Cele mai importante patru functii ale unui fotoliu de masaj

Un fotoliu de masaj poate deveni cel mai bun prieten al tau, daca ai anumite probleme de sanatate sau, pur si simplu, iti doresti sa te relaxezi cat mai eficient dupa o zi munca grea. Fotoliile de masaj dispun de o multime de programe presetate si folosesc mai mult tehnici, totul pentru a-i oferi corpului uman beneficii variate. De asemenea, fotoliile de masaj au diverse functii, unele mai cunoscute decat altele, pe care am ales sa ti le prezentam in continuare.

Terapie

Functia cea mai importanta a fotoliilor de masaj este cea terapeutica. Sedentarismul afecteaza direct muschii corpului si de acolo pana la aparitia mai multor tipuri de dureri, precum cele de gat, de umeri sau de spate, mai este doar un singur pas. Fotoliul de masaj lupta impotriva sedentarismului si functioneaza ca un terapeut, care corecteaza postura si impiedica aparitia durerilor.

Incalzire

Anumite fotolii de masaj sunt dotate cu incalzire cu infrarosii. Aceasta functie permite incalzirea spatelui la 40-50 de grade Celsius si are rolul de elimina senzatiile de rece si durerile de spate. Spatele beneficiarului sesiunii de masaj este incalzit uniform. De asemenea, lungimea de unda (cea mai scurta distanta ce separa unda in doua puncte identice ale sale la un moment dat) a razelor infrarosii este similara cu lungimea de unda a corpului uman, ceea ce permite celulelor umane sa absoarba energia.

Relaxare

Fotoliile de mesaj sunt ideale pentru relaxare. Fotoliile de masaj dispun de role speciale si de perne de aer care ajuta corpul sa se relaxeze complet, in doar 10-15 minute. Rolele de masaj prind si framanta umerii. Astfel, muschii se simt mai relaxati, iar oboseala dispare. In schimb, pernele de aer sunt incorporate in fotoliul de masaj in asa fel incat sa lucreze mainile, picioarele si spatele.

Bluetooth și Muzica

Fotoliile moderne iti permit sa asculti muzica preferata in timpul sesiunilor de masaj. Tot ce trebuie sa faci este sa iti conectezi fotoliul, prin intermediul functiei bluetooth, la tableta sau smartphone. Apoi vei putea sa te bucuri in voie de melodiile preferate. Iti recomandam sa-ti stabilesti inainte de masaj o lista cu cateva zeci de piese, astfel incat in timpul sesiunii sa nu iti distraga nimic atentia. Incearca sa alegi niste melodii linistitoare, care sa te ajute sa te relaxezi cat mai bine.