Fotoliu de masaj pentru durerile de spate. De ce este un tratament eficient

Fotoliu masaj

Printre multe alte beneficii pe care le are asupra sanatatii si asupra starii de spirit, un fotoliu cu masaj va poate ajuta sa scapati de durerile de spate si de senzatia de disconfort pe care este posibil sa o resimtiti la finalul fiecarei zile de munca.

Ce cauze au durerile de spate

Durerile de spate reprezinta una dintre problemele cu care tot mai multi oameni se confrunta. Acestea pot avea diverse cauze, de natura medicala sau nu. Durerile de spate pot fi de scurta durata sau cronice si pot sa apara cand exista leziuni ale coloanei vertebrale – entorse, fracturi, accidente, in caz de hernie de disc, spasme musculare, lombosciatica, spondiloza, osteoporoza, obezitate, diverse deformari ale coloanei vertebrale (cifoza, scolioza, lordoza). 

Alte cauze ce pot duce la aparitia unor dureri de spate sunt ultimele luni de sarcina, cand se muta centrul de greutate al corpului, afectiunile renale sau osteomielita. 

Durerile de spate apar si din cauza sederii indelungate in masina sau la birou, din cauza pantofilor cu toc inalt, din cauza saltelelor vechi sau nepotrivite, modului gresit de a impinge, trage sau ridica greutati.

Tratament pentru durerea de spate 

Fiecare durere aparuta in organism este un semnal ca s-a intamplat ceva, motiv pentru care ideal ar fi sa se faca un control medical pentru a descoperi care sunt cauzele durerii de spate aparute, mai ales daca aceasta este insotita si de alte simptome, cum ar fi: dificultati respiratorii, dureri abdominale, dureri toracice, dureri la nivelul maxilarului, incontinenta urinara sau stare de slabiciune si amorteala la nivelul membrelor.

Doar medicul este in masura sa recomande un tratament medicamentos in cazul durerilor de spate. Pentru cazul in care aceste probleme nu sunt de natura medicala, ci tin mai degraba de postura gresita, ideala este folosirea unui fotoliu de masaj pentru durerile de spate. Desigur, masajul executat de terapeut nu este mai putin eficient, insa in tumultul vietii cotidiene, drumurile la un salon de masaj ar putea sa nu fie o optiune. 

Fotoliu de masaj pentru durerile de spate

Aceste fotolii de masaj inteligente sunt dotate cu diverse functii care sa ajute la o mai buna circulatie a sangelui, la diminuarea sau chiar eliminarea durerilor, la stimularea fiecarui ligament si vertebra, la revigorarea muschilor incordati, la redarea elasticitatii fibrelor musculare, la inducerea unei pozitii corecte a coloanei vertebrale, la stimularea nervilor si punctelor de acupunctura ale corpului uman, la eliminarea oboselii, la asigurarea unui masaj de calitate pentru spate, umeri, gat, picioare. Un fotoliu de masaj pentru durerile de spate aplica asupra spatelui sau a altor parti ale corpului tehnici de masaj profesionale.

Un fotoliu de masaj poate avea mai multe functii usor de reglat din telecomanda. Una dintre cele mai importante este chiar functia de masaj a spatelui pentru diminuarea sau eliminarea durerilor. Bratul robotic cu care fotoliul de masaj este dotat imita, prin balansare, masajul ca o framantare facut de un profesionist. Miscarile de tractiune stimuleaza in mod delicat musculatura, iar functia de balansare ofera un masaj natural, relaxant, care stimuleaza fiecare ligament si fiecare vertebra.

Fotoliul de masaj are un sistem de role ce actioneaza cu presiunea potrivita asupra punctelor de acupunctura. Acest sistem poarta numele de tehnica Shiatsu si este foarte potrivit pentru stimularea circulatiei sangelui in organism.

Un bun fotoliu de masaj are incorporate functii diverse, menite sa elibereze de stres, sa aduca relaxare, sa indeparteze durerile provocate de probleme medicale, de oboseala, de inactivitate. Fotoliul de masaj pentru dureri de spate are si o functie de ajustare a unghiului inclinarii spatarului si a suportului pentru picioare, precum si posibilitatea de a selecta un program de masaj automat care sa fie salvat in memoria fotoliului. Pentru a intelege care sunt functiile cele mai importante ale diferitelor modele, puteti consulta lista comparativa a fotoliilor de masaj Komoder, iar pentru a testa scaunele de relaxare, va asteptam in showroom-urile din tara.

One thought on “Fotoliu de masaj pentru durerile de spate. De ce este un tratament eficient”

Comentariile sunt închise.