Tipuri de fotolii de masaj – Ghid pentru alegerea corecta

Pentru a fi productivi in activitatile noastre, este necesar sa compensam eforturile cu momente de relaxare profunda. Dupa o zi de munca solicitanta din punct de vedere fizic sau mental, nu este mereu usor sa te relaxezi.

Multi oameni prefera masajul, pentru ca este o modalitate garantata de detensionare. Nu trebuie sa apelezi neaparat la profesionisti ai masajului pentru a te bucura de beneficiile acestei metode de relaxare. Fotoliile de masaj inlocuiesc cu succes un profesionist in masaj, ba chiar au avantaje suplimentare.

Pe piata se gaseste o varietate mare de fotolii de masaj. Alegerea celui potrivit poate fi dificila, mai ales pentru persoanele care nu au mai avut anterior alte fotolii. In plus, specificatiile care variaza de la un fotoliu la altul pot crea confuzie. In acest articol vei gasi detalii despre toate tipurile de fotolii. Astfel, vei alege fotoliul de masaj potrivit pentru tine.

Ce tipuri de fotolii de masaj exista?

Clasificarea fotoliilor se face dupa urmatoarele criterii: segmentul de utilizatori vizat, structura de baza si dotari. Fiecare dintre aceste criterii este semnificativ pentru alegerea unui fotoliu corespunzator nevoilor tale.

Segmentul de utilizatori vizat

Din perspectiva utilizatorului caruia i se adreseaza fotoliul, distingem doua categorii: fotolii generaliste si fotolii terapeutice. Ambele tipuri au anumite dotari si functii in comun. Totusi, exista cateva distinctii specifice. Astfel, fotoliile generaliste, cunoscute si ca fotolii de hobby, se axeaza pe inlaturarea tensiunii musculare usoare si scaderea nivelului de stres al utilizatorului. Un fotoliu generalist poate include diverse functii:

    • Lumini LED pentru cromoterapie
    • Suport MP3
    • Bluetooth
    • Memorie pentru salvarea optiunilor

Fotoliile terapeutice se concentreaza pe probleme specifice. De exemplu, exista fotolii care maseaza localizat muschii gatului si ai umerilor, usurand astfel durerile provocate de afectiuni ca spondiloza sau scolioza. Alte fotolii terapeutice se concentreaza asupra nervului sciatic pe toata lungimea acestuia, de la zona lombara la picioare. Un fotoliu terapeutic poate include functii precum:

  • Masaj profund
  • Incalzire
  • Stretching muscular
  • Terapie prin inversie (intoarcerea corpului cu susul in jos si decompresia articulatiilor si a coloanei vertebrale)

Structura de baza

Fotoliile de masaj sunt construite pe o sina care poate fi de trei tipuri:

  1. Sina clasica. Acest tip de structura a fost primul dezvoltat si inca se utilizeaza, desi mai putin. Este un schelet de otel dreptunghiular pe care se fixeaza rolele, bilele de masaj si celelalte componente. Punctele de presiune ale spatelui trebuie sa se alinieze cu capetele sistemului de masare, pentru ca experienta sa fie placuta. Fotoliiile pe structura clasica sunt cele mai ieftine.
  2. Sina in forma de S. Acest tip de schelet este cel mai intalnit. Ofera un masaj superior, pe toata suprafata spatelui. Construita din otel, structura in forma de S urmareste curbura naturala a spatelui si permite rolelor sa se miste in toate directiile.
  3. Sina SL. Acest tip de structura este cel mai nou de pe piata. Partea superioara a acestuia are forma de S, iar cea inferioara se extinde dincolo de zona lombara, luand forma literei L. Sunt masati, astfel, si muschii fesieri si cei ai coapselor. Unele modele se extind pana la gambe si talpi.

Dotarile fotoliilor de masaj

Fotoliile de masaj au dotari diverse, astfel incat sa ofere o experienta placuta oricarui utilizator. Un fotoliu poate avea un numar specific de dotari, fapt care influenteaza pretul si tipul de masaj oferit. Iata cateva fotolii, clasificate in functie de dotari:

Fotolii cu incalzire

Terapia cu caldura actioneaza asupra contracturilor si durerii din muschi. Acest tip de fotolii functioneaza prin incalzirea rolelor de masaj. Este un principiu simplu, insa masajul executat de un astfel de fotoliu este foarte placut.

Fotolii cu perne de aer

Acest tip de fotolii sunt unice printre celelalte tipuri de fotolii. Spre deosebire de cele obisnuite, care folosesc componente solide actionate electronic, fotoliile cu perne de aer care ofera un masaj mai delicat si localizat.

Fotolii Zero Gravity

Functia Zero Gravity se regaseste la multe dintre modelele recente de fotolii. Initial dezvoltate pentru piloti si astronauti, aceste fotolii s-au dovedit atat de utile in ameliorarea durerilor musculare si in reducerea stresului, incat au devenit populare si printre utilizatorii obisnuiti.

Fotoliile Zero Gravity se inclina si aduc corpul intr-o postura in care tensiunea musculara dispare. Senzatia utilizatorului este de plutire, iar relaxarea este maxima. Ameliorarea durerilor de spate si de articulatii face acest tip de fotoliu foarte popular, mai ales printre persoanele care muncesc fizic sau desfasoara activitati care presupun sederea indelungata la birou.

Poate ca ai experimentat deja masajul oferit de un fotoliu de masaj, fie la mall, fie la vreun prieten sau la un magazin specializat. Daca n-ai incercat inca, ai toate motivele sa incepi acum si sa iei in calcul cumpararea unui astfel de fotoliu. Fotoliile de masaj sunt dispozitive special gandite pentru a actiona asupra zonelor musculare care acumuleaza tensiune si creeaza dureri. Un fotoliu de masaj te scapa de aceste neajunsuri, te face sa uiti rapid de grijile zilei si aduce o stare de bine.