Elimină durerile de spate pentru totdeauna cu ajutorul masajului!

Unele dintre cele mai neplăcute evenimente cu care ne confruntăm de-a lungul timpului, indiferent de vârstă sau ocupație, sunt durerile de spate. Acestea pot fi eliminate pentru totdeauna prin masaj, fie că este executat de un terapeut, fie că este executat de un fotoliu pentru masaj.

Femeie masată pe spate într-o ambianță de salon de masaj
Masajul bine executat este principala armă împotriva durerilor de spate

Banale și trecătoare, sau supărătoare și insistente, aceste suferințe și-au găsit zeci de remedii și terapii pe toate colțurile globului. De la alifii și medicamente antiinflamatoare, până la corectarea posturii și sport, toate aceste tratamente au ca scop redobândirea stării de bine și confort.

În topul soluțiilor miraculoase se află însă masajul. Făcut de un maseur profesionist sau de un robot, masajul are de cele mai multe ori un efect imediat. Și cum nimeni nu poate să își programeze o durere de spate, și cum acestea apar mereu într-un moment nepotrivit, un scaun de masaj este singura soluție aflată în orice clipă la îndemână. E suficient să consultați gama Komoder, pentru a descoperi chiar acum ceea ce vi se potrivește cel mai bine.

De ce apar durerile de spate – cele mai frecvente cauze

Femeie stând cu spatele într-o postură ce trădează o suferință a spatelui
Durerea de spate ne poate opri să facem chiar și cele mai banale activități

În lumea modernă, durerile de spate afectează peste 30% din populație. Este una dintre cele mai frecvente afecțiuni pentru care cineva se prezintă astăzi la medic. Ca și zonă specifică, zona lombară este cea mai vulnerabilă iar durerile lombare se află printre primele zece afecțiuni care ne afectează capacitatea de muncă și este principala cauză de absenteism la locul de muncă. În acest caz, o durere de spate nu mai este o chestiune banală ci devine cu adevărat o problemă stringentă. 

De cele mai multe ori, afecțiunea lombară nu are o cauză patologică și poate dispărea într-o perioadă scurtă dacă este tratată inflamația și este executat un masaj țintit către zona vulnerabilă. Dacă durerile persistă, acesta poate fi un semnal serios al unei probleme de sănătate mult mai mari a organismului. La fel de frecvente sunt și durerile cervicale sau cele toracice.

Spatele gol al unei femei cu evidențierea zonelor cu probleme
Zonele dureroase se suprapun adeseori pe traseul coloanei vertebrale

Spatele este un sistem complex, care implică în egală măsură și sistemul osos și pe cel muscular, în încercarea de a susține postura unei persoane. În dinamica vieții aici se pot acumula tensiuni, suprasolicitări, uneori chiar leziuni, iar o astfel de întâmplare va afecta decisiv orice activitate ulterioară. 

Durerile de spate apar de cele mai multe ori din cauza unei mișcări bruște sau a unei greutăți ridicate mult prea mari. Postura necorespunzătoare sau stilul de viață sedentar sunt de asemenea cauze care implică aproape de fiecare dată durerea spatelui. Ea se poate instala și după un efort prelungit sau după o lovire.

Cum devine durerea de spate o problema cronică

Femeie tratată cu pietre tibetane într-o ședință de masaj
Terapia durerii spatelui cunoaște cele mai multe variante

Durerea cronica, persistentă sau pe termen lung este durerea care durează mai mult de 3 luni și  persistă dincolo de durata normală de care au nevoie țesuturile să se vindece în urma unui traumatism. Orice problemă nerezolvată devine în timp o problemă cronică, iar netratată o banală durere de spate poate ascunde o hernie de disc sau chiar o artroză. Tocmai de aceea, este deosebit de important să căutăm soluții și rezolvări imediat ce sesizăm existența unei probleme. De fapt, durerea de spate este singura afecțiune care poate fi tratată în atât de multe feluri, iar varianta fotoliului de masaj este, dintre toate, cea mai la îndemână și cea mai plăcută. 

Cum te ajuta masajul să elimini durerile de spate pentru totdeauna

O femeie stând pe spate executând mișcări de streching cu ajutorul unei mingi de tenis
Un spate drept trădează atitudine, sănătate și multă încredere

Spatele nostru preia sarcina dificilă de a susține întreaga postură a organismului și de a face față sarcinilor și greutăților ivite în dinamica zilei. Fiind și o zonă complexă din punct de vedere neurologic, blocajele și tensiunile provoacă inevitabil durere și suferință. Masajul este primul argument cu care vom contracara această problemă. Tehnicile moderne reprezintă astăzi o colecție de tipuri și genuri de masaj, pornind de la cele asiatice și ajungând până la cele bazate pe reflexoterapie și stimularea energetică.

Un fotoliu de masaj este prilejul unei experiențe complexe și posibilitatea de a alege, în orice clipă, orice gen de fotoliu care vi se potrivește. Un masaj bine făcut nu relaxează doar musculatura ci stimulează și circulația sângelui și deblocarea blocajelor energetice. Gama Komoder vă oferă și alternativa dublării masajului cu căldură, iar ceea ce se obține are o eficiență ridicată.

Un masaj bun este indicat și fără să existe o suferință imediată. După o zi plină sau după un efort sportiv, acest gen de terapie relaxează și îmbunătățește calitatea somnului. Eliminarea durerilor de spate este realizată și datorită stimulării de endorfine, dopamină și serotonină, substanțele chimice responsabile cu starea de bine. Important este ca masajul să fie un proces repetitiv, iar 3-4 ședințe pe săptămână își vor arăta eficiența foarte curând.

Masajul spatelui cu ajutorul fotoliilor de masaj Komoder

Femeie stând relaxat într-un fotoliu Komoder într-un show-room, savurând un masaj
Fotoliile Komoder sunt pregătite în orice clipă pentru experiența unui masaj profesionist

Fotoliile de masaj din gama Komoder sunt destinate întregii familii și e cea mai bună investiție care se va amortiza în timp. Fiind plasat acasă, fotoliul de masaj va fi asistentul personal pregătit în orice clipă, fapt care vă va ajuta să câștigați timp în programul atât de încărcat al zilelor noastre. 

Un fotoliu de masaj Komoder este capabil să îți ofere cele mai potrivite tehnici de masaj, utilizând o tehnologie de ultima generație precum scanarea corporală pentru a oferi sesiuni personalizate tuturor utilizatorilor.

Pe lângă faptul că realizează un masaj corect pentru spate, scaunele și fotoliile de masaj Komoder au o influență benefică asupra stării tale generale. Ele vă conferă o stare de bine prin eliberarea senzaţiei de stres și o relaxare totală. Folosindu-le, vi se va îmbunătăți circulația sanguină și a limfei, vei scăpa de tensiunea și rigiditatea din mușchi, vei avea mai puține spasme musculare și vei observa progrese în ceea ce privește flexibilitatea corpului tău.

Toate fotoliile de masaj Komoder execută un masaj profesionist al spatelui. Totuși, de-a lungul timpului, utilizatorii au remarcat în acest sens modelele Adriatica, Titan II sau Prime. Este fără îndoială o alegere subiectivă, pentru că lucrul cel mai important este propria experiență.