Patru moduri în care te ajuta un fotoliu de masaj

Fotoliile de masaj reprezinta una dintre cele mai bune variante la care poate apela oricine doreste sa isi rezolve anumite probleme de sanatate. Inainte sa te decizi asupra tipului de fotoliu de masaj pe care sa-l achizitionezi, ar fi bine sa intelegi care sunt cele mai importante beneficii ale unui astfel de aparat asupra corpului uman.

Imbunatateste postura

Munca pe scaunul de birou pentru multe ore are un impact negativ asupra sanatatii posturale. Din cauza sedentarismului, anumiti muschi sunt stimulati mai mult decat altii, ceea ce creeaza diverse stari de dezechilibru. Si, in final, se ajunge la dureri. Fotoliul de masaj functioneaza ca un „terapeut”, iar rolul sau este sa corecteze postura, prin relaxarea muschilor si a mintii.

Reduce durerile de spate

Daca nu ai experimentat pana acum o durere de spate, poti sa te consideri norocos. Alergatul, ridicatul greutatilor, sariturile si sedentarismul pot genera dureri de spate. Una dintre cele mai importante functii ale unui fotoliu de masaj este destinata ameliorarii durerilor de spate. Fotoliile de masaj au un brat robotic care stimuleaza musculatura spatelui intr-un mod benefic. Utilizatorul unui fotoliu de masaj poate ajusta miscarile brațelor de masaj asfel incat sa obtina rezultatele dorite, intr-un timp cat mai scurt.

Ajuta picioarele sa se simta mai bine

Indiferent daca esti o persoana activa sau sedentara este foarte posibil ca, la un moment dat, sa te doara destul de rau picioarele, in diferite zone, cum ar fi calcaiele, degetele sau talpile. Unele fotolii beneficiaza de un sistem de incalzire si de perne de aer care stimuleaza circulatia sangelui la nivelul talpilor si al gambelor. Pernele de aer maseaza talpile, partea superioara a labei piciorului si calcaiele. Fotoliile care folosesc tehnica de masaj Shiatsu sunt foarte bune pentru eliminarea durerilor de picioare. Printre cele mai intalnite tehnici folosite de fotoliile de masaj se numara Shiatsu, Kenbiki si cea suedeza. Fotoliile cu Shiatsu maseaza eficient nu doar picioarele, ci si gatul, ceafa sau soldurile.

Lupta cu migrenele

Stresul ne afecteaza pe toti si cauzeaza o multime de probleme de sanatate si stari negative. Doua dintre cele mai intalnite efecte ale stresului asupra corpului uman sunt tensionarea muschilor si durerile de cap. Functiile multiple de care dispun fotoliile de masaj contribuie la reducerea starii de tensiune si, implicit, la eliminarea durerilor de cap.