Care sunt cele mai importante functii ale unul fotoliu de masaj eficient

A achizitiona un fotoliu de masaj nu mai este un moft, este o necesitate care ne protejeaza starea de sanatate fizica si psihica. Joburile tot mai solicitante, activitatile cotidiene numeroase, sedentarismul si alimentatia deficitara sunt surse de stres fizic si psihic pentru organism. Agitatia continua resimtita peste zi nu ne mai permite sa ne relaxam si sa ne odihnim, iar aceste aspecte duc la instalarea deficientelor de somn, a starilor de anxietate si chiar la depresie. Pentru a evita astfel de manifestari este important sa invatam sa ne detasam de sarcinile zilnice si sa ne relaxam, si cum putem incepe aceasta activitate mai placut, daca nu cu ajutorul unor scaune de masaj.

Inainte de a cumpara un astfel de gadget este important sa aflam cateva detalii cu privire la modul de actiune, functii si caracteristici, in acest fel vom avea siguranta ca investitia este una bine gandita. Iata care sunt cele mai importante aspecte ce trebuie analizate la scaunele de masaj.

Dimensiune, design, aspect
Este important sa acordam mai multa atentie acestor detalii, in special daca locuinta nu este una foarte spatioasa. Trebuie mentionat ca astfel de dispozitive pot lua cu usurinta locul fotoliilor traditionale, datorita liniilor moderne pot fi integrate confortabil in orice living. Scaunul de masaj poate fi pata de culoare care ofera vitalitate incaperii sau poate completa piesele deja existente, cert este faptul ca functiile acestuia il vor transforma in locul preferat de desfasurare a activitatilor relaxante. Poate fi zona perfecta de citit cateva pagini interesante din cartea preferata sau spatiul perfect de vizionat emisiunile favorite la televizor.

Functii si optiuni de masaj
Scaunele de masaj nu sunt cele mai ieftine dispozitive, insa functiile cu care vin fac sa merite fiecare banut platit! Cele mai importante sarcini care fac aceste aparate extrem de eficiente sunt cele de masaj. Cu siguranta ca pe langa aceste activitati, fotoliile de masaj au si alte elemente intrigante. Spre exemplu sunt ajustabile si asigura o pozitie corporala perfecta pentru relaxare, vin cu functii de balans, care sporesc starea de confort si bineinteles sunt prevazute cu numeroase programe de ajustare a timpului si a intensitatii masajului. Cele mai importante functii sunt insa cele legate de modul de efectuare a miscarilor de masaj.

Fotoliile profesionale permit efectuarea mai multor tipuri de masaj, astfel ca organismul se relaxeaza, musculatura este antrenata si circulatia sanguina imbunatatita. Masajul prin framantare are ca scop indepartarea durerilor din regiunile tensionate. Miscarile efectuate de bratele mecanice, la intensitate diferita, sunt menite sa inlature presiunea acumulata peste zi in zona umerilor, cervicala, lombara, a feselor si a gambelor.

Masajul prin balansare este o functie recomandata persoanelor care au job static si celor ce sunt nevoite sa petreaca mult timp in trafic. Miscarile de balans realizate usor stimuleaza vertebrele si ligamentele si ajuta la mentinerea pozitiei corporale corecte. Prin acesta functie sunt stimulati nervii sinaptici si circulatia sanguina.

Masajul vibrator creat de oscilatia rapida a bratelor este cea mai eficienta metoda de inlaturare rapida a oboselii si a tensiunii musculare. Oscilatiile create imbunatatesc tonusul muscular si stimuleaza circulatia la nivelul capilarelor periferice, fapt ce mobilizeaza deopotriva tesuturile musculare si straturile periferice ale dermei.

Un alt tip de masaj apreciat este cel efectuat prin presiune. Bratele mecanice actioneaza asupra musculaturii spatelui si a picioarelor cu o anumita presiune fapt ce permite inducerea unei stari de relaxare completa. Dispozitivele prevazute cu sisteme pneumatice efectueaza masaj prin strangeri usoare sau intense.

Scaunele de masaj performante permit obtinerea de relaxare completa prin miscari efectuate strategic asupra zonelor tensionate ale corpului, insa pentru a induce starea de bine au si alte functii speciale precum cele de balans, incalzire, ajustare a unghiurilor de masaj.