Cel mai bun fotoliu de masaj pentru angajați

Trei fotolii de masaj Komoder într-o cameră
Fotoliile de masaj moderne au un design atrăgător și se pot integra ușor în orice birou

Masajul este o metodă excelentă de relaxare, iar angajații tăi vor aprecia cu siguranță crearea unei zone de mindfulness la birou. De aceea, vom vedea în continuare cum poți alege cel mai bun fotoliu de masaj pentru angajați și care este modelul recomandat de Komoder. 

Productivitatea este influențată direct de starea de spirit, iar persoanele stresate, obosite sau cu dureri de spate nu vor fi niciodată fericite atunci când lucrează. Pentru a te asigura că angajații tăi sunt mereu mulțumiți și loiali, oferă-le oportunitatea să se destindă cu ajutorul unui fotoliu de masaj. Află ce alte beneficii mai există și cum alegi fotoliul potrivit în rândurile ce urmează.

Beneficiile masajului pentru sănătate

Omul modern este mereu ocupat, își dorește să exceleze la job, are o viață socială plină, dar și treburi gospodărești de făcut. Uneori suntem atât de ocupați încât nici nu ne dăm seama cât de obosiți sau stresați suntem, ceea ce poate duce rapid la burnout. De aceea, momentele de relaxare și de self care sunt esențiale pentru buna funcționare a organismului

Masajul, fie că este realizat de un terapeut sau cu ajutorul unui fotoliu de masaj, are numeroase beneficii, atât pentru corp, cât și pentru minte. Chiar și 20 de minute oferă un bine-venit moment de relaxare, o pauză de la gândurile negative, treburile zilnice sau diferite situații neplăcute cu care ne putem confrunta. 

Odată ce ne relaxăm, starea de spirit de îmbunătățește, devenim mai liniștiți, mai veseli și ne putem concentra mai ușor. Mai mult, dacă masajul este combinat cu o muzică plăcută, calmă, efectele benefice sunt și mai evidente.

Un alt efect pozitiv al masajului vizează durerile musculare, care sunt diminuate. Din păcate, nu mulți reușesc să aibă un stil de viață atât de activ precum își doresc. Acest fapt, combinat cu numărul mare de ore pe care le petrecem așezați, poate duce în special la dureri de spate și de ceafă. Când mușchii sunt masați, ne simțim mai ușori, iar durerile dispar.

Relaxarea mușchilor și scăderea nivelului de stres duc la combaterea insomniei și la îmbunătățirea calității somnului. Acesta este esențial pentru supraviețuire, însă puțini sunt cei care reușesc să doarmă în fiecare noapte 8 ore neîntrerupte și să se trezească reîmprospătați a doua zi. Masajul este o modalitate prin care această problemă poate fi remediată, mai ales dacă este efectuat des.

Nu în ultimul rând, circulația sângelui este stimulată, ceea ce duce la creșterea cantității de oxigen de la nivelul țesuturilor.

Deși masajul pe un fotoliu special sau pe un scaun de masaj este diferit de cel realizat de o persoană, beneficiile se păstrează. Multe persoane chiar preferă această variantă, în special dacă au anumite complexe legate de propriul corp.

Beneficiile unui fotoliu de masaj pentru angajator

Oricine știe că un angajat mulțumit și relaxat este loial companiei. Iar acest lucru se obține nu doar printr-un bonus anual de performanță, ci și prin momentele plăcute de zi de zi. 

Îmbunătățește sănătatea mentală a angajaților zi de zi, ajutându-i să combată stresul. Astfel, ei își pot relua activitatea cu mai multă energie și mai relaxați. Acest lucru poate duce și la o mai bună comunicare, respectiv la evitarea conflictelor la birou.

Un alt beneficiu important îl reprezintă relaxarea mușchilor și evitarea durerilor de spate. În mod ideal, atunci când lucrăm de la birou păstrăm o poziție a spatelui corectă, iar de câteva ori pe zi ne ridicăm pentru a face întinderi sau exerciții ușoare. Însă câți dintre noi chiar facem asta? Ajută-ți angajații să scape rapid de durerile de spate prin intermediul unui fotoliu de masaj, iar aceștia îți vor fi recunoscători.

Combinate, beneficiile de mai sus duc inevitabil la creșterea productivității. Atunci când luăm suficiente pauze pentru a ne destinde, reușim să ne concentrăm mai bine și să lucrăm mai eficient.  Însă, pentru a obține aceste rezultate prin masaj, trebuie să alegi cel mai bun fotoliu de masaj pentru angajații tăi. 

Cum alegi fotoliul de masaj potrivit

Deși anumite fotolii nu sunt foarte costisitoare, reprezintă o investiție de care vrei să fii sigur că rezistă în timp. Acest lucru este cu atât mai important la birou, unde vor fi folosite des, de mai multe persoane. De aceea, trebuie să te asiguri că producătorul este unul de încredere, care comercializează doar produse de calitate

Apoi, ia în calcul caracteristicile și funcțiile de masaj. Cele mai recente tehnologii permit monitorizarea nivelului de oxigen și a pulsului cardiac și au numeroase programe automate, cu diferite tehnici de masaj și nivele de intensitate

Mai mult, modele precum Komoder Luxury 2 sunt dotate și cu 8 role de masaj încălzite ceramic, pentru ca încălzirea să ajungă pe toată suprafața spatelui. Acest fotoliu, precum majoritatea modelelor Komoder, se poate rabata în poziția Zero Gravity, care duce corpul într-o într-o stare de imponderabilitate. Mai exact, coapsele și gambele sunt poziționate la același nivel orizontal cu umerii. 

Fotoliile moderne au și alte funcții interesante:

  • comandă vocală;
  • scanare automată a corpului;
  • cromoterapie (terapie cu lumină colorată);
  • difuzoare stereo cu conexiune Bluetooth;
  • panou de control touch screen;
  • conectarea la internet prin Wifi;
  • timer

Nu în ultimul rând, ține cont de designul fotoliului de masaj. Acesta trebuie să se potrivească foarte bine cu aspectul general al biroului. Din fericire, cele mai multe produse de pe piață au un design modern și elegant, care arată bine în orice spațiu. Nu îți rămâne decât să le admiri în showroom și să decizi care este cel mai bun fotoliu de masaj pentru angajații tăi.