5 motive să optezi pentru masajul cu perne cu aer

Un fotoliu de masaj este o investiție foarte bună pentru sănătatea și confortul tău, deoarece, te ajută să te relaxezi după o zi obositoare și stresantă de muncă. Există multe tipuri de fotolii de masaj, la prețuri accesibile, ușor de amplasat în orice locuință, care îți oferă clipe de relaxare oricând dorești, la tine acasă, fără să mergi la un salon specializat.

Printre numeroasele funcții ale unui fotoliu de acest fel se numără și cea de masaj cu perne cu aer, care acționează la nivelul gambelor, tălpilor, brațelor și umerilor. Pentru persoanele sedentare, care petrec mult timp stând pe un scaun incomod și care nu au timp să facă suficientă mișcare, masajul cu perne cu aer este alegerea ideală. 

Îți prezentăm, în continuare, 5 motive pentru care merită să alegi și tu un fotoliu care oferă această funcție de masaj.

1. Elimină durerea musculară

Dacă simți durere la nivelul gambelor sau umerilor, presiunea exercitată de aerul din perne va ajuta la relaxarea mușchilor și, astfel, vei scăpa de durere. Pernele cu aer oferă un masaj complet la nivelul membrelor inferioare sau superioare. 

Tensiunea musculară care se acumulează în timp poate crea dureri cronice greu de suportat, iar cauza problemei este, deseori, greu de identificat. Pernele cu aer pentru masaj elimină tensiunea musculară care produce durerea și ajută la eliminarea toxinelor și acidului lactic din țesuturi.

Sursa foto: https://www.komoder.ro/fotoliu-cu-masaj/komoder-bari.html 

2. Îmbunătățește circulația sângelui

Prin exercitarea unei ușoare presiuni la nivelul picioarelor, pernele de aer vor stimula circulația sângelui. Astfel, scade riscul de tromboză și de varice la picioare, iar întregul organism va avea de câștigat, pentru că inima va depune mai puțin efort ca să pompeze sânge. Prin urmare, vei observa o îmbunătățire la nivelul tensiunii arteriale, te vei simți mai bine și îți va fi mai ușor să te relaxezi. 

O bună circulație a sângelui înseamnă:

  • tensiune arterială echilibrată;
  • ritm cardiac normal;
  • somn de calitate;
  • reducerea stresului;
  • stare de spirit mai bună;

3. Stimulează drenajul limfatic

Limfa este un fluid corporal care se poate acumula în țesuturi, provocând inflamarea acestora. În timp, acest fenomen poate duce la umflarea picioarelor sau la durere intensă. Pernele cu aer acoperă complet gamba, glezna şi talpa piciorului, oferind o compresie controlată și stimulând, astfel, punctele de presopunctură. Astfel, printr-un masaj intens la nivelul picioarelor, limfa va circula normal și nu se va acumula în țesuturi. 

Sursa foto: https://www.komoder.ro/fotoliu-cu-masaj/komoder-km370.html 

Stagnarea limfei este întâlnită mai ales la persoanele care petrec foarte mult timp stând în picioare sau au diferite probleme de sănătate. Ridicarea picioarelor la orizontală ajută la drenajul limfatic, dar, un masaj cu perne cu aer la nivelul gambelor și tălpilor este și mai eficient pentru a pune în circulație limfa. Există multe tipuri de fotolii de masaj care sunt dotate cu perne cu aer pentru picioare, prin urmare, dacă vrei să te bucuri de un drenaj limfatic de calitate, merită să alegi un aparat de acest fel.

4. Eliberează endorfine

Endorfinele sunt substanțe secretate în mod natural de creier atunci când te simți bine. Ele au rol de analgezic natural, astfel încât ameliorează sau chiar elimină durerile și, totodată, îmbunătățesc flexibilitatea. Oferind un masaj ferm la nivelul picioarelor, un fotoliu dotat cu perne cu aer îi va permite corpului tău să se relaxeze, iar, în acest fel, creierul va elibera endorfinele care sunt atât de necesare pentru o stare de bine și pentru sănătatea ta fizică și psihică.

5. Ameliorează stresul și oboseala

Masajul cu perne cu aer ajută la relaxarea corpului, dar, și a psihicului, astfel încât, folosit regulat, un fotoliu de masaj poate contribui la ameliorarea stresului. În acest fel, te vei simți mai bine și te vei putea bucura de un somn mai odihnitor, uitând de problemele zilnice. Îmbunătățind calitatea somnului, masajul cu perne cu aer ajută și la ameliorarea oboselii cronice, acumulată în timp din cauza suprasolicitării psihice și a sedentarismului, prezente în viața celor mai mulți dintre noi.

Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile importante pe care ți le poate oferi un fotoliu de masaj cu perne cu aer. Aceste aparate ajută și la relaxarea musculaturii spatelui și umerilor, contribuie la o postură corectă a corpului și susțin, astfel, sănătatea coloanei vertebrale. 

Îți recomandăm să discuți cu specialiștii noștri, care pot să-ți ofere sfaturi ca să alegi cel mai bun model de fotoliu de masaj, în funcție de nevoile și dorințele tale.

One thought on “5 motive să optezi pentru masajul cu perne cu aer”

Comentariile sunt închise.