Patru beneficii mai putin cunoscute ale unui fotoliu de masaj asupra sanatatii

Masajul efectuat cu ajutorul unui fotoliu sau scaun profesional de masaj are o multime de beneficii asupra fizicului si psihicului uman. Printre cele mai cunoscute beneficii ale unui fotoliu de masaj asupra sanatatii noastre se numara imbunatatirea posturii si reducerea mai multor tipuri de dureri. Insa fotoliile de masaj au si anumite beneficii mai putin cunoscute, pe care ti le prezentam in continuare.

Trateaza accidentarile cauzate de munca repetitiva

Activitatile repetitive desfasurate de oamenii care au un job de birou nu au impact negativ doar asupra sanatatii posturale, ci pot afecta, de exemplu, si incheieturile mainilor, chiar daca poate parea greu de crezut. Un studiu efectuat in Statele Unite ale Americii in urma cu cativa ani a evidentiat ca aproximativ 90% dintre oamenii cu joburi ce presupun, in mare parte realizarea de activitati repetitive, isi pot rani spatele, gatul si incheieturile. Din fericire, fotoliile de masaj sunt dotate cu multiple functii si programe care trateaza afectiunile neuromusculare, asa cum sunt cele ale incheieturilor mainilor.

Imbunatatesc flexibilitatea

Sesiunile repetate de masaj realizate cu un fotoliu sau un scaun profesional modern ajuta corpul uman sa-si recapete flexibilitatea. Daca vrei sa-ti imbunatatesti suplimentar flexibilitatea corpului incearca, pe langa folosirea cu regularitatea a unui fotoliu de masaj, sa mergi mai mult pe jos si iei o pauza de zece minute la fiecare ora pe care o petreci pe scaun.

Ajuta bolnavii de cancer

Diverse cercetari realizate il ultimii ani au aratat ca masajul ii ajuta direct pe bolnavii de cancer. Tratamentul bolnavilor de cancer include si masaj. Sesiunile de masaj contribuie la reducerea mai multor simptome asociate cancerului, precum senzatiile de oboseala, starile de greata sau durerile.

Contribuie la un somn mai bun

Dimineata si seara sunt cele mai bune perioade dintr-o zi pentru folosirea fotoliului de masaj, timp de 10-15 minute. Daca alegi sa faci dimineata un masaj, iti vei lua portia de energie care sa te ajute sa depasesti toate provocarile personale si profesionale ale respectivei zilei. In schimb, o sesiune de masaj efectuata seara, cu putin timp inainte de culcare, iti va detensiona muschii, te va relaxa si te va ajuta sa ai parte de un somn odihnitor. Oamenii care sufera de insomnii risca sa fie afectati si de alte probleme de sanatate, cum ar fi depresia.

One thought on “Patru beneficii mai putin cunoscute ale unui fotoliu de masaj asupra sanatatii”

Comentariile sunt închise.