Cum te ajuta un masaj vibrational dupa o zi tensionata

Oboseala, stresul si tensiunea acumulata dupa o zi la birou si in oras ajung sa iti afecteze organismul pana la punctul in care acesta nu mai coopereaza cu tine. Te poti simti lipsit de energie si fara chef de interactiune sociala, astfel ca stresul devine chiar o bariera intre tine si familie. O solutie care poate sa rezolve toate aceste probleme este masajul vibrational. Este o metoda de a detensiona muschii incordati, de a te destresa si de a iti reda starea de bine, dupa o zi plina, iar cel mai simplu mod de a te bucura de un masaj vibrational este fotoliul de masaj, un adevarat terapeut aflat oricand la dispozitia ta. 

Ce este masajul vibrational

Masajul vibrational este realizat prin pulsatii usoare realizate fie cu mainile, de catre terapeut, fie cu ajutorul unui aparat de masaj sau al unui fotoliu special. Mainile sau dispozitivul apasa pe tesut, apoi il elibereaza brusc. Astfel „scuturat”, tesutul elibereaza tensiunea. Viteza vibratiilor poate avea efecte diferite, astfel ca vibratiile lente sunt utile pentru relaxare, pe cand cele rapide ajuta la relaxarea muschilor si imbunatatesc circulatia sangelui. 

Beneficiile masajului vibrational

Vibratia muschilor stimuleaza productia de osteoblaste, celulele din care sunt alcatuite oasele, astfel ca masajul vibrational poate contribui la oase puternice, fiind util mai ales persoanelor de varsta mijlocie. 

Dar masajul vibrational are mai multe beneficii importante in special in sanatatea muschilor, despre care poti citi in articolul dedicat.

Cum te poate ajuta un masaj vibrational efectuat de un fotoliu-maseur?

Ca sa te bucuri de beneficiile masajului vibrational, poti alege sa mergi la un salon cu servicii de masaj sau poti alege sa cumperi un fotoliu de masaj inteligent, incorporat cu numeroase functii si tehnici de masaj, perfect pentru zilele cand ajungi acasa de la birou obosit.

Pe langa masajul vibrational, un fotoliu profesional poate sa includa tehnici precum Shiatsu, framantare, lovire sau batai usoare. La fel ca un terapeut experimentat, scaunul poate sa maseze tot corpul, de la zona cervicala, pana la talpi. Functia de incalzire pe care o au unele modele (de exemplu Nova Duo) contribuie suplimentar la relaxare, iar tehnologia Zero Gravity se va dovedi deosebit de utila pentru cei care au dureri la nivelul coloanei. 

Iata si alte beneficii ale unui fotoliu de masaj profesional:

Imbunatateste circulatia sangelui. Un prim rol al fotoliului de masaj este cel de sporire a circulatiei sangelui din intreaga zona a corpului. Intr-un fotoliu de masaj, sangele tau este pus in miscare si ajunge sa aiba un flux sanatos. Maini si picioare reci, flux lent de sange in corp care se resimte chiar prin amortirea membrelor sunt simptomele unei circulatii deficitare. Printr-un masaj vibrational, de activare a circulatiei sangvine, corpul tau se va simti mai bine, iar a doua zi, cu siguranta, mai odihnit.

Relaxeaza muschii. Din cauza sedentarismului si a mersului pe jos, muschii corpului devin tensionati si contractati. Si cel mai adesea resimti durerea seara, cand pui off la toate activitatile de zi cu zi. Dar, din pacate, multe persoane nu reusesc sa isi puna off corpului si resimt o incordare la nivelul muschilor. Cum ar fi seara, cand vii acasa, cineva sa inceapa sa iti maseze pana si buricele degetelor de la picioare? Muschii corpului pot fi acum mai calmi cu un fotoliu de masaj, cu functia de masaj vibrational.

Elimina durerile. Durerea este greu de suportat pentru majoritatea persoanelor, indiferent de cauza ei. Durerea la nivelul membrelor inferioare, cauzata de mersul si statul pe jos, si cea la nivelul coloanei vertebrale pot de multe ori sa iti epuizeze orice firimitura de energie pe care o aveai. Masajul vibrational este o metoda eficienta de a ameliora durerea si chiar de a o elimina.

Revigoreaza. Corpul are nevoie de stimuli care sa ii activeze starea de energie si de buna dispozitie. Masajul vibrational, prin vibratiile mecanice, are rolul de a impulsiona corpul si de a-i oferi stimuli. Cu alte cuvinte, starea de relaxare si de calmare a corpului de dupa sedinta de masaj iti ofera un tonus fresh si plin de energie.

Prin masajul vibrational, dar si prin celelalte tehnici pe care le ofera, fotoliile de masaj profesionale asigura relaxarea de zi cu zi, recuperarea dupa un efort intens, dar pot contribui si la reducerea disconfortului in diverse afectiuni musculo-scheletale.