Pozitia incorecta din fata calculatorului si afectiunile provocate de aceasta. Remedii cu un scaun de masaj (partea II)

Cu totii stim ca statul in fata calculatorului nu este deloc benefic, si chiar multi dintre se simt vinovati dupa ore in sir in fata unui TV. Pozitia incorecta din fata calculatorului poate agrava destul de repede situatia unor afectiuni aparent banale. Cea mai comuna problema cauzata de pozitia incorecta din fata calculatorului este cea de la coloana vertebrala. Cu cat nu acorzi mai mult atentie acestui aspect, cu atat problemele se vor agrava si vor deveni greu de suportat.

Care sunt cele mai comune afectiuni pe care le intampini in fata calculatorului?

Exista un lant de probleme, pe care intr-un articol anterior le-am discutat. Aceste probleme sunt generate de pozitia din fata laptopului sau calculatorului. Ce merge prost in corpul nostru atunci cand stam intr-o pozitie incorecta, afli mai jos:

Incetosarea creierului
Miscarea musculara pompeaza sange proaspat si oxigen prin intermediul creierului si declanseaza eliberarea de tot felul de substante chimice care sporesc functionarea creierului. Atunci cand suntem sedentari pentru o perioada lunga de timp, totul se incetineste, inclusiv functionarea creierului.

Gat incordat
Daca majoritatea incordarilor apare la birou, in momentul cand te apleci spre tastatura sau cand stai cu telefonul in mana, atunci este foarte probabil ca aceasta afectiune sa degenereze in adevarate probleme legate de confort.

Spate si umeri incordati
Problemele de la gat pot cobora jos catre spate si umeri, multe dintre persoane resimtind deseori aceste afectiuni ca o durere. Intinderea muschilor, din cand in cand, si a trapezului care leaga gatul si umerii este necesara de cateva ori pe zi.

Coloana vertebrala inflexibila
Atunci cand ne miscam, discurile moi intre vertebre se extind si se contracta precum un burete, absorbind sangele proaspat si nutrientii. Dar atunci cand stam jos pentru mult timp, discurile risca sa se striveasca intre ele, intr-un mod neuniform. Colagenul se intareste in jurul tendoanelor si ligamentelor.

Deteriorarea discurilor
Oamenii sedentari au foarte mari sanse sa fie expusi la hernie de disc lombara. Un muschi numit psoas (muschi din fata anterioara a vertebrelor lombare) calatoreste catre cavitatea abdominala si, cand se strange, impinge zona lombara de la coloana in fata. Greutatea superioara a corpului se bazeaza in intregime pe tuberozitatea ischiala (oasele pe care stam in momentul sederii), in loc sa se distribuie pe intregul arc al coloanei vertebrale.

Cum poti remedia pozitia incorecta de la birou?
Post-problemele legate de pozitia incorecta din fata calculatorului nu pot fi remediate atat de simplu, mai ales daca ajungi la grave afectiuni medicale. Cu toate acestea, sunt anumite remedii care pot atenua durerile si incordarile si, mai ales, care te pot ajuta sa iti corectezi pozitia.
1. Efectueaza miscari cat mai dese, in timp ce stai la birou sau in timp ce stai in fata TV-ului.

2. Exercitiile de yoga pot fi foarte eficiente. Te vor ajuta sa respiri corect si sa iti corectezi pozitia din fata calculatorului.

3. Efectueaza flexari ale piciorului, cel putin o data pe zi.

4. Foloseste un scaun de masaj cu putere de masare a tuturor partilor corpului. Este foarte important masajul pentru relaxarea corpului. Masajul stimuleaza circulatia sangelui, stimuleaza secretia de endorfine, iti imbunatateste oxiginarea structurilor anatomice masate. In plus, imbunatateste flexibilitatea articulara si elasticitatea structurilor moi.

La Komoder vei gasi o varietate de scaune de masaj care sa amelioreze considerabil efectele provocate de postura incorecta din fata calculatorului. Alege un scaun cu tehnologie inteligenta de masare a membrelor inferioare si superioare, capului, spatelui si feselor.

Sursa foto: https://blog.bufferapp.com