Fotoliu de masaj: Ce este stretching-ul si cum poti beneficia de programe speciale la tine acasa?

Te-ai gandit vreodata ca un fotoliu de masaj pentru acasa, iti ofera posibilitatea de a beneficia de cele mai relaxante sedinte de masaj printre care si cele de stretching muscular? Ei bine, noi iti oferim o gama variata de fotolii de masaj cu cele mai noi tehnologii create pentru zile repetate de relaxare si stare de bine. Aceste fotolii au preturi avantajoase create special pentru bugetul tau.

Citeste mai departe si afla cat de important este stretching-ul si cum poti beneficia de zile de relaxare la tine acasa!

Cuprins:

Ce este stretching-ul?
Cine poate practica stretching?
Reguli esentiale pentru stretching
Tipuri de stretching
Ce beneficii iti aduce stretching-ul?
Contraindicatii ale stretching-ului
Cum te pot ajuta fotoliile de masaj?
De ce sa alegi un fotoliu de masaj?

Ce este stretching-ul?

Poate ca ai auzit sau nu de “stretching”, acesta nu este indicat doar persoanelor care practica sport de performanta sau sunt active. Astfel, nu doar ei trebuie sa practice astfel de exercitii. Asadar, stretching-ul face referire la acele exercitii care ajuta muschii, la intinderea si relaxarea lor si este practicat de toate persoanele in cauza. Aceste exercitii ajuta la intinderea muschilor si are efecte suplimentare asupra tendoanelor sau ligamentelor. Cu toate acestea, vizati sunt muschii. Acestia sunt antrenati printr-o presiune usoara si corpul nu este soliciat foarte tare. Realizate corect, aceste exercitii te ajuta sa ai muschii relaxati. Fie ca vorbim de o zi lunga de munca, probleme de mobilitate  sau alte activitati solicitante, stretching-ul te ajuta sa-ti mentii muschii sanatosi, in bune conditii.

Este foarte important sa ai un stil de viata sanatos si sa-ti mentii sanatatea indiferent de varsta.

sursa: https://pixabay.com/en/people-woman-stretching-yoga-2568410/

Cine poate practica stretching?

In general, exercitiile de stretching sunt practicate de toate persoanele indiferent de varsta sau abilitatile sportive detinute. Mici exceptii, persoanele varstnice sau copiii sub varsta de 16 ani nu trebuie sa practice cateva categorii de exercitii deoarece acestea trebuie fie respectate deoarece se realizeaza in baza unor reguli stricte.

Persoanele mai jos mentionate pot practica stretching in mod regulat si daca te regasesti printre ele, ofera frau liber.

  • persoanele diagnosticate cu tendinita, rupturi musculare sau intinderi musculare
  • persoanele active sau sportivii de performanta
  • persoanele care adopta un stil de viata sanatos si vor sa impiedice aparitia unor probleme de mobilitate sau flexibilitate, echilibru
  • persoanele care se confrunta cu un grad ridicat de stres si vor sa-l trateze
  • persoanele sedentare
  • persoanele care au probleme de mobilitate sau flexibilitate a muschilor si articulatiilor

Reguli esentiale pentru stretching

Ca pentru orice tip de exercitiu si pentru stretching intalnesti cateva reguli de  baza de care trebuie sa tii cont cu mare precizie. Astfel, pentru a desfasura corect exercitiile de stretching, tine cont de ceea ce iti vom prezenta in randurile urmatoare.

Exercitiile de stretching se fac pentru mai mult grupe de muschi si de aceea timpul difera de la caz la caz. Astfel, trebuie sa mentii muschiul intr-o anumita pozitie timp de 10-30 secunde. Aceste exercitii au rolul de a izola anumite zone si de aceea se tine cont de realizarea miscarilor precise.

Dupa ce pozitia este stabilita, intinde muschii timp de 1,5 -2 secunde, apoi revii la pozitia stabilita.

In cazul in care ai un terapeut care te ajuta sa practici aceste exercitii, el te indruma si te ajuta sa-ti controlezi anumite miscari sau presiuni la nivelul articulatiilor si amuschilor.

Tipuri de stretching

Stretching-ul se imparte in functie de tipul miscarilor si de acea el este de mai multe tipuri, cum ar fi:
Stretching static, acest tip presupune intinderea/ alungirea a unui muschi sau a unei grupe de muschi si pastrarea pozitiei pe o anumita durata de timp. Se recomanda sa fie pus in practica la finalul antrenamentului.

Stretching dinamic,  prin acest tip, muschiul este contractat iar zona implicata se afla intr-un anumit mod de miscare. Acest tip de stretching, este indicat la inceput de antrenament deoarece are rolul de a fluidiza miscarile.
Stretching balistic, presupune contractarea muschilor si are un risc cat de cat crescut de accidente. Astfel, el este mai putin practicat.

Stretching asistat, se face sub supervizare de catre un terapeut.

 

sursa: https://pixabay.com/en/architecture-building-infrastructure-2562355/

Ce benefici iti aduce stretching-ul?

Exercitiile de acest tip au un rol important asupra sanatatii si a intregului organism si iti ofera numeroase beneficii.

  • te ajuta sa-ti mentii forma corpului in mod corect
  • contribuie la mentinerea sanatatii psihice, elimina stresul si creste nivelul de relaxare si energie
  • contribuie la imbunatatirea performantei fizice si la cresterea mobilitatii si flexibilitatii articulatiilor si muschilor
  • insanatoteste circulatia sanguina
  • combate intinderile si crampele musculare
  • ajuta la transportul oxigenului si a nutrientilor la nivel celular
  • creste capacitatea pulmonara si conduce la o respiratie mai usoara

 

sursa: https://pixabay.com/en/youth-active-jump-happy-sunrise-570881/

Contraindicatii ale stretching-ului

  • persoanele care au entorse de ligamente sau articulatii
  • daca muschii au anumite inflamatii respectiv dureri
  • dupa anumite fracturi
  • simptome de durei ascutite in articulatii sau muschi

Sursa: https://pixabay.com/en/decision-question-response-1013712/

Dupa cum iti povesteam pe la inceputul articolului, o varianta indicata si la indemana pentru a face stretching sau alte exercitii de relaxare sau medicale este reprezentata de fotoliile de masaj.

Citeste in continuare si afla de ce trebuie sa ai asemenea fotolii de masaj.

Cum te ajuta fotoliile de masaj?

In functie de caracteristicile lor, fotoliile de masaj te pot ajuta cu o gama diversificata de tipuri de masaj inclusiv stretching-ul.

Ca de exemplu, un fotoliu de masaj te poate ajuta sa practici stretching complet sau  pentru spate.

Astfel, stretching-ul complet te ajuta sa-ti intinzi muschii abdominali interiori si contribuie la relaxarea diafragmei. Programul de stretching complet este ideal pentru persoanele care nu fac miscare zilnica.

Programul de stretching pentru spate este ideal pentru persoanele care petrec foarte mult timp la birou. Ei bine, acest program te ajuta sa-ti detensionezi coloana vertebrala si sa-ti recapeti dispozitia.

In plus, pe langa aceste programe de stretching, fotoliile de masaj iti ofera mai multe tipuri de programe de mesaj pe care la poti pune in aplicare fara probleme.

Fotoliile de masaj au functii complexe la  cele mai inalte standarde si tehnologii.

Astfel, fotoliile de masaj au functii de masaj la maini, talpi, cap, umeri, gambe, etc.

Toate acestea au un rol esential deoarece contribuie la imbunatatirea circulatiei si la relxarea muschilor. In plus, daca ai insomnii sau ai stari anxioase sau depresive, cateva ore de masaj te ajuta sa eliberezi stresul si energiile.

Un astfel de fotoliu pe care il poti aborda este Fotoliu de masaj Inada. Acesta detine cele mai noi tehnologii si , in plus, este un fotoliu medical. Doctorii il folosesc in cabinetele medicale si le recomanda pacientilor in baza unor consultatii. In plus, fotoliile de masaj Inada au preturi avantajoase. Opteaza pentru acest fotoliu sau pentru alt model pentru a beneficia de zile de relaxare la nesfarsit.

Fotoliile de masaj te ajuta sa tratezi si anumite afectiuni pe langa multitunea de functii de masaj sau stretching.  Discopatia, spondiloza, cifoza sau problemele cervicale pot fi tratate foarte usor cu acestea. Perne de masaj la gambe sau role de masaj pentru talpi iti ofera un rasfat la cote maxime.

De ce sa alegi un fotoliu de masaj?

  • detin functionalitati cu beneficii multiple pentru sanatatea ta
  • au preturi avantajoase
  • prin achizitonarea unui fotoliu de masaj beneficiezi de masaj in fiecare zi
  • recapeti timp, nu mai este nevoie sa pierzi timpul cu programarile la saloane
  • detin tehnologii 3D
  • nu ocupa spatiu

sursa: Komoder