timp, pernele de aer asigura detensionarea bratelor si a picioarelor. Astfel, la finalul unei sesiuni de masaj de relaxare realizat la domiciliu, cu ajutorul acestor aparate performante, va veti simti complet revitalizati.

Corpul si mintea voastra merita relaxare deplina, dupa o zi plina de provocari. Rasfatati-va cu ajutorul unui masaj de relaxare realizat chiar la voi acasa, de fiecare data cand aveti ocazia. Beneficiile oferite de acesta sunt considerabile!

Sursa foto: Pixabay