Masaj pentru anxietate. Cum poți scăpa de simptomele neplăcute cu ajutorul masajului

Femeie stând la birou cu capul în mâini, într-un interior de sală de curs
Anxietatea bruscă poate fi o formă de protecție a organismului împotriva stresului prelungit

Anxietatea este una dintre suferințele care vin la pachet cu stilul agitat al vieții moderne. Vine parcă de nicăieri, fără nici o explicație logică sau semne prevestitoare și pare, pe moment, imposibil de gestionat. Mult mai puțin gravă decât pare, anxietatea poate fi combătută imediat și tratată cu succes dacă ținem cont de câteva premise. Combaterea stresului, somnul odihnitor, activitățile sportive sau chiar folosirea unui scaun cu masaj sunt soluții la îndemână prin care putem ameliora stările de anxietate. Cu toate acestea, să vedem cum anume putem gestiona perioadele în care ne simțim copleșiți. 

Ce este anxietatea 

Anxietatea este o reacție normală la  stres sau la o situație tensionată și poate fi considerată o emoție sănătoasă. Cu toate acestea, anxietatea devine problematică atunci când devine excesivă, persistentă și interferează semnificativ cu viața de zi cu zi. Anxietatea poate lua mai multe forme și poate varia în intensitate. Există mai multe tulburări de anxietate, inclusiv tulburarea de anxietate generalizată, tulburarea de panică, tulburarea de anxietate socială și tulburarea obsesiv-compulsivă, printre altele.

Femeie mulatră înconjurată de degete arătătoare
Atacurile de panică ne oferă de multe ori o perspectivă falsă asupra lumii

Iată câteva simptome generale ale anxietății pentru a o depista mai ușor

Persoanele anxioase pot experimenta rigiditate musculară și disconfort. Această stare se instalează brusc și inexplicabil. O altă caracteristică a anxietății este sentimentul persistent de neliniște sau teamă, chiar și atunci când nu există o amenințare imediată. Acest sentiment poate da palpitații sau bătăi rapide ale inimii. De asemenea, persoanele anxioase pot avea o respirație superficială sau pot respira rapid, ccee ce le crează o stare de hiperventilație.

Persoanele cu anxietate pot avea gânduri repetitive, îngrijorări constante sau temeri exagerate. Un lucru general, observat la mai toate persoanele cu anxietate este insomnia sau problemele cu somnul, fapt care aduce cu sine o stare de oboseală persistentă. Acest lucru va provoca la rândul său dificultăți de concentrare sau stări de confuzie și o lipsă acută de orientare. Uneori sunt semnalate și modificări ale metabolismului, cele mai frecvente semne fiind problemele digestive, durerile de stomac, greața sau diareea.

Tânăr sezând lângă un zid pictat cu săgeți amenințătoare
Anxietatea nu e o povară pe care trebuie să ducem singuri

Cum te ajută masajul în lupta cu anxietatea

Prin atingerea pielii, masajul declanșează răspunsuri neurologice care pot reduce nivelul de hormoni ai stresului, cum ar fi cortizolul, și poate crește eliberarea de endorfine, cunoscute și sub numele de „hormoni ai fericirii”. Aceste substanțe chimice naturale au un efect analgezic și de relaxare, ajutând la atenuarea sentimentelor de neliniște și tensiune. 

De asemenea, masajul poate îmbunătăți autocunoașterea corpului, ajutând persoana să devină mai conștientă de senzațiile fizice pozitive și să se distanțeze de gândurile anxioase. Masajul pentru anxietate acționează asupra sistemului nervos și al sistemului muscular și osos, oferind multiple beneficii care pot fi utile în gestionarea stărilor de panică. 

Prin manipularea mușchilor tensionați, masajul poate spori circulația sângelui și limfei, ajutând la eliminarea toxinelor acumulate în țesuturi. Masajul pentru anxietate nu oferă doar beneficii fizice, ci și psihologice. Este important să menționăm însă că masajul nu trebuie considerat un substitut pentru tratamentul profesional panicii. Dacă experimentați anxietate severă sau cronică, este recomandat să consultați un specialist pentru evaluare și ghidare, masajul plus o medicație adecvată fiind cu siguranță o rețetă potrivită.

tableta fotoliului Veleta II de la Komoder
Fotoliul de masaj îți poate oferi instantaneu un masaj împotriva anxietății

Fotoliile de masaj Komoder luptă cu panica încă din 2011

Un fotoliu de masaj poate contribui cu succes la reducerea stresului fizic și tensiunii musculare, ceea ce poate avea un impact pozitiv asupra stării generale de bine. Complexitatea programelor de masaj precum si personalizarea masajului pe așteptările utilizatorului, sunt premisele sigure ale obținerii unei stări de tonus pozitiv și relaxare. Iată spre exemplu fotoliul de masaj VELETA II de la Komoder, o colecție de 23 de programe automate și 11 tehnici de masaj, potențează relaxarea cu opțiunea unui masaj dublat de căldură sau de poziționarea la orizontală, într-o încercare de a concura gravitația și a obține rezultate pozitive de fiecare dată. 

Luxury II de la Komoder alb cu bej
Masajul 4D atinge musculatura în profunzime efectul fiind relaxant și decontractant

O altă variantă pentru realizarea unui masaj împotriva anxietății pate fi LUXURY II, singurul fotoliu de masaj cu robot de masaj 4D, cu 8 Role pe o șină lungă și un sistem de monitorizare a pulsului, a nivelului de oxigen și a microcirculației. Toți parametrii cunoscuți vor putea determina executarea unui masaj care va alunga stresul și stările de panică. Uneori relaxarea e deosebit de ușor de obținut, pentru a vă convinge vă așteptăm la showroom-urile Komoder din toată România.