Sfaturi stres: combaterea stresului cu ajutorul fotoliilor de masaj si a altor tehnici simple

Fotoliu de masaj pt oameni stersatiStresul este una din cele mai mari probleme ale erei noastre, fiind cauza unei serii de stari negative si probleme de sanatate. Cauzat de ritmul de viata alert, stresul poate fi ameliorat cu ajutorul unor „tratamente” cat se poate de simple. Fie ca alegeti sa ascultati muzica, fie sa folositi fotolii de masaj pentru relaxare, puteti sa va eliberati incet, dar sigur, de starea de incordare.

Stresul este o stare de tensiune si disconfort determinata de factori negativi, de dificultatea sau imposibilitatea rezolvarii unor sarcini sau probleme. Acesta poate fi cauzat de evenimente sau situatii externe sau interne, reale sau imaginare, dar suficient de intensa ori frecvente incat sa cauzeze persoanei in cauza stari de neliniste, din pricina dificultatii de adaptare.

Cauzele aparitiei stresului sunt multiple. Bolile fizice sau psihice, abuzul fizic, emotional sau sexual, situatia financiara, conflictele, nemultumirile legate de propria persoana, dezastrele naturale si nu in ultimul rand, problemele la locul de munca – supraincarcarea, problemele cu colegii, cu sefii, conditiile proaste de lucru, toate acestea pot duce la aparitia starii de tensiune. Primul punct din sirul de metode de combatere a stresului este identificarea si monitorizarea factorilor de stres. Pasii urmatori sunt anticiparea perioadelor de stres, realizarea unui plan de actiune pentru a depasi momentele de incordare si punerea in practica a tehnicilor de ameliorare a stresului.

Metode de combatere a stresului: cele mai cunoscute „tratamente”

Fotoliile de masaj pentru stres

Un masaj bun, facut ca la carte, poate fi extrem de util in acest caz. Detensionarea muschilor, stimularea ligamentelor, a vertebrelor, framantarea umerilor si masajul capului, toate aceste actiuni ale fotoliilor de masaj pentru stres ajuta la eliminarea starii de tensiune din corp. Fotoliile de masaj Komoder sunt echipate cu functii multiple, inclusiv celebra tehnica shiatsu aplicata cu ajutorul unui sistem cu role incorporat care actioneaza asupra punctelor de acupunctura de pe corpul uman (punctele shiatsu), imitand tehnici de masaj specializate.

Muzica

Daca te simti coplesit de o situatie stresanta, incearca sa iei o pauza si sa asculti muzica. Sunetele naturii sau ale oceanului au efecte relaxante, scazand tensiunea arteriala si reducand cortisolul, hormonul stresului.

Suna un prieten

Daca te simti stresat, ia o pauza, suna un prieten si vorbeste cu el despre problemele care te macina. Relatiile bune cu prietenii si cu cei dragi sunt foarte importante pentru un stil de viata sanatos. O voce calda si intelegerea celor apropiati te vor ajuta sa te calmezi si sa vezi lucrurile dintr-o alta perspectiva.

Mananca sanatos

Una din cele mai bune metode de combatere stres prin metode naturale este adaptarea alimentatiei. Nivelele stresului si dieta se afla in stransa legatura. Cand ne simtim coplesiti, avem tendinta de a manca prost – alimente bogate in zahar, grasimi si chimicale. Daca vrei insa sa scapi de stres, este necesar sa consumi mai multe fructe, legume si peste, alimente care reduc simptomele stresului.

Sport

O alta metoda de combatere a stresului este miscarea fizica. O scurta plimbare in jurul biroului sau cateva intinderi in pauza de pranz pot ajuta si ele la eliberarea stresului. Sangele este pus in miscare, organismul elibereaza mai multe endorfine, iar starea ta se imbunatateste aproape instantaneu.