Cele mai benefice tipuri de masaj


Sursa foto: https://pixabay.com/en/people-indoors-furniture-spa-3184615/

Cele mai benefice tipuri de masaj

Ce poate fi mai minunat dupa o zi stresanta de munca decat un masaj? Iti relaxeza muschii si te ajuta sa te destinzi, fie ca alegi un fotoliu pentru masaj sau un salon profesionist. In plus, orice medic iti va recomanda masajul nu numai ca pe o metoda de relaxare dar si ca pe o terapie. Astfel, daca suferi de dureri de spate, umeri sau orice leziune, terapia prin masaj va fi un prim pas excelent spre vindecare. Inainte de toate insa, trebuie sa cunosti cateva tipuri de masaj si ce efect vor avea asupra sanatatii tale.

Masajul suedez
Masajul suedez este masajul oferit de orice clinica, sala de sport sau spa. A devenit atat de cunoscut, incat este considerat standard. Cu ajutorul unei lotiuni hidratante sau al uleiului de masaj, terapeutii incep cu miscari ample, urmand mai apoi sa se concentreze pe zonele problema. Masajul suedez iti asigura relaxarea intregii musculaturi si este recomandat in cazul in care te recuperezi dupa o leziune.

Masajul aromaterapie
Masajul aromaterapie este practic un masaj suedez cu uleiuri esentiale picurate in uleiul de masaj. Uleiurile esentiale sunt extrase din plante si te invaluie in arome minunate care te ajuta sa te relaxezi si sa te vindeci. Efectele masajului aromaterapie pot fi benefice pentru o multime de afectiuni precum insomnie, migrene, dureri de spate si chiar simptomele premenstruale. Inainte de a te programa pentru un astfel de masaj, iti recomandam sa te asiguri ca nu esti alergic la vreuna din plantele folosite in aceste uleiuri.

Masajul Shiatsu
Masajul Shiatsu este o veche forma de terapie japoneza care implica aplicarea de presiune pe anumite puncte ale corpului, intr-o secventa ritmica de catre maseur, cu ajutorul degetelor, mainilor sau coatelor. Fiecare punct de presiune este apasat pentru 8-10 secunde, iar uleiul nu este folosit. Masajul Shiatsu este benefic in cazul afectiunilor precum artrita, insomnia, durerile de spate si de gat sau probleme cu sinusurile.

Masajul cu pietre vulcanice
Dupa cum sugereaza si numele, masajul cu pietre vulcanice implica aplicarea pietrelor incalzite pe puncte specifice din corp. Caldura iti ajuta muschii sa se destinda, astfel incat terapistul sa trateze zonele de tensiune musculara mai usor. Inainte sa te programezi pentru un astfel de masaj, iti recomandam sa te consulti cu medicul tau. Afectiuni precum diabetul, boli ale inimii sau varice iti pot provoca neplaceri in timpul masajului cu pietre vulcanice.

Masajul thailandez
Cel mai energizant tip de masaj din aceasta lista, masajul thailandez implica yoga, intindere pasiva si presiune aplicata asupra muschilor. Il poti compara cu o sesiune de yoga, insa fara efortul aferent – terapeutul se va ocupa de miscarile si intinderile pe care le vei face. Acest tip de masaj este perfect pentru tratarea spasmelor muschilor si a durerilor de spate si te poate ajuta sa iti imbunatatesti echilibrul si sa scapi de migrene.