„Tămăduitorii” de astazi: efectul unui fotoliu de masaj in cazul durerilor de spate

Fotoliu de masaj pentru inlaturarea durerilor de spateDurerea de spate nu mai este, in zilele noastre, o problema intalnita doar in randul persoanelor trecute bine de prima tinerete. Din ce in ce mai multi tineri acuza dureri ale coloanei vertebrale din cauza stilului de viata sedentar si al orelor petrecute in fata calculatorului. Masajul este o buna modalitate de a ameliora durerile, iar specialistii incearca sa isi perfectioneze tehnicile, dar si instrumentele de lucru, fotoliile de masaj facand minuni.

Durerea de spate este definita de orice durere care apare in orice zona cuprinsa intre pelvis si gat. Aceasta problema, care a devenit din ce in ce mai frecventa atat in randul persoanelor in varsta, cat si in randul celor tinere, poate aparea ocazional sau poate fi cronica, intinsa pe o perioada mai lunga de timp.

Durerea de spate jos, aparuta in zona pelvisului, este o problema de sanatate serioasa, a carei severitate poate varia de la un disconfort usor, la unul durere ascutita, care poate interfera cu viata persoanei in cauza si care poate anunta o problema grava de sanatate. Aceasta poate fi calmata cu medicamente, kinetoterapie sau cu ajutorul unui fotoliu de masaj.

La nivelul spatelui gasim mai multe tipuri de structuri: coloana vertebrala, nervii, discurile intervertebrale, muschii, maduca spinarii, ligamentele si tendoanele. Fiecare dintre acestea se poate inflama din cauza unor cauze mai mult sau mai putin serioase. Printre cele mai comune cauze ale durerilor de spate se numara leziunile sportive, postura inadecvata, artrita, efortul si traumatismele. In cazul durerilor cronice insa, sursa si cauza acestora este mai greu de depistat si, totodata, de tratat, potrivit csid.ro.

Durerea de spate in zona rinichilor este un semnal de alarma

Durerea de spate apare, de obicei, alaturi de alte simptome in functie de boala pe care o produce. Durerea de spate in zona rinichilor, de pilda, vine uneori insotita de incontenta urinara si amorteala la nivelul picioarelor, acestea fiind semne ca poate anunta o afectiune mult mai grava si ca trebuie evaluata imediat de medicul specialist. Alte simptome care pot veni „la pachet” cu durerea de spate sunt starle de anxietate, depresie, oboseala, febra, durerile de cap, rigiditatea spatelui, durerile la nivelul umerilor, gatului sau soldurilor, insomnia etc.

De ce te poate durea spatele?

Cateva dintre cauzele durerilor de spate:

– Hernie de disc
– Spasme musculare
– Osteoporoza
– Osteomielita
– Scolioza
– Fractura spinala
– Spondilita
– Osteoartrita
– Entorse si luxatii cauzate de traumatisme
– Boala Paget a oaselor
– Leziuni ale nervului sciatic
– Degenerare spinala
– Fibromialgia
– Sindromul premenstrual
– Obezitatea

Tratament dureri de spate: beneficiile fotoliilor de masaj

In ceea ce priveste durerile de spate acute, insotite de simptome precum slabiciunea progresiva si amorteala mainilor saua picioarelor, incontenenta urinara, durere abdominala sau toracica, dificultati resiratorii si dureri ale maxilarului, recomandat este ca tratamentul sa nu fie administrat decat la indicatiile medicului specialist.

Daca durerile sunt, in schimb, usoare, o senzatie persistenta de disconfort, utilizarea unor fotolii masaj pentru dureri de spate este cel mai bun tratament. Acestea sunt o alternativa buna pentru sedintele clasice de masaj si au efecte miraculoase asupra durerilor de spate. De mare ajutor este arhitectura fotoliilor, care „lucreaza” in asa fel incat coloana este tinuta dreapta, de la craniu pana la coccis, iar greutatea pacientului sustinuta uniform, datorita suportului corespunzator.

Fotoliile de masaj de la Komoder sunt dotate cu diverse functii, menite sa imbunatateasca circulatia sangelui, sa elibereze tensiunea din muschi, sa redea elasticitatea fibrelor musculare si sa stimuleze terminatiile nervoase. In acest fel, fotoliile de masaj contribuie la diminuarea sau chiar eliminarea durerilor de spate, precum si la revigorarea muschilor si eliminarea oboselii. De asemenea, asigura un masaj de calitate pentru mai multe zone ale corpului, nu doar pentru spate – inclusiv pentru umeri, gat, picioare, chiar si cap.

Fotoliile de masaj Komoder sunt echipate cu sisteme de role ce actioneaza cu presiunea potrivita asupra punctelor de acupunctura. Aceste sisteme sunt cunoscute si sub denumirea „tehnica Shiatsu” si sunt foarte potrivite pentru stimularea circulatiei sangelui in organism.

One thought on “„Tămăduitorii” de astazi: efectul unui fotoliu de masaj in cazul durerilor de spate”

Comentariile sunt închise.