Cele mai cunoscute mituri despre masaj

Masajul, metoda prin care aleg sa se relaxeze foarte multi oameni, are oare si efecte negative pentru organismul uman? In acest articol sunt confirmate sau infirmate cele mai cunoscute mituri despre masaj.

Cele mai controversate 4 mituri despre masaj

1. Prin masaj se elimina toxinele din corp.
Acesta este un mit interesant care starneste multe controverse pentru cercetatorii care au studiat de-a lungul timpului beneficiile masajului.
Organismul uman are o multime de metode prin care sa proceseze si sa elimine substantele nocive din corp. Ficatul, rinichii si pielea sunt principalele organe care au un rol remarcabil in tot acest proces.
Masajul ajuta si el intr-o oarecare masura la aceasta operatiune prin stimularea fluxului sanguin si transmiterea sa catre anumite parti ale corpului si poate imbunatati activitatea sistemului limfatic. Acest este, de fapt, aspectul la care face referire acest mit.

2. Masajul te scapa de celulita.
Celulita este un tesut gras subcutanat, intalnita mai ales la femei si a carei aparitie este determinata de regula de factori hormonali, de gena si de stilul de viata si de alimentatie adoptat, ori de varsta. O alimentatie sanatoasa, saraca in grasimi si bogata in fructe si legume, impreuna cu practicarea exercitiilor fizice regulate, sunt directiile de urmat pentru combaterea celulitei. Exista intr-adevar si anumite tipuri de masaj anticelulitic, insa acesta este mai eficient atunci cand este realizat in cadrul unui salon profesional, cu aparatura speciala.

3. Masajul este interzis bolnavilor de cancer.
Terapeutii si pacientii care au cancer cad foarte des prada acestui mit. Pana nu demult se credea ca actiunea masajului asupra organismului ar putea raspandi in mod activ celulele canceroase. Acest mit este doar partial adevarat, in sensul in care masajul corporal nu este permis in zilele in care pacientul a fost supus chimioterapiei, iar in cazul in care a fost aplicat tratamentul cu radiatii, masajul se poate realiza, insa fara unguente si uleiuri.

4. Un masaj bun provoaca dureri.
Nu neaparat, pentru ca fiecare om este diferit, prin urmare organismul fiecaruia reactioneaza in alt mod la masaj. In timp ce unele persoane sunt mai sensibile, altele nu resimt niciun fel de durere, nici in timpul masajului, nici a doua zi.

Scaunele de masaj aduc beneficii pentru sanatate

Fotoliile speciale pentru masaj maximizeaza beneficiile pe care le aduce masajul terapeutic. Aceste produse au in plus functii moderne si realizeaza miscari de masaj mult mai eficiente decat cele pe care le face chiar si cel mai priceput maseur. Tocmai datorita acestor beneficii pe care le au unele scaune de masaj sunt folosite in confortul propriei case, fiind un aparat de care se pot bucura toti membri familiei.

Komoder este cel mai mare comerciant de fotolii de masaj si vine in aceasta primavara cu oferte speciale de sezon.