Cum funcționează un fotoliu de masaj? Tehnologie şi tipuri de masaj.

Masajul este o metodă de înlăturare a durerii, cunoscută și folosită de mii de ani: tehnicile orientale de masaj sunt recunoscute pentru ameliorarea durerii, în special în zona cefei, a umerilor sau în zona lombară inferioară. Avansul tehnologic al zilelor noastre vă permite acum să vă bucurați de beneficiile acestui tip de terapie chiar în casa dumneavoastră, fără să apelați la serviciile maseurilor profesioniști, ce pot costa o avere. Nu aveți nevoie decât de propriul dumneavoastră fotoliu de masaj. Imaginați-vă cum ar fi să ajungeți acasă după o zi de muncă, să vă așezați pe un scaun de masaj favorit și să urmăriți programul TV preferat, în timp ce beneficiați de un masaj relaxant ce înlătură stresul provocat de mușchii tensionați și vă pregătește pentru culcare.

Role 3D fotolii de masaj

Fotoliile de masaj acționează asupra încheieturilor și mușchilor prin diferite tehnici: unele folosesc componente vibrante ce se pot mișca pe diferite direcții de-a lungul unei șine, detensionând astfel zonele dureroase; altele folosesc perne de aer ce își cresc volumul pentru a stimula circulația, iar altele folosesc terapia prin încălzire. Fotoliile mai complexe , din gama fotoliilor de masaj profesionale, combină aceste tehnologii, asigurând nu doar relaxarea, ci și înlăturarea durerii.

Role şi perne de masaj.

Acțiunea mecanică asupra zonei dureroase este adesea efectuată cu ajutorul rolelor și pernelor ce se mișcă tridimensional (masaj 3D), exercitând presiune asupra mușchilor. Mișcarea acestor unități poate fi prin lovire, strângere sau prin folosirea rolelor, fotoliile mai sofisticate fiind capabile să imprime simultan diferite tipuri de mișcare. Multe dintre fotoliile de masaj sunt de asemenea prevăzute cu senzori ce detectează zonele dureroase și majoritatea sunt dotate cu telecomenzi cu ajutorul cărora puteți selecta tipul și intensitatea mișcărilor efectuate de diferite componente ale fotoliului. Masajul prin lovire uşoară se aplică în special în zona spatelui; în timpul masajului prin strângere, pernele și rolele scaunului se mișcă circular pentru a ameliora durerea, prin extensia mușchilor.

Masajul cu role.

În ceea ce privește masajul cu role, acestea se mișcă vertical, de-a lungul spatelui utilizatorului. Tehnica masajului cu role a evoluat atât de mult încât fotoliile profesionale de masaj permit utilizatorului să-şi personalizeze foarte mult masajul prin mărirea şi micşorarea distanţei dintre aceste role. Cel mai eficient masaj cu role este creat de rolele 3D care detectează zonele tensionate ale spatelui şi crează un masaj prin rulare şi împingere menit să relaxeze zonele încordate. Mai mult, joystick-ul regăsit pe unele fotolii de masaj (exemplu: Inada HCP Robostic) permit persoanei care beneficiază de masaj să modifice poziţia, distanţa şi acţiunea rolelor de masaj 3D după bunul plac.

Fotoliile de masaj complexe oferă soluții pentru înlăturarea durerii în zona grupurilor mari de mușchi ale corpului. Spătarele unor scaune sunt prevăzute cu mâini mecanice ce înlătură durerea în zona spatelui, în timp ce pernele pentru șezut vibrează, relaxând mușchii fesieri. Unele fotolii de masaj sunt prevăzute cu suporturi reglabile pentru picioare, pentru masarea gambelor și tălpilor.

Fotoliu cu masaj cu role 3D

Pernele de aer.

Pernele cu aer sunt de asemenea o caracteristică des întâlnită a scaunelor de masaj, având rolul de a ameliora durerea prin terapia cu presiune de aer. Scaunele de masaj prevăzute cu aceste perne de aer au încorporată o pompă ce umflă sau dezumflă air bag-urile, permițând utilizatorului să selecteze intensitatea și durata masajului, precum și partea corpului ce se dorește a fi masată.

Terapia prin căldură.

Terapia prin căldură este o altă funcție a fotoliilor de masaj, extrem de eficientă în înlăturarea durerii. Recunoscută pentru beneficiile extraordinare asupra stării de sănătate, precum tratarea întinderilor musculare, spasmelor, artritelor, funcția de terapie prin încălzire ajută prin dilatarea vaselor de sânge, stimulând circulația, permițând sângelui să transporte mai mult oxigen și nutrienți către mușchi și organele vitale. Terapia prin căldură este extrem de eficientă în cazul în care căutați un masaj pentru înlăturarea durerii, deoarece funcționează prin inhibarea căilor nervoase care transmit senzația de durere, astfel încât veți simți o ameliorare imediată a stării de tensiune în mușchi și vă veți simți mai relexat și mai flexibil.

Masajul prin strângere, prin bătaie, cu ajutorul rolelor, folosind presiunea aerului și terapia prin căldură sunt funcții cu care sunt prevăzute majoritatea fotoliilor profesionale de masaj, ce sunt capabile să vă ofere o gamă largă de masaje pentru înlăturarea durerii. Astfel, acest tip de produs vă poate oferi tot ceea ce vă oferă un maseur profesionist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.