Cum creezi o atmosfera relaxanta la tine acasa

Casa ta este locul unde te simti intotdeauna cel mai bine, locul in care confortul se impleteste cu tehnologia, locul unde te bucuri cu adevarat de linistea caminului tau. Cand vine vorba despre locuintele noastre, adevarul e ca nu precupetim niciun efort in a le face mai confortabile si mai relaxante pentru noi, deoarece suntem intotdeauna in cautarea lucrurilor care ne implinesc si care reusesc sa alunge stresul cotidian. Asa cum este si firesc, intotdeauna este loc de mai bine, asa ca astazi ne-am gandit sa discutam despre plusurile pe care le poti aduce casei tale si despre ce poti face pentru a realiza in interiorul caminului tau o atmosfera cat mai relaxanta.

Sursa stresului este adesea un cumul de factori. Serviciul solicitant, unde pare ca taskurile nu se mai termina, traficul, mai ales daca locuiesti intr-un oras mare, deadline-urile sau chiar cheltuielile zilnice, toate aceste lucruri pot contribui la o stare de anxietate si stres. Iata in cele ce urmeaza cateva idei despre cum sa alungi stresul din viata ta si sa faci din locuinta ta un adevarat sanctuar zen.

Creaza-ti un spatiu pentru mediatie

Uneori nu este neaparat necesar sa faci o calatorie in jurul lumii, sa ajungi in tari exotice pentru a gasi puterea meditatiei. Poti face acest lucru chiar din confortul casei tale, insa pentru aceasta vei avea nevoie de un spatiu in care efectiv sa te poti relaxa total. Poti sa iti achizitionezi obiecte speciale pentru meditatie, poti citi carti despre cum ar trebui sa procedezi si poti crea un mic loc unde sa te regasesti tu pe tine ori de cate ori simti nevoia.

Bucura-te de puterea masajului

Din cele mai vechi timpuri masajul este recunoscut pentru beneficiile pe care le aduce. Stimularea circulatiei, decongestionarea zonelor cu dureri musculare si relaxarea musculaturii, acestea sunt doar cateva dintre beneficiile imediate ale masajului.

Daca-ti pui problema traficului sau a costurilor pe care le implica programarile repetate la un salon de masaj, ei bine poate ca ar trebui sa stii ca solutia e mai aproape de tine decat crezi. Un fotoliu de masaj suna ca o investitie buna, mai ales ca isi va amortiza rapid costurile initiale. Nu va mai trebui sa strabati orasul in cautarea salonului, nici nu va trebui sa astepti dupa programari. Nu va mai fi necesar nici sa astepti diferiti maseuri care sa vina la tine acasa pentru a-ti face masaj si nici o masa speciala nu-ti va mai fi de folos. Un fotoliu de masaj va ingloba toate avantajele masajului direct la tine acasa si te va ajuta sa te relaxezi oricand vei simti nevoia.

Fotoliile moderne de masaj pot fi conectate la smartphone, iti pot oferi un binemeritat masaj al picioarelor sau al cefei, iar zona lombara, cea mai solicitata, va fi cea mai rasfatata.

Construieste-ti un colt de lectura

O carte buna te poate purta pe aripile imaginatiei catre lumi distincte de realitatea pe care o traiesti zi de zi. Din acest motiv, daca te numeri printre persoanele care gasesc relaxare in filele cartilor, poti amenaja un colt special pentru lectura in care sa fii exact cine vrei sa fii. Fa-ti un spațiu in care sa te poti bucura de toate micile placeri ale vietii care insotesc o carte buna: o cafea tare, o limonada racoroasa in timpul verii sau un ceai fierbinte atunci când vantul suiera la geam.

Asculta muzica preferata

Fie ca alegi sa asculti muzica la boxe, sau la un sistem performant, fie ca-ti place sa asculti acordurile pieselor preferate in surdina, muzica ajuta intotdeauna la relaxare. Pentru unele persoane muzica poate actiona ca trigger pentru diferite actiuni: unele persoane sunt mai eficiente în muncă, altele fac curat, iar o altă categorie își pun ordine în viață. Îndiferent de care parte a baricadei te situezi, muzica te va reconforta și te va ajuta sa te destresezi in mod rapid, ajutandu-te sa te bucuri mai mult de viata. Este interesant de retinut faptul ca fotoliile de masaj pe care le mentionam anterior pot reda și muzica la casti, asa ca ce poate fi mai placut decat muzica preferata alaturi de un masaj exceptional? Poate un somn bun in acelasi timp?

Nu uita de sport!

Uneori stresul poate fi combatut prin metode simple, precum alimentatia sanatoasa sau sportul. Fie ca faci sport indoor sau outdoor, important este sa faci miscare pentru a-i oferi corpului tau posibilitatea de-a elibera din tensiune. Iti poti amenaja un mic spatiu pentru exercitii zilnice sau poti iesi la alergat, in functie de disponibilitatea ta. Important este insa sa nu uiti ca miscarea are un aport semnificativ in viata ta si ca ea poate contribui la o stare psihica mai buna.

Modernizeaza-ti baia

Poti face schimbari in baia ta, astfel incat si acest spatiu sa fie cat mai primitor si cat mai relaxant. O cadita de dus walk-in, poate o sauna sau o cada mare cu hidromasaj, fiecare dintre aceste idei pot fi adevarate solutii in functie de preferintele tale. In general insa baia este considerata ca fiind o solutie foarte buna de-a scapa de stres, iar pentru aceasta te poti gandi si la alte detalii care te-ar putea ajuta sa creezi o atmosfera cat mai relaxanta chiar in casa ta. Uita asadar de dusurile rapide, pe fuga, facute dimineata atunci cand toata lumea doarme. Este momentul sa-ti acorzi un plus de rasfat, pentru ca tu contezi inainte de toate.

Casa ta se poate transforma intr-o adevarat oaza de relaxare, insa pentru aceasta trebuie sa te gandesti care sunt lucrurile care-ti plac si care te-ar putea ajuta sa te bucuri mai mult de timp impreuna cu tine. Nu uita ca fericirea sta adesea in detalii si vezi care sunt lucrurile mici care te pot ajuta sa reduci stresul la un nivel cat mai redus. Fii bland cu tine si invata sa te iubesti pe tine insuti, apoi investeste in confortul casei tale pentru a-ti oferi cel mai pretios rasfat.