Masajul cervical – tehnici, beneficii și aparate utile – Komoder

Masajul cervical are o multitudine de beneficii de care te poti bucura chiar la tine acasa. Descopera toate secretele tehnicilor care reduc stresul si elimina durerile cervicale!

Imagine alb negru cu o femeie careia i se face un masaj in zona cervicala, bratele terapeutului fiind vizibile pe spatele ei.
Pe langa faptul ca amelioreaza durerile, masajul cervical este si foarte relaxant.

 

 

 

Cu totii am avut cel putin o data senzatia de gat rigid și inconfortabil care ne chinuie pe tot parcursul zilei. Eforturile de a ameliora durerea si disconfortul sunt frustrante. Nu este intotdeauna clar de ce ne apare aceasta senzatie. Stresul din viata de zi cu zi? Oboseala continua cauzata de electronice? Pozitia corporala nepotrivita?

Cand gatul devine intepenit, acest fapt poate reduce fluxul de sange, ceea ce poate cauza probleme serioase de sanatate. Aceste probleme pot varia de la oboseala la ameteli pana la functionarea proasta a sistemului imunitar. Un masaj terapeutic al gatului cu ulei masat in piele poate elimina toxinele si relaxa muschii, contribuind in acelasi timp la mobilitatea articulatiilor.

Sa ne uitam mai indeaproape la beneficiile masajului cervical si de ce este important pentru fiecare persoana.

Ce este masajul cervical

Un masaj cervical se concentreaza pe muschii din jurul gatului si umerilor. Unii muschi lucrati in timpul unui masaj al gatului includ sternocleidomastoidul, scalenii si trapezul superior. Un masaj al gatului are ca scop ameliorarea tensiunii, reducerea durerilor de cap si cresterea relaxarii.

Ce beneficii are masajul cervical

Pe langa senzatia de bine si de relaxare pe care o ofera, masajul cervical are si alte beneficii deloc de neglijat. Relaxarea muschilor din zona cefei contribuie la prevenirea migrenelor sau la ameliorarea lor. Postura corpului poate fi imbunatatita, iar somnul poate sa devina mai odihnitor. 

Se poate dovedi util mai ales pentru cei care lucreaza la calculator sau petrec mult timp cu telefonul in mana, indeletniciri care afecteaza grav pozitia corpului si pot duce la ceea ce americanii numesc „text neck” – pozitia cu capul in fata, care duce la dureri in zona umerilor, dar si la dureri de cap frecvente. 

Tehnici de automasaj cervical

Cand ai dureri sau senzatie de tensiune in zona cervicala, „primul ajutor” poate fi automasajul terapeutic cervical. Tehnica este foarte simpla si necesita doar cateva minute.

In primul rand, lasa umerii in jos, relaxati, indreapta spatele si gatul. Apoi localizeaza zonele dureroase si apasa ferm cu degetele. Deplaseaza usor degetele, cu miscari circulare, pe zonele cu probleme. Apoi repeta, schimband directia miscarii. Ajunge sa repeti aceasta tehnica de masaj timp de cinci minute ca sa observi deja o imbunatatire. Automasajul cervical realizat in mod regulat poate sa previna aparitia durerilor pe viitor. 

Ce aparate se pot folosi pentru masajul cervical

Din gama de aparate de masaj Komoder, pentru un masaj cervical linistitor va recomandam o centura de masaj. Aceasta poate fi utilizata si pentru alte zone, nu doar zona cervicala.

Centura de masaj Komoder D181 este portabila si poate fi folosita oriunde, inclusiv in masina, deoarece se alimenteaza inclusiv la priza de 12 V.

Folositi aparatul de masaj cervical D181 oriunde v-ati afla, deoarece el executa masaj nu doar la gat și ceafa, dar și în zona omoplatilor sau zona lombara. Aparatul utilizeaza un dispozitiv de masaj cu bile rotative, capabile sa cuprinda musculatura cervicala si sa o detensioneze.

Functii importante

  • Dispozitiv de încalzire
  • Start/stop
  • Directia de masaj
  • Framantare in sensul/in sens invers acelor de ceasornic
  • Functie termica 45 de grade
  • Ajustarea intensitatii

Centura de masaj D181 reprezinta cadoul perfect pentru sesiuni relaxante de masaj. Totodata, fotoliile de masaj Komoder sunt foarte eficiente in realizarea masajului terapeutic cervical. 

Traim o viata aglomerata, cu multa responsabilitate, o dragoste extraordinara pentru cei din jurul nostru si o mare dorinta de a face bine. Este responsabilitatea noastra sa avem grija mai intai de noi insine. Nu putem fi acolo pentru prietenii nostri, familie sau munca, daca nu ne simtim bine. Un masaj cervical este o modalitate excelenta de a te bucura de o experienta relaxanta si de toate beneficiile pentru sanatate pe care le aduce.