Masaj la domiciliu – Relaxare totala chiar la tine acasa!

 

CUPRINS
Masajul la domiciliu – Calea catre starea de bine
Atmosfera optima pentru cel mai eficient masaj la domiciliu
Tehnici de masaj la domiciliu
Masaj la domiciliu cu fotolii profesionale

Dupa o zi plina de provocari la locul de munca, tot ce iti doresti este un masaj de relaxare. De cele mai multe ori, simti ca nu mai ai energie pentru a ajunge la un salon de infrumusetare. In astfel de situatii, un masaj la domiciliu este varianta ideala, pentru a obtine relaxarea totala de care ai nevoie.

Iata cum poti obtine acest lucru cu ajutorul celor mai bune tipuri de masaje realizate la domiciliu! Ai nevoie doar de un terapeut specializat in arta masajului sau de un fotoliu de masaj profesional.

Masajul la domiciliu – Calea catre starea de bine

Terapia prin miscare reprezinta una dintre cele mai eficiente tehnici prin care va puteti recupera medical atunci cand este nevoie. In plus, masajul de relaxare ajuta la recapatarea mobilitatii si a energiei de care aveti nevoie zi de zi. Starea de bine se obtine prin relaxarea mintii si a corpului.

Prin manipularea straturilor profunde sau superficiale ale muschilor, terapeutii specializati si cele mai eficiente aparate de masaj asigura obtinerea graduala a relaxarii fizice de care aveti nevoie. In plus, prin crearea unei atmosfere calde, confortabile si primitoare chiar la voi acasa, veti obtine si relaxarea psihica necesara. Iata cum puteti reusi acest lucru!

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/wellness-masaj-sunet-masaj-285591/

Atmosfera optima pentru cel mai eficient masaj la domiciliu

Primul pas pe care trebuie sa il parcurgeti pentru a asigura succesul masajului la domiciliu consta in crearea atmosferei potrivite. Iata cateva recomandari practice pentru reusita acestui plan:

* Alegeti un spatiu retras din locuinta voastra, in care sa beneficiati de avantajele oferite de masajul de relaxare efectuat de un specialist sau de un fotoliu de masaj profesional.
* Setati temperatura potrivita in camera de masaj si eliminati sursele de zgomot deranjante.
* In schimb, este recomandat sa optati pentru o muzica ambientala relaxanta, care sa contribuie la obtinerea starii de bine.
* Puteti aprinde cateva lumanari cu esente de aromaterapie, pentru a crea o atmosfera linistita, calda si echilibrata.

Acesti pasi va vor ajuta la pregatirea spatiului potrivit pentru efectuarea unui masaj de relaxare eficient, realizat la domiciliu.

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/relaxare-lum%C3%A2nare-camer%C4%83-3065577/

Tehnici de masaj la domiciliu

Iata cateva dintre tehnicile de masaj pe care le puteti incerca la domiciliu, cu ajutorul unui terapeut specializat sau a celor mai eficiente aparate de masaj!

Masajul revitalizant pe baza de arome
Acesta are la baza tehnici suedeze, realizate in combinatie cu diverse uleiuri aromatice. Acest masaj de relaxare pote fi realizat cu usurinta, fiind extrem de eficient in combaterea stresului. Masajul revitalizant are efecte de imbunatatire a circulatiei oxigenului catre tesuturi, de sporire a gradului de flexibilitate musculara si de revigorare a corpului. Puteti opta pentru combinatii de uleiuri aromatice din rozmarin, menta si lamaie pentru realizarea acestui masaj eficient.

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/uleiuri-esentiale-alternative-aroma-1851027/

Masajul cu prosoape fierbinti
Se tapoteaza zona gatului, a umerilor si a spatelui cu ajutorul a doua prosoape rulate, inmuiate in prealabil in apa fierbinte. Senzatia de tensiune va fi redusa cu ajutorul miscarilor constante realizate de terapeut, iar voi veti resimti efectele relaxante instant.

 

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/wellness-caraf%C4%83-prosoape-alb-3793413/

Masajul cu pietre calde
Acest tip de masaj de relaxare poate fi efectuat la domiciliu, cu ajutorul pietrelor speciale si a unui ulei de masaj aromatizat. Terapeutii utilizeaza de regula roci magmatice sau din bazalt, intrucat acestea au capacitatea de a retine caldura necesara.

Prin incalzirea la o temperatura optima, pietrele sunt pregatite pentru a masa spatele. Tehnicile suedeze utilizate in acest caz au la baza urmarirea unor puncte strategice ale corpului. Aceste tehnici de masaj contribuie la imbunatatirea circulatiei sangvine si la reducerea tensiunii.

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/pietre-negru-orhidee-orhidee-floare-1341222/

Masaj la domiciliu cu fotolii profesionale

O alta varianta eficienta de masaj la domiciliu este reprezentata de cel realizat cu ajutorul fotoliilor profesionale. Iata cateva recomandari practice in acest caz:

* Puteti opta pentru fotolii de masaj cu role si sistem de incalzire – masajul realizat cu ajutorul acestor elemente elimina stresul si contribuie la imbunatatirea rigiditatii musculare. In plus, un astfel de masaj relaxant, realizat la domiciliu, ajuta considerabil la imbunatatirea calitatii somnului.

* Masajul bratelor poate fi realizat cu ajutorul celor mai performante perne de aer multistrat, cu care sunt echipate cele mai profesionale fotolii de masaj. Astfel, circulatia va fi activata, iar tensiunea de la nivelul bratelor va fi complet eliminata.

* Puteti beneficia si de avantajele oferite de suportul de masaj al picioarelor in cazul acestor aparate performante. Cele mai bune fotolii de masaj includ suporturi pentru picioare complet extensibile, pentru a acomoda orice utilizator. Aceste sisteme sunt prevazute si cu perne de aer care imbraca picioarele, in vederea asigurării masajului punctelor zusanli. Acesta ajuta la eliminarea stresului si la tratarea leziunilor gastrice.

* Fotoliile de masaj performante asigura si alternarea corespunzatoare a miscarilor realizate (strangere-oprire-relaxare), pentru ca intregul vostru corp sa se relaxeze complet.

Fotoliile de masaj performante asigura un masaj personalizat, din cap pana in picioare. Rolele speciale cu care sunt prevazute acestea permit masarea integrala a spatelui. In acelasi timp, pernele de aer asigura detensionarea bratelor si a picioarelor. Astfel, la finalul unei sesiuni de masaj realizat la domiciliu, cu ajutorul acestor aparate performante, va veti simti complet revitalizati.

Corpul si mintea voastra merita relaxare deplina, dupa o zi plina de provocari. Rasfatati-va cu ajutorul unui masaj de relaxare realizat chiar la voi acasa, de fiecare data cand aveti ocazia. Beneficiile oferite de acesta sunt considerabile!