Ce afectiuni poti avea din cauza statului incorect in fata calculatorului? Beneficiile fotoliului de masaj (partea I)

Suntem constienti, dar cu toate acestea nu facem nimic. In fata calculatorului, timp de 8 ore, in fiecare zi, corpul nostru are o pozitie incorecta, deloc benefica intregului organism. Multi tind sa creada ca pozitia incorecta a corpului din fata calcultatorului afecteaza doar coloana vertebrala, lucru deloc adevarat. O pozitie incorecta in fata calculatorului aduce numeroase afectiuni externe si interne, multe dintre ele nefiind cunoscute sau nebanuite de nimeni.

Afectiunile mai putin stiute, cauzate de pozitia incorecta din fata calculatorului

Leziuni ale organelor

Boli de inimi
Stiai ca persoanele sedentare sunt de doua ori mai susceptibile de a avea boli cardiovasculare decat cele care fac miscare? In timpul unei sederi lungi in fata calcultatorului, muschii ard mai putina grasime, iar sangele curge mai lent, pemitand acizilor grasi sa actioneze ca o bariera in fata inimii.

Pancreas supra-productiv
Un studiu din 2011 arata ca persoanele sedentare au o scadere brusca a insulinei. Pancreasul produce insulina, un hormon care contribuie la metabolismul glucidelor si transporta glucoza in celule. Dar celulele din muschii inactivi, intrucat sunt pe repaus, nu raspund atat de repede la insulina, astfel ca pancreasul produce prea multa insulina pentru ce poate primi corpul. In acest caz, aceasta supradoza poate produce diabet si alte afectiuni la pancreas.

Cancerul de colon
Studiile arata ca statul in fata calculatorului este asociat de foarte multe ori cu bolile provocate la colon – cancerul – sau cu un cancer mamar sau endometrial. Motivele sunt destul de neclare, dar o teorie arata faptul ca excesul de insulina incurajeaza cresterea celulara. Alta teorie spune ca miscarea regulata sporeste antioxidantii naturali care ucid celulele daunatoare – potential daunatoare de cancer – si radicalii liberi.

Degenerare musculara

Muschi abdominali
Atunci cand doar stai, te misti sau chiar in pozitie de asezat in pozitie verticala, muschii abdominali stau drept. Dar atunci cand stai aplecat catre monitor, ei devin neutilizati. Muschii de la spate si cei abdominali formeaza o alianta posturala care poate afecta coloana vertebrala, o afectiune numita hiperlordoza.

Solduri stranse
Flexibilitatea soldurilor te ajuta sa echilibrezi pozitia corpului, dar, din pacate, din cauza sezutului in fata calculatorului, nu ajungi sa flexezi muschii din zona soldului atat de des. Din aceasta cauza, acestia devin mult mai rigizi si mai scurti, reducand mobilitatea soldului si chiar lungimea pasului. Studiile arata ca reducerea mobilitatii soldului este un motiv major pentru care persoanele in varsta scad in inaltime.

Muschi fesieri
Statul jos iti pune in repaus muschii fesieri, si nu fac absolut nimic, ajungand sa se obisnuiasca cu asta. Din aceasta cauza, se ajunge la instabilitate fizica, posibilitatea de a pasi stramb sau chiar pierderea fortei de apasare in momentul cand pasesti.

Aceste afectiuni sunt datorate in mare parte statul in fata calculatorului si exista o mare sanse ca sedentarismul sa isi puna amprenta asupra unor boli medicale de care habar nu aveai ca le poti face dintr-un loc, aparent, banal.

Ca o ingrijorare a gradului tot mai masre de sedentarism, Komoder propune sa echilibrezi prozitia incorecta din fata calculatorului cu miscari fizice cat mai dese si cu sedinte de masaj in confortabilele fotolii de masaj din catalogul online. Fotoliile de masaj au un rol foarte important in reglarea numeroaselor afectiuni, nu doar cele musculare.

One thought on “Ce afectiuni poti avea din cauza statului incorect in fata calculatorului? Beneficiile fotoliului de masaj (partea I)”

Comentariile sunt închise.