Scaunul de masaj. Ce beneficii iti aduce si ce functii interesante iti poate oferi?

Dupa o zi grea de munca, un masaj pare a fi raspunsul corect la o multime de probleme. Chiar daca nu ai timp sa mergi intr-un salon, pentru a te bucura de un masaj profesionist, ceea ce poti face este sa iti cumperi un scaun de masaj confortabil . O astfel de solutie se dovedeste a fi in ce in ce mai eficienta si vine la pachet cu o multime de avantaje:

Este un excelent remediu pentru durerile musculare. De cele mai multe ori, durerile din corp sunt provocate de muschi. Fotoliile de masaj sunt extrem de eficiente in acest sens, ajuand muschii incordati si foarte solicitati sa se relaxeze. Chiar si musculatura gatului sau musculatura mai rigida a corpului se poate bucura de efectele scaunului de masaj.

Ajuta la circulatia sangelui. Este un efect extrem de important, in conditiile in care un flux sanguin corect poate sa duca la eliminarea toxinelor din organism si la prevenirea unui numar foarte mare de boli.
Ofera o stare de spirit mult mai buna. Cei care se bucura de un masaj din partea unui fotoliu de masaj, pot scapa de stres si pot obtine o multime de alte avantaje, cum ar fi o energie mult mai mare in timpul zilei si eliminarea starii de insomnie.

Beneficiile medicale pot continua cu eliminarea crizelor de constipatie, cu o mobilitate mult mai buna si cu imbunatatirea respiratiei.

Ce functii inedite pot avea fotoliile de masaj?

Pe piata exista o multime de tipuri de fotolii de masaj, care mai de care mai interesante. In principiu, fiecare producator se remarca prin anumite functii interesante sau prin mici particularitati estetice. Printre brandurile de renume din domeniu se remarca cei de la iRest, cei de la Inada sau cei de la Humantouch. Functiile cu care uimesc toate aceste scaune de masaj sunt urmatoarele:
Sistem de incalzire. Este o functie simpla, care ii permite corpului sa se relaxeze foarte bine. Rezultatele oferite de acest sistem sunt vizibile in probleme precum hernia de disc sau discopatia lombara. Masajul prin incalzire reduce incordarea si calmeaza diversele dureri, cu ajutorul unor module termice introduse in scaun.

Detectarea punctelor de acupunctura. Corpul uman are mai multe puncte care permit controlul asupra intregului corp. Aceste puncte sunt folosite de chinezi pentru acupunctura si de anumite de scaune de masaj pentru a efectua un masaj extrem de eficient.

Mai multe tipuri de masaj. Majoritatea fotoliilor de masaj ofera posibilitatea de a alege intre mai multe tipuri, care mai de care mai interesante. Astfel, pe langa masajul prin incalzire se poate opta pentru masaj prin rulare, masaj prin compresie, prin framantare sau chiar printr-o usoara lovire. In principiu, toate tipurile de masaj sunt asemanatoare cu un masaj facut de un profesionist.
Sistem de voce. Exista chiar si fotolii care pot sa recunoasca vocea si sa raspunda la diverse cerinte ceea ce le face cu atat mai eficiente si mai interesante.
Scaunele de masaj pot fi folosite oricand, fiind ideale atat dupa munca, cat si la primele ore ale diminetii. Acestea pot fi ajustate in functie de necesitatile fiecaruia, dispunand de o telecomanda care mareste sau micsoreaza puterea.

Odata achizitionat un scaun de masaj, este bine sa se respecte o serie de reguli. In primul rand, este bine sa incerci cat mai multe tipuri de masaj pana in momentul in care gasesti varianta perfecta pentru tine. Nu este recomandat sa depasesti 15-20 de minute de masaj intr-o sesiune, mai ales daca esti la inceput in ceea ce priveste acest mod de relaxare, deoarece pot aparea dureri musculare. In rest, ori de cate ori te simti tensionat, scaunul de masaj iti poate raspunde la toate nevoile.