Masajul mâinilor și degetelor. Tehnici și beneficii

Palma este o poartă de intrare către trup și suflet și, precum orice poartă, trebuie mereu deschisă

Ce beneficii are masajul mâinilor și al degetelor de la mâini

Masajul mâinilor și al degetelor de la mână este o tehnică străveche de redobândire a stării de bine, care poate avea și multe beneficii pentru saănătate. Palma mâinii conține o mulțime de puncte reflexogene care corespund diferitelor părți ale corpului. Masajul acestor puncte poate ajuta la ameliorarea durerilor și la îmbunătățirea stării de sănătate. Deasemenea, se realizează aproape imediat, relaxarea mușchilor și a tendoanelor de la nivelul mâinilor și degetelor, ameliorând astfel tensiunea și durerea musculară. În timpul masajului palmelor este îmbunătățită circulația sanguină la nivelul mâinilor și degetelor, contribuind astfel la reducerea umflăturilor și edemelor. 

Acest gen de masaj este cu siguranță unul dintre cele mai relaxante tocmai pentru că reduce nivelul de stres si anxietate, prin stimularea sistemului nervos și prin eliberarea de endorfine. În timp, s-a constatat o îmbunătățire consistentă a flexibilității și mobilității articulațiilor, un efect util pentru persoanele care suferă de artrită sau alte inflamații reumatice. Nu în ultimul rând, masajul mâinilor ajută la stimularea sistemului imunitar prin creșterea circulației sângelui și prin îmbunătățirea fluxului limfatic.

Prin masajul palmei avem acces către fiecare organ intern

Care sunt punctele reflexogene din palmă

Harta palmei este un adevărat teritoriu necunoscut, aflat într-o continuă explorare. Există multe certitudini și zone cunoscute, dar și altele care funcționează diferit de la o persoană la alta. Cu toate acestea, iată câteva zone universal valabile. Situat între degetul mare și arătător putem masa punctul reflex al sinusurilor. Acest masaj ajută la ameliorarea congestiei și la reducerea durerilor de sinus. Punctul reflex pentru plămâni este situat în centrul palmei, între baza degetului mare și baza degetului arătător. Acest punct poate ajuta la ameliorarea problemelor respiratorii, cum ar fi astmul sau bronșita.

Masajul palmelor este executat cel mai ades pentru starea de relaxare și calmare a sistemului nervos vegetativ, iar punctul reflex pentru sistemul nervos este situat în partea de mijloc a palmei, un punct care poate ajuta la reducerea stresului și a anxietății. Punctul reflex pentru sistemul digestiv este situat în partea inferioară a palmei. Acest punct poate ajuta la îmbunătățirea digestiei și la reducerea problemelor digestive, cum ar fi constipația.

Pentru reglarea ritmului cardiac și pentru o mai bună sănătate a inimii, avem un punct reflex situat în partea de mijloc a degetului mijlociu. Acest punct poate ajuta la îmbunătățirea circulației sanguine și la reducerea tensiunii arteriale. 

Iată câteva exemple de puncte esențiale pe care le putem atinge atunci când executăm masajul palmei. Un masaj adecvat și combinat al acestor puncte poate aduce o serie de beneficii pentru sănătatea și o stare de bine întregului organism.

Masajul palmei stimulează circulația sanguină și redă mobilitatea degetelor

Tehnici de masaj pentru palme și degete

Există mai multe tehnici de masaj pentru palme și degete, iar un fotoliu profesional de masaj încorporează toate aceste informații, reușind să suplinească cu brio prezența unui maseur profesionist.

Cea mai simplă tehnică de masaj al palmelor este masajul cu presiune. Utilizând vârfurile degetelor, apăsați ușor pe zona palmelor și degetelor, pentru a îmbunătăți circulația sângelui și pentru a reduce tensiunea musculară. Începeți cu o presiune ușoară și creșteți treptat. Puteți continua, mai apoi, cu masajul de rotație. Cu ajutorul degetelor, rotiți ușor fiecare deget de la baza sa până la vârf și invers. Acest lucru ajută la reducerea tensiunii din degete și palme.

Unul dintre gesturile pe care le facem frecvent și inconștient, în timpul unei zile, este să ne frecăm palmele. Și aceasta este o tehnică de masaj pe care o putem aplica și la un nivel mai mic, la nivelul degetelor.

În masajul tradițional al spatelui sau al brațelor și palmelor, se folosesc cu succes uleiuri sau diluții aromate în apă. Acest lucru poate ajuta la hidratarea pielii și la reducerea tensiunii musculare. Pentru orice tip de masaj este important să aveți grijă la nivelul presiunii și să nu aplicați o presiune prea mare sau să masați prea agresiv zonele vizate, pentru a nu provoca durere sau disconfort.

Everest Flex II este fotoliul de masaj care ridică masajul palmelor la nivel de artă

Fotoliile de masaj performanțe realizeaza și masajul mainilor

Una dintre cele mai mari provocări, în momentul conceperii unui fotoliu de masaj, a fost încercarea de a imita la perfecțiune tenhica și mișcările unui maseur profesionist. Tehnologia a progresat, de aceea, pe mai multe niveluri, iar astăzi, spre exemplu, majoritatea fotoliilor profesioniste ale gamei Komoder se concentreză și pe masajul mâinilor, palmelor și degetelor. Colecția de tehnici și programe automate de masaj se concentrează să acopere o paletă cât mai largă de probleme specifice, blocaje, tensiuni sau alte genuri de afecțiuni ale sistemului osos și muscular. Tocmai de aceea, masajul palmelor survine ca o variantă complementară, dar profound benefică și eficientă.