5 trucuri simple prin care poti sa-ti imbunatatesti sanatatea in fiecare zi


Sursa foto: pixabay.com

Sanatatea poate fi imbunatatita in fiecare zi, daca apelam la cateva trucuri inteligente. Extrem de eficiente, astfel de trucuri necesita foarte putin timp ca sa le punem in practica, dar pot sa ne schimbe total calitatea vietii.

Un fotoliu de masaj face minuni pentru sanatate si relaxare

Apeleaza la un scaun de masaj sau la un fotoliu de masaj, pentru 15-20 de minute. Alege momentul potrivit din zi in care iti doresti masajul. Apoi, asaza-te pe scaunul sau pe fotoliul profesional si bucura-te de beneficiile masajului asupra sanatatii tale fizice si mentale. Fotoliul de masaj imbunatateste sanatatea posturala, elimina durerile de maini, picioare, spate si umeri si, de asemenea, contribuie la o circulatie mai buna a sangelui. Mai mult, o sesiune de masaj ne ajuta sa ne eliberam de tensiune dupa zi intensa la birou si, tototodata, sa eliminam durerile de cap.

Nu sta asezat ore intregi pe scaun

Sedentarismul este una dintre cele mai mari probleme pentru sanatatea posturala a corpului uman. Chiar daca postura incorecta si efectele sale asupra sanatatii pot fi corectate cu ajutorul unui fotoliu de masaj, ar fi bine sa incerci sa preintampini orice problema ar putea aparea. Cea mai buna preventie pentru problemele de sanatate cauzate de postura incorecta ar fi sa nu stai foarte mult asezat pe scaun. In cazul in care ai un job care presupune foarte multa de birou, medicii recomanda sa te ridici de pe scaun dupa fiecare ora si, timp de 10-15 minute, sa faci miscare.

Râde mai des

In caz ca nu stiai, rasul are o multime de beneficii directe asupra sanatatii umane. O portie buna de ras ne ajuta sa ardem calorii, creste speranta de viata, imbunatateste satisfactia la job si protejeaza impotriva bolilor de inima.

Concentreaza-te doar pe mancat

Incearca sa nu mai folosesti tableta sau telefonul mobil in timpul meselor, deoarece orice alta activitate iti distrage atentia de la mancare. Daca utilizezi telefonul sau tableta la masa, nu o sa constientizezi asa cum ar trebui ceea ce mananci, nu o sa simti aromele pe deplin si nici texturile din farfurii. Cand te concentrezi pe alimentatie, mananci mai putin si, astfel, ajungi sa ai o digestie mai buna. Tot ceea ce trebuie sa faci pentru a te bucura de mancare este sa pui departe de masa dispozitivele elecronice pe care le folosesti frecvent si sa inchizi televizorul.

Invata ceva nou

Creierul uman continua sa se dezvolte pe masura ce imbatranim, insa doar daca ne asiguram ca ii oferim suficienta informatie. Asadar, incearca sa inveti sau sa citesti cate ceva nou in fiecare zi. Mediul online iti ofera acces la o infinitate de solutii de dezvoltare profesionala si personala.