Mai mult zen: Cum poti imbina sedintele de masaj cu alte activitati meditative

Masajul reprezinta o cale de a elibera stresul, tensiunea si oboseala. Este o forma de a destinde corpul, de a elibera energiile negative si chiar de a ameliora dureri si trata, in unele cazuri, probleme medicale.

3 intrebari despre zen – ce, cum si de ce

Un beneficiu produs de masaj este inducerea acelei stari de zen. Si, in ziua de azi, e chiar la moda sa fii zen. Ce este starea de zen? Zen-ul provine din cultura budista si inseamna intuitie sau meditatie. Este o practica de a elibera energiile negative si are efecte directe asupra sistemului nervos central.

Cum poti fi zen? Pentru a fi zen, ai nevoie de trei elemente: respiratia, pozitia corecta a corpului si atitudinea interioara. Stiind cum sa le folosesti si, mai mult decat atat, sa le imbini, formezi un egocentrism interior si obtii rezultate benefice asupra starii de bine.

Respiratia trebuie sa fie ritmata, iar inspiratia cu expiratia trebuie sa fie echilibrata. Poti exersa in gand, numarul acestora.
Pozitia corpului trebuie sa fie in primul rand corecta. Incruciseaza piciorul stang cu piciorul drept sprijinit pe coapsa stanga, iar pe cel stang pe coapsa dreapta. In acelasi timp, relaxeaza-ti corpul si fixeaza-ti privirea asupra unui obiect. In felul acesta ramai concentrat.

Atitudine interioara trebuie sa fie asemenea celei de nepasare. Nu trebuie sa te distorsioneze nimic si sa nu iti clinteasca gandurile negre starea. Maestrii zen numesc aceasta atitudine – “constiinta pura”.

De ce este bine sa fii zen? Pentru a privi lumea cu alti ochi si a avea o atitudine cat mai pozitiva si optimista. Prin meditatiile de tip zen, mintea ta este deschisa la fluxul continuu de informatii din afara, nu te impotrivesti la nimic ce vine din exterior si ajungi in punctul in care nu permiti nimanui sa iti strice acest cumul de energii pozitive. Mai mult decat atat, inveti sa asculti si sa intelegi, acorzi atentie la ce se intampla in jur si privesti in profunzime lucrurile. Cel mai pozitiv beneficiu adus de meditatiile zen este modul cum privesti lucrurile. Incepi sa vezi lucrurile asa cum sunt, si nu mai distorsionezi imaginile prin filtrul prejudecatii.

Cum poate masajul prin fotoliu de masaj sa ajunga aproape de stare de zen?

Fotoliul de masaj are rolul de a reda echilibru spiritual si mental, prin formulele magice de masaj folosite. Tehnicile de masaj incorporate in fotoliu ofera un balans fizic si psihic si succed in completarea unei stari interioare armonioase.

Tehnica de masaj vibrator si shiatsu sunt optiuni pentru stimularea circulatiei sanguine de la nivelul vaselor capilare. Elimina oboseala si ofera o stare de reveratie si de concentrare a atentiei asupra sinelui.

De ce este util un fotoliu de masaj pentru meditatiile de tip zen? Anterior am povestit despre pozitia corpului corecta pentru o astfel de tehnica, si anume picioarele incrucisate. Cu toate acestea. fotoliul de masaj pare ca nu este fiabil pentru o astfel de pozitie. In realitate, lucrurile sunt diferite. Fotoliul de masaj iti ofera o pozitie la fel de relaxanta si chiar mai confortabila decat cea meditativa. Pentru ca rezultatele sa fie zen, este foarte important sa iti echilibrezi respiratia si sa iti gasesti atitudinea interioara de care ai nevoie pentru un astfel de moment. De asemenea, poti opta pentru un fotoliu de masaj cu efecte terapeutice pentru intregul corp.