Fotoliile de masaj, cele mai noi tehnologii folosite în slujba relaxării!

Din cele mai vechi timpuri, industria relaxării a fost un domeniu care a cunoscut permanent spectaculoase tehnologii și inovații.

Bărbat ostenit stând la masă într-o piață publică
Stresul este astăzi o problemă globală

Încă din comuna primitivă, după rezolvarea problemelor legate de alimentație și habitat, omul a fost preocupat și de chestiuni ce au ținut de refacerea tonusului său psihic și fizic. Desene rupestre, descoperite în peștera Altamira, înfățișează artefacte asemănătoare ideii de balansoar sau scaun mobil, iar mai târziu, în sclavagism, Elada, Anatolia și Imperiul Roman erau locuri cunoscute pentru băile calde, cu efect binefăcător și tonic. Egiptenii au adus această preocupare la perfecțiune, Cleopatra considerând masajul o artă sacră. În plus, băile egiptene, pline de arome, ierburi și tehnici de masaj, reprezentau perfect ceea ce astăzi definim ca a fi  wellness și spa.

Papirus egiptean reprezentând faraonul și alaiul său
Egiptul antic considera relaxarea o artă

Secolul 20 și mai ales 21 au confruntat omenirea cu o nouă provocare. Ideea de stres, legată la început de o experiență traumatizantă, s-a transformat în timp și a devenit azi o reacție organică a organismului față de activitățile cotidiene, față de alimentația precară, poluare, și în ultimii ani  pandemii și războaie. Stresul a devenit astfel o știință studiată în toate marile universități ale lumii pentru că, a devenit de-a dreptul un stil de viață nociv cu consecințe ireversibile asupra sănătății.

Oameni trecând grăbiți pe o trecere de pietoni într-un oraș aglomerat
Ritmul cotidian și rutina favorizează anxietatea și stresul

Dintre toate soluțiile de combatere a stresului, în zilele noastre, fotoliile de masaj reprezintă o tehnologie fascinantă și în permanentă dezvoltare. Gama de scaune de masaj de la Komoder este prin diversitatea sa o colecție de alternative de recâștigare a mobilității și tonusului pierdut. În vârful clasamentului putem pune, fără nici un risc, fotoliile de masaj japoneze DCore. Cu o tradiție întinsă pe parcursul mai multor generații, acești roboți de masaj sunt astăzi niște mecanisme extrem de complexe care atacă blocajele, afecțiunile și durerea, exact în punctul de unde poate începe procesul de însănătoșire.

Una dintre cele mai populare tehnologii folosite de fotoliile de masaj Komoder este tehnologia denumită Zero Gravity. Poziția ideală pentru realizarea unui masaj profesionist este chiar poziția Zero Gravity. Conceptul de ”gravitație zero”, întâlnit azi la scaune și la fotolii de masaj, este inspirat din modul în care programele spațiale ale NASA au rezolvat problema forțelor de compresie simțite de astronauți în momentul lansării în spațiu. Când corpul este în poziția Zero Gravity, coloana vertebrală resimte o presiune diminuată, tensiunea musculară este redusă, iar inima depune un efort mai mic. Poziția aceasta este ideală pentru cineva care dorește o relaxare completă. În plus, totul poate fi dublat de efectul de căldură care relaxează și stimulează o curculație mai bună a sângelui și fluidelor interne.

Fotoiul Cirrus de la DCore în varianta cromatică bej
Cirrus fotoliul vedetă al gamei japoneze DCore

Toate fotoliile gamei Komoder au această particularitate. Totuși, dacă dorim ceva mai mult, avem la îndemână fotoliile japoneze DCore. Pentru un masaj cu adevărat terapeutic, cum s-ar spune din cap și până în picioare, tehnologia patentată Wave Arrays a gamei DCore este și rămâne singura tehnologie din industrie ce încorporează roboți de masaj în mecanismele dedicate mâinilor și picioarelor. Modelele Cirrus și Stratus aduc tehnica patentată Wave Arrays asupra brațelor, pentru un masaj terapeutic unic. Cirrus oferă funcția Wave Arrays și pentru gambe, ceea ce înseamnă că este singurul fotoliu de masaj de pe piață care utilizează role mecanice oscilante pentru masajul mâinilor și picioarelor, pe lângă mecanismul dedicat spatelui. O experiență imposibil de imitat.

Fotoliu japonez DCore într-o ambianță interioară tradițional japoneză
DCore tradiție și tehnologie japoneză

Scaunele de masaj DCore au o arhitectură internă revoluționară, capabilă să aplice presiune perpendicular asupra mușchilor și să acționeze asupra grupelor musculare profunde, eliminând din corp senzațiile de tensiune și rigiditate: aceasta este tehnica patentată 3D+ True Shiatsu Action disponibilă doar în această gamă de fotolii de masaj. Tehnologia unică DCore pentru relaxare musculară profundă a fost dezvoltată prin analiza mișcărilor unui terapeut profesionist, cu reputație la nivel global: dr. Takehiro Isawa. Cercetătorii NIN Japan au măsurat amplitudinea mișcărilor sale și presiunea aplicată asupra mușchilor în timpul sesiunilor de terapie, au studiat aceste tehnici și le-au înglobat în DCore. Chiar și forma rolelor a fost proiectată astfel încât să fie similară degetelor umane. 

Structura, mecanismul și articulațiile sunt revoluționare în tehnologia fotoliilor de masaj DCore. Astfel, Deep Core simulează structura și mișcările mâinilor unui maseur profesionist, și oferă un masaj cu adevărat terapeutic, bine făcut și cu efecte de durată. Proiectate după ani de cercetare, pe baza experienței fizioterapeuților profesioniști, fotoliile de masaj sunt capabile să atingă musculatura în profunzime, fiind capabile să vă oferă o experiență 3D+ True Shiatsu Action.

Femeie relaxată stând într-un fotoliu Komoder într-un show-room
Fotoliile de masaj Komoder sau vârful tehnologiei de masaj în secolul 21

Oferta extrem de diversă gamei Komoder se oglindește în performanțele tehnologice ale fotoliilor sale. Structurată pe trei niveluri de performanță și preț, colecția de roboți de masaj este o soluție pentru fiecare buzunar și un argument în lupta cu stresul zilnic și cu rutina care ne afectează pe fiecare dintre noi. Dintre modele vedetă ale lui 2023, vă invităm să descoperiți și să testați performanțele lui Titan 2, Prime sau DCore în toate showroom-urile din România sau Europa. Komoder vă propune și anul acesta o experiență complexă, tonus bun și energie!