Beneficiile masajului prin vibratii. Cum se poate realiza masajul vibrational

Cele mai bune tipuri de fotolii de masaj cumpărate în 2020

Masajul vibrational ofera o senzatie de relaxare completa, dar are multe alte beneficii. Vezi care sunt si cum poti beneficia de cel mai bun masaj prin vibratii!

Ce este masajul prin vibratii

Vibratiile reprezinta o tehnica de masaj in care tesutul este apasat si eliberat intr-o miscare sus-jos. Miscarea creata poate sa aiba efect relaxant sau stimulant la nivelul musculaturii. Vibratiile usoare stimuleaza sistemul parasimpatic si ajuta la relaxarea musculaturii. Un masaj prin vibratii mai rapide poate avea efect stimulant, imbunatatind circulatia si relaxand tesuturile moi. 

Efectul vindecator al vibratiilor este cunoscut de foarte mult timp, iar in secolul al XIX-lea, fizicianul Gustav Zander a dezvoltat o serie de dispozitive pentru masaj care foloseau vibratii. Odata cu evolutia tehnologiei au aparut dispozitive tot mai avansate care efectueaza masaj vibrational fie localizat, fie la nivelul intregului corp. Aparatele de masaj pentru picioare si fotoliile de masaj Komoder sunt dotate si cu functie de vibratii.

Cele 4 beneficii ale masajului prin vibratii

Masajul vibrational este util atat pentru cei care au nevoie de relaxare, pur si simplu, cat si pentru cei care sufera de contracturi musculare sau dureri in diferite zone ale corpului.

Iata care sunt principalele beneficii ale masajului prin vibratii:

1. Imbunatateste circulatia sangelui

Ca orice alt tip de masaj, cel vibrational ajuta la sporirea circulatiei sangelui, activand intreaga zona a corpului. Intr-un scaun de masaj, te poti bucura de un astfel de masaj pe toata suprafata corpului, implicit in zona capului. Activarea circulatiei sangvine duce la o mai buna regenerare a pielii in cazul unor accidente, mentinerea rezistentei si fermitatii acesteia, precum si la imbogatirea podoabei capilare.

2. Relaxeaza muschii

Aceasta tehnica de masaj prin vibratii are capacitatea de a relaxa muschii prin aplicarea unei miscari de agitare. Totodata, se elimina tensiunea existenta in tesutul conjunctiv ce imbraca muschii, numit fascie, si se imbunatatesc mobilitatea, flexibilitatea si rezistenta lor. Prin aceasta metoda, muschii contractati se destind si se corecteaza postura corpului.

3. Elimina durerile

Masajul vibrational are rolul de a ameliora durerile de spate, oboseala cronica si intinderile musculare. De asemenea, este recomandat sa fie aplicat pentru orice tip de durere, in orice zona a corpului, avand efecte de ameliorare a durerii dovedite practic.

4. Revigoreaza

Desi majoritatea masajelor de relaxare au tendinta de a iti inmuia muschii, masajul vibrational iti produce o stare de revigorare. Muschii sunt stimulati si circulatia sangelui este amplificata, oferind astfel pacientului o senzatie de energizare. De aceea, masajul prin vibratii poate fi util persoanelor in varsta carora starea de sanatate nu le permite sa faca miscare. 

Ce riscuri are masajul prin vibratii

Desi masajul este, in general, o terapie blanda, fara efecte adverse, tehnica prin vibratii foarte intense poate sa duca la accidentari si dureri, mai ales la persoanele in varsta. Acestea trebuie sa consulte medicul inainte de a incepe o terapie cu masaj vibrational si probabil vor fi sfatuite sa renunte la idee daca au probleme mari cu circulatia sangvina, daca sufera de diabet avansat sau boli de inima. Si femeile insarcinate trebuie sa ceara acordul medicului daca doresc sa incerce masajul prin vibratii. 

Beneficiaza acum de un masaj vibrational cu ajutorul fotoliilor de masaj Komoder.ro. Alege-l pe cel potrivit pentru tine si bucura-te de un ajutor relaxant pentru sanatate.