Totul despre masaj: tipuri si beneficii asupra sanatatii

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/hBLf2nvp-Yc

Masajul reprezinta, simplu spus, un procedeu la care ar fi indicat sa apelam cat mai des, daca vrem sa ne rezolvam anumite probleme de sanatate si, de asemenea, sa ne relaxam. Masajul reprezinta una dintre marile bucurii ale vietii la care, din fericire, putem sa avem acces foarte usor.

Cum se face masajul

Masajul implica stimularea si destinderea muschilor, precum si activarea circulatiei sangelui. Masajul consta, potrivit dexonline.ro, „din frictiuni sau lovituri usoare, executate cu ajutorul mainilor sau al unor aparate speciale”. Definitia partiala a masajului, pe care ati putut sa o cititi anterior, ofera indicii in ceea ce priveste raspunsurile corecte la intrebarea „Cum se face masajul?”. Astfel, raspunsurile potrivite la intrebarea „Cum se face masajul?” sunt:

– cu mainile;
– cu un aparat special.

Masajul „cu mainile” poate fi facut intr-o salon specializat, de catre un profesionist, acasa la client, de catre un maseur si acasa la beneficiar, chiar de catre beneficiar. In schimb, masajul „cu un aparat” special necesita folosirea unui scaun sau a unui fotoliu de masaj. Scaunul ori fotoliul de masaj poate sa se gaseasca la dumneavoastra acasa, in sediul companiei unde lucrati sau intr-un centru comercial.

Tipuri de masaj

Asa cum probabil stiti deja, exista mai multe tipuri de masaj:

– masaj de relaxare;
– masaj terapeutic;
– masaj de intretinere;
– masaj anticelulitic;
– masaj sportiv;
– masaj pentru stimularea reflexelor (reflexoteraptia);
– masaj facial;
– masaj capilar;
– masaj pentru slabit.

Masajul de relaxare sprijina organismul sa-si recapete starea generala de bine si echilibreaza sistemul nervos. Pe de alta parte, masajul terapeutic este recomandat cand vrem sa scapam de durerile existente in diferite zone ale corpului nostru.
Masajul de intretinere ne ajuta, asa cum ii spune si numele, sa ne mentinem atat sanatatea mentala cat si cea fizica.

Masajul anticelulitic si masajul pentru slabit isi propun sa ne faca sa aratam mai bine si, tototodata, sa eliminam depunerile de grasime.

Masajul sportiv, masajul facial, masajul capilar si masajul pentru stimularea reflexelor au urmatoarele beneficii pentru corpul uman:

– cresc performantele sportive (masajul sportiv);
– refac organismul dupa un efort prelungit (masajul sportiv);
– reduc ridurile (masajul facial);
– fac pielea mai elastica (masajul facial);
– diminueaza durerile de cap (masajul capilar);
– stimuleaza circulatia sangelui (masajul pentru stimularea reflexelor).

Tehnici de masaj

Expertii in arta masajului stapanesc nenumarate tehnici. Unele dintre respectivele nu sunt cunoscute doar de catre oameni, ci si de catre fotoliile de masaj de ultima generatie. Printre tehnicile intalnite des la un fotoliu se masaj se afla cea suedeza, Shiatsu si Kendbiki. Tehnica de masaj suedeza sa bazeaza pe framantarea corpului, cu ajutorul unor miscari ample, care au rolul de a stimula circulatia sangelui in organism. Pe langa stimularea circulatiei sangelui, masajul suedez are o contributie esentiala la reducerea stresului emotional. Masajul Shiatsu si masajul Kenbiki sunt, intr-un fel, apropiate. De ce? Deoarece masajul Kenbiki este o forma a masajului Shiatsu. Daca vrei sa aflati mai multe informatii despre masajul suedez, masajul Kenbiki si masajul Shiatsu, va recomandam sa cititi articolul 3 tehnici intalnite frecvent la fotoliile de masaj.