5 ponturi prin care sa previi durerile de spate

Zilele lungi petrecute la birou, pe un scaun obisnuit, duc la dureri ale coloanei vertebrale, a umerilor si gatului. Majoritatea oamenilor apeleaza la fotolii de masaj achizitionate de companie, la job sau acasa, de persoana fizica pentru propria relaxare.

Komoder.ro iti pune la dispozitie o gama variata de scaune de masaj potrivite pentru ameliorarea durerilor de spate si iti propune in urmatorul articol modalitati prin care poti preveni aceste afectiuni.

5 ponturi prin care sa previi durerile de spate

1. Intarirea oaselor
Se stie ca cel mai bun element pentru intarirea oaselor este calciul. S-a descoperit ca un alt element util in acest sens este Vitamina K pe care o poti gasi in brocoli, spanac. Acestea intaresc rezistenta oaselor si previn astfel aparitia durerilor.

2. Purtarea gentii
Este recomandat sa utilizezi un ghiozdan pe care il poti pune in spate pe ambii umeri, astfel incat greutatea sa fie distribuita in mod egal. In cazul in care ai o geanta realizata pentru a fi purtata pe un singur brat, atunci schimb-o constant dintr-o mana in cealalta pentru a evita tensionarea muschilor doar de pe o parte.

3. Exercitii pentru spate
Sportul este modul in care iti poti mentine intregul corp sanatos si plin de flexibilitate. Exerseaza pozitii de yoga pentru spate, fa aerobic in apa, mergi pe bicicleta sau practica inotul (acesta implica o diversitate de miscari pentru mai multe zone ale corpului, in timp ce apa realizeaza o presiune suficienta pentru antrenarea muschilor si refacerea coloanei vertebrale).
Un exercitiu util pentru momentul in care manifesti o durere de spate este de a te aseza in pozitia fatului, cu intreg corpul aplecat pe genunchi, talpile intinse sub tine si capul in jos, apoi te ridici in genunchi, palmele sprijinite pe podea si arcuiesti spatele, cu privirea in sus.

4. Salteaua
E important pe ce tip de saltea dormi. Se stie ca o saltea tare este indicata pentru prevenirea durerilor de spate, dar s-a demonstrat ca un somn mai placut si lipsit de disconfort are loc pe o saltea moale. De asemenea, perna nu trebuie sa fie prea inalta incat sa deranjeze alinierea capului cu restul corpului. Opteaza pentru o perna cat mai joasa.

5. Greutatea
Mentine-ti sanatatea pastrand o greutate corporala in acord cu varsta si inaltimea pe care o ai. O greutate prea mare cauzeaza o presiunea mare asupra coloanei, iar o greutate prea mica slabeste rezistenta oaselor.