Ce este masajul? Cum este benefic masajul terapeutic sau de relaxare – Komoder

Stii ce este, de fapt, masajul si cum functioneaza? Descopera de ce este una dintre cele mai bune tehnici de relaxare si cum poti face un masaj profesionist la tine acasa.
Ce este masajul? Cum este benefic masajul terapeutic sau de relaxare – Komoder

Stii ce este, de fapt, masajul si cum functioneaza? Descopera de ce este una dintre cele mai bune tehnici de relaxare si cum poti face un masaj profesionist la tine acasa.

Masajul. Ce este si de ce este benefic?

Cu siguranta ai auzit despre masajul de relaxare sau despre masajul terapeutic ca metoda de ameliorare a diverselor afectiuni. Poate nu iti este strain nici termenul de „masaj anticelulitic”. Dar stii, de fapt, ce este masajul si cum functioneaza el? Vom descoperi in continuare. Si vom afla, de asemenea, cat de eficient este masajul executat de un fotoliu profesional in comparatie cu cel realizat de mainile unui terapeut. 

Ce este masajul si cum functioneaza

Masajul este recomandat oricarei persoane care isi doreste sa se relaxeze sau oricarei persoane care sufera de diverse probleme de musculatura. Exista o multime de variante de masaj, iar termenul poate defini o gama larga de actiuni efectuate asupra corpului. Astfel, sub umbrela masajului sta fiecare actiune de presare, frecare sau manipulare a muschilor si a altor parti ale corpului.

De regula, masajul este facut de terapeuti pregatiti strict in acest sens, insa tehnologia a reusit sa dezvolte tot mai bine ideea unor scaune sau fotolii de masaj, care pot sa faca aproape acelasi lucru pe care il fac terapeutii sau chiar mai mult de atat.

Se pare ca exista nu mai putin de 300 de tipuri de masaj care sunt practicate in lume, insa cele mai populare sunt masajul suedez, care implica framantari, netezire si miscari foarte profunde, dar si masajul terapeutic, cu rolul de a vindeca anumite boli.

Ce este masajul terapeutic

Masajul terapeutic este un tip de masaj care urmareste sa obtina un efect terapeutic, vindecator, prin aplicarea tehnicilor specifice. Masajul terapeutic este adesea foarte relaxant, dar scopul lui principal nu este relaxarea. Scopul exact difera de la o persoana la alta. In unele cazuri, masajul terapeutic este recomandat de un medic si poate sa faca parte dintr-un plan de tratament mai amplu. De exemplu, o persoana care face fizioterapie in urma unei accidentari poate sa faca si masaj terapeutic in mod regulat pentru a relaxa musculatura, pentru a creste tonusul muscular si flexibilitatea. De asemenea, masajul terapeutic poate fi recomandat ca adjuvant in tratamentul multor boli mai mult sau mai putin grave. 

Ce beneficii are masajul

Am aflat ce este masajul, cum functioneaza el. Acum sa descoperim impreuna beneficiile aduse de masaj, care sunt uriase. Acesta poate sa contribuie la imbunatatirea unei varietati largi de procese ale corpului:

Intensifica circulatia sangvina, ajutand corpul sa furnizeze mai mult oxigen in tesuturi;

Poate sa stimuleze fluxul limfatic si sa tina corpul departe de diversi invadatori toxici;

Relaxeaza muschii. Este perfect pentru cei care practica sportul intens;

Poate sa creasca flexibilitatea articulatiilor si sa elimine riscul de aparitie a crampelor si  spasmelor musculare;

Elibereaza endorfine. Este unul dintre cele mai interesante avantaje ale masajului. Endorfinele sunt niste analgezice naturale ale corpului, denumite si „hormonul fericirii”. Odata ce sunt eliberate, acestea genereaza o stare de bine.

Ajuta la indepartarea migrenelor si elimina necesitatea utilizarii medicamentelor in acest sens.

Exista si riscuri pe care le implica masajul?

Masajul este excelent, insa nu este destinat oricui. Cei care sufera de cancer, de diverse fracturi, osteoporoza sau arsuri si rani deschise trebuie sa consulte medicul inainte de a incepe o sesiune de masaj. Anumite forme de masaj pot fi destul de solicitante, ceea ce aduce cu sine riscul de aparitie a febrei musculare. Daca presiunea este prea mare, exista si riscuri mai mari, cum ar fi sangerarea interna sau aparitia unei paralizii temporare.

In cabinetele de masaj sunt folosite foarte multe uleiuri destinate tehnicilor de masare, care pot genera reactii alergice la anumite persoane. Tocmai de aceea, inainte de a incepe o sesiune de masaj este bine sa te asiguri ca stii cu exactitate ce implica intregul proces.

Terapeut sau scaun pentru masaj?

Acum ca am aflat ce este masajul si ce beneficii are el, apare intrebarea pe care si-o pun multi dintre noi: masaj executat de un terapeut sau masaj executat de un dispozitiv profesional, care este mai bun? Foarte multi oameni pun in balanta daca sa apeleze la un terapeut sau mai degraba sa achizitioneze un scaun pentru masaj. Ambele solutii aduc avantaje. Terapeutul poate sa comunice si poate sa personalizeze extrem de bine fiecare sedinta de masaj, in functie de doleantele pacientului. Scaunul de masaj, in schimb, poate sa fie controlat din ce in ce mai usor, dispune de o multime de tehnici de masaj si este extrem de confortabil. Un mare plus pentru scaunul de masaj este ca poate sa fie folosit de acasa, ceea ce il face perfect pentru toti cei care nu au foarte mult timp la dispozitie.

In principiu, cele doua solutii ar trebui sa fie combinate intr-un fel sau altul, in asa fel incat sa se obtina toate beneficiile posibile.

Inainte de a apela la un terapeut pentru masaj, este bine sa afli cateva lucruri legate de el, cum ar fi gradul de experienta sau licentele de care dispune. Inainte de a achizitiona un scaun de masaj, trebuie sa te asiguri ca acesta a fost construit de catre o firma specializata si ca a dat rezultate si pentru alti pacienti.

One thought on “Ce este masajul? Cum este benefic masajul terapeutic sau de relaxare – Komoder”

Comentariile sunt închise.