Drenajul limfatic: ce inseamna si cum poate fi realizat

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/0MoF-Fe0w0A

Inainte sa va explicam ce este drenajul limfatic, consideram ca este important sa clarificam alte aspecte. De exemplu, ce este limfa si ce rol are in functionarea organismului uman.

Definitia sa arata ca limfa este un lichid transparent, incolor sau galbui, care circula prin vasele si ganglionii limfatici si in spatiile intercelulare ale organismului vertebratelor, transportand diferite substante intre sange si tesuturi.

Sistemul limfactic este parte din sistemul prin care circula sangele in organismul uman si cuprinde o retea de vase limfatice. Vasele limfatice transporta limfa catre inima. Sistemul limfatic are doua functii principale: de aparare a sistemului imunitar si de drenare a organismul.

Ce inseamna drenajul limfatic

Drenajul limfatic nu este altceva decat o forma usoara de masaj, care pune presiune pe ganglionii limfatici. Drenajul limfatic curata organismul si este nemaipomenit daca vreti sa slabiti sau sa tineti un regim de detoxifiere.

Cum poate fi realizat drenajul limfatic

Drenajul limfatic poate fi realizat intr-un salon de masaj sau in propria locuinta. Cel mai comod si mai eficient din punct de vedere al costurilor ar fi sa beneficiati de un drenaj limfatic la dumneavoastra acasa. Drenajul limfatic in propria locuinta il puteti realiza manual sau cu ajutorul unui fotoliu de masaj. In cazul in care optati pentru a doua varianta, va recomandam sa va achizitionati fotoliul cu masaj Panasonic EP MA70 Hotstone cu incalzire din ceramica si detectare a umerilor.

Panasonic EP MA70 Hotstone este considerat cel mai bun fotoliu de masaj din lume cu programe complexe si stretching. Fotoliul dispune de sase programe de masaj predefinite, care se pot combina: masaj revigorant, masaj Shiatsu, masaj pentru gat/umeri, masaj intens, masaj pentru solduri si masaj pentru partea inferioara a spatelui. De asemenea, fotoliul, recomandat de Asociatia Americana de Ortopedie Chiropractica, este prevazut cu sase programe de masaj manuale. Totodata, fotoliul poate sa efectueze masaj la nivelul picioarelor, care stimuleaza eficient drenajul limfatic si, in plus, intareste sistemul imunitar. Combinati masajul zilnic pentru picioare cu un regim alimentar special si o sa eliminati, foarte rapid, toxinele din organismul dumneavoastra.

In eventualitatea in care alegeti sa mergeti intr-un salon de masaj pentru mai multe sesiuni de drenaj limfatic, va recomandam sa va documentati foarte bine inainte sa alegeti o locatie sau alta. Ideal ar fi sa gasiti un salon de masaj care sa fie aproape de casa, sa ofere servicii de calitate si sa aiba preturi corecte. Ca sa nu pierdeti vremea foarte mult cautand un salon pentru drenaj limfatic, cel mai simplu ar fi sa le cereti cateva recomandari prietenilor care obisnuiesc sa mearga des la masaj.

In situatia in care optati sa va faceti singur (sau singura) drenaj limfatic, va sfatuim sa tineti cont de recomandarile de mai jos.

Prima recomandare pentru realizarea drenajului limfatic: invatati cum sa faceti masaj

Prima recomandare pe care o avem pentru dumneavoastra ca sa puteti realiza drenajului limfatic pe cont propriu este sa invatati cum sa faceti, corect, masajul. Pentru acest lucru, o sa fie nevoie sa cititi foarte mult si, de asemenea, sa vizionati, pe Internet, cateva filmulete despre drenajul limfatic.

A doua recomandare pentru realizarea drenajului limfatic: aveti grija la directia masajului

In drenajul limfatic este foarte importanta directia in care executati miscarile de masaj. Este obligatoriu sa realizati intinderea pielii in directia in care limfa este transportata catre inima. Astfel, veti stimula fluxul natural de transport al limfei. Daca faceti masajul in directia incorecta, nu veti avea niciun beneficiu.

A treia recomandare pentru realizarea drenajului limfatic: masati aproape tot corpul

Daca va doriti ca drenajul limfatic sa fie unul eficient, este obligatoriu sa va masati aproape toate zonele importante ale corpului: picioarele, bratele, gatul si umerii. Acordati atentie fiecareia dintre zonele mentionate anterior si, cu siguranta, veti simti rapid efectele drenajului limfatic.

A patra recomandare pentru realizarea drenajului limfatic: nu apasati

Cand executati drenajul limfatic, este esential sa nu apasati foarte tare, deoarece vasele limfatice se afla chiar sub piele. Apasati doar cat degetele sa nu alunece pe piele. Nu va speriati daca vi se pare ca nu puneti prea multa presiune, pentru ca nici nu este nevoie.

A cincea recomandare pentru realizarea drenajului limfatic: faceti exercitii de respiratie

Ar fi bine ca, inainte de fiecare sesiune, sa faceti cateva exercitii de respiratie. Alegeti ceva simplu, astfel incat sa va relaxati, foarte rapid, trupul si mintea. Cu cat trupul si mintea sunt mai relaxate cu atat masajul va avea mai multe beneficii pentru dumneavoastra. Pentru un plus confort, ar fi bine sa puneti si cateva melodii pentru relaxare. Si, eventual, sa aprindeti un betisor parfurmat. Dupa ce va relaxati complet, incalziti-va mainile si ungeti-le cu cateva picaturi de uleiuri parfumate, chiar inainte sa incepeti drenajul limfatic.