3 tehnici întâlnite frecvent la fotoliile de masaj

Unul dintre cele mai importante criterii de luat in considerare inainte de a achizitiona un fotoliu de masaj este tehnica pe care o utilizeaza. Printre cele mai intalnite tehnici folosite de fotoliile de masaj se numara Shiatsu, Kenbiki si cea suedeza. In cele ce urmeaza, vei putea descoperi avantajele fiecarui tip de tehnica in parte.

Masajul Shiatsu

Shiatsu, care mai este denumit si acupunctura fara ace sau fizioterapie japoneza, este un tip de masaj care presupune lucrul cu zeci de puncte de presiune aflate pe corpul uman. Etimologia cuvantului shiatsu provine din termenii „shi” – deget, respectiv „atsu”, care inseamna presiune, apasare. Masajul Shiatsu are, la fel ca in cazul acupuncturii, rolul de a restabili echilibrul energic al corpului uman, prin eliberarea punctelor de blocaj – „tsubo”. Ideea de baza in Shiatsu este ca anumite probleme de sanatate apar cand fluxul de energie din corpul nostru nostru este blocat. Prin intermediul Shiatsu, asemenea blocaje pot fi eliminate si fluxul de energie din corp poate fi imbunatatit. Masajul Shiatsu isi propune sa gaseasca echilibrul intre Yin si Yang, doua concepte fundamentale in cultura si filosofia chineze, care fac referire la energiile negative si pozitive existente in fiecare dintre noi.

Masajul Shiatsu este mai mult o experienta spirituala si mai putin una fizica. Cand energiile din corp se afla in echilibru, sanatatea si starea de bine (well-being) ale oamenilor pot sa se imbunatateasca foarte mult. Shiatsu poate fi aplicat atat prin intermediul expertilor terapeuti, care in timpul sedintelor de masaj isi folosesc diverse parti parti ale corpului – degetele de la maini si de la picioare, coate si picioare, cat si cu ajutorul fotoliilor speciale de masaj. Fotoliile maseaza zone variate din corpul uman, cum ar fi gatul, ceafa, soldurile, spatele, gambele, talpile si calcaiele, prin intermediul mai multor unor mecanisme ca pernele de aer sau sistemele de role. Fotoliile de masaj au multiple functii si programe, astfel incat sa poata raspunda cat mai multor nevoi ale utilizatorilor.

Masajul Kenbiki

Kenbiki este o forma a masajului Shiatsu, care nu presupune tratarea directa a meridianelor energetice din corp, ci are scopul de a imbunatati calitatea energiilor mai putin armonioase din corpul uman. Terapia Kenbiki trateaza muschii si tendoanele aflate in suferinta. Kenbiki nu implica masarea muschilor, ci stimularea tendoanelor. De-alungul timpului, masajul Kenbiki s-a dovedit extrem de eficient in tratarea unor probleme foarte variate, inclusiv la nivel mental. Durerile de spate, umerii tensionati, oboseala, depresia si constipatia sunt cateva dintre afectiunile care pot fi ameliorate sau vindecate cu prin intermediul terapiei Kenbiki.

Masajul suedez

Masajul suedez (cunoscut si ca masaj clasic) reprezinta una dinte cele mai raspandite tehnice terapeutice din intreaga lume. Masajul suedez presupune „framantarea” corpului si aplicarea unor miscari ample, pentru stimularea circulatiei sangelui in organism. Tehnica de masaj suedez implica frecarea muschilor pe directia fluxului de sange catre inima. Masajul suedez contribuie, pe langa stimularea circulatiei sangelui, si la eliminarea tensiunii din corp sau la reducerea stresului emotional.

3 thoughts on “3 tehnici întâlnite frecvent la fotoliile de masaj”

Comentariile sunt închise.