Masajul zonei lombare – beneficii, tehnici și sfaturi

Nu e așa că în acest moment, după ce ai citit titlul, ți-ai amintit de toate momentele când durerile de spate și mai precis durerile zonei lombare ți-au făcut viața mult mai grea? Din fericire, masajul zonei lombare poate să rezolve multe probleme. Acesta se poate executa fie cu ajutorul unui terapeut, fie cu ajutorul dispozitivelor moderne, cum sunt fotoliile de masaj profesionale. Vom vedea în continuare de ce avem atât de des dureri în zona lombară şi cum poate să ne ajute masajul.

Femei stând așezat, acuzând o durere de spate în zona lombară
Durerile zonei lombare pot apărea indiferent de preocupările noastre zilnice

Problemele legate de suferința spatelui, fie că e vorba despre contracturile musculare, fie că e vorba despre durerile legate de oasele coloanei vertebrale, sunt perioade prin care am trecut fiecare dintre noi. Practic nu există ocupație sau meserie care prin rutina sa, să nu fi adus această problemă în viața noastră. Cel mai important este de aceea să știm cum să gestionăm durerea și ce trebuie să facem pentru a contracara efectele ei.

Durerile de spate, sunt statistic, cauza principală a absenteismului de la serviciu. Productivitatea activităților noastre e serios afectată de ea, și nerezolvarea acestei situații se poate transforma într-o chestiune cronică, persistentă și extrem de supărătoare. De aceea primul lucru important e să descoperim cauzele care au produs durerea de spate.

Cum apar durerile în zona lombară

Durerea de spate poate apărea în orice regiune a spatelui, fie că este o durere în zona cervicală, toracică, lombară sau sacrală. Statistic vorbind, zona lombara este cel mai ades zona afectată, deoarece susține cea mai mare parte a greutatii organismului nostru. În funcție de durată, episoadele durerii de spate pot fi acute, sub-acute sau cronice. În majoritatea cazurilor, simptomele dispar de la sine într-o perioada scurta de timp. Dacă acest lucru nu se întâmplă, e momentul cel mai potrivit pentru a merge la doctor sau pentru a încerca o sesiune de masaj.

Organism schițat grafic cu focus pe zona dureroasă
Durerea acută a zonei lombare poate persista supărător mai multe săptămâni

De ce avem dureri în zona lombară

Zona lombara face legătura între partea de sus și cea de jos a coloanei vertebrale și suporta majoritatea greutatii corporale. Datorita acestui rol, o persoana se poate accidenta atunci când ridica o greutate prea mare, se întinde după ceva sau se rasuceste brusc, punând o presiune suplimentară pe zona lombara. O dată această problemă apărută, zona lombară devine vulnerabilă și episoade de suferință pot reapărea din acel moment, oricând. Astfel, repetând o mișcare greșită sau persistand mai multă vreme într-o postură greșita, suprasolicitarea poate produce iritarea sau ranirea muschilor sau ale ligamentelor ce susțin coloana vertebrală.  Uneori lucrurile trec ușor, dar, dacă acest lucru nu se întâmplă acest lucru, e momentul cel mai potrivit pentru a merge la doctor sau pentru a încerca o sesiune de masaj lombar.

Spatele unei femei cu focus pe zonele de suferință lombară și cervicală
Masajul poate stimula circulația sângelui în zonele afectate, eliberând durerea

Masajul și beneficiile sale în tratarea durerilor lombare

Masajul este prima armă de luptă împotriva suferinței spatelui și în acest caz a durerii lombare. Prin aplicarea corectă a lui asupra țesuturilor moi, se stimulează circulația sângelui, a limfei si decontractura musculatura. Fiind stimulata circulația sângelui organismul poate furniza mai mult oxigen si substanțe nutritive în țesuturi și organele vitale decât o făcea înaintea masajului. Este posibil, ca la scurt timp după începerea masajului să se instituie o stare de serenitate și echilibru. Acest lucru se datorează eliberării de serotonină, cunoscut ca și hormonul fericirii, un moment care va reduce imediat stresul organismului.

Practica îndelungată, atestă astăzi că un masaj bine executat poate fi mult mai eficient în tratarea durerilor de spate decât medicamentele. Acestea din urmă au un grad de toxicitate care influențează inevitabil sănătatea ficatului. Un studiu american recent, în cadrul căruia au fost analizaţi 400 de subiecţi cu vârste între 20 şi 65 de ani, a demonstrat că, strict în cazul durerilor lombare, eficiența masajului a fost mai mare decât efectul medicamentelor. Avantajul major al masajului este că rezultatele pozitive s-au menţinut şi după şase luni de la încheierea cercetării, spun specialiştii de la Institutul de Cercetare a Sănătăţii din Seattle, SUA, autorii studiului.

Fotoliile de masaj profesionist, cea mai bună soluție pentru zona lombară

Fie că este vorba despre o durere acută, o suferință trecută sau rigiditate și un tonus scăzut, toate fotoliile din gama Komoder au ca scop și detensionarea și rezolvarea problemelor lombare. Diversitatea de tehnici de masaj, completată de tipurile atât complexe ale masajului modern sau tradițional, asigură o eficiență sustenabilă încă de la prima ședință. Mişcările de frământare şi de lovire uşoară a ţesuturilor vor  favoriza relaxarea musculaturii şi, implicit, atenuarea durerilor.

Fotoliu D.Core Cirrus într-un ambient tradițional japonez
Un fotoliu profesionist e o colecție de tipuri și programe de masaj

Masajul zonei lombare cu ajutorul unui fotoliu de masaj profesional Komoder

Un masaj efectuat de un fotoliu profesionist de masaj Komoder e rezultatul a zeci de ani de cercetări și inovație tehnologică pusă în slujba sănătății și bunăstării personale a utilizatorilor. Fie că este un masaj tradițional, moștenire culturală a civilizației moderne, fie că e vorba de unul modern sau chiar de unul personalizat, acțiunea este mereu excelent țintită și extrem de eficientă.

Spre exemplu, masajul shiatsu, originar din Japonia, presupune atingerea, punctelor cheie, a punctelor dureroase în profunzime, atingeri și apăsări care treptat permit ameliorarea durerilor lombare. Din gama Komoder,

Fotoliu japonez D.Core de la Komoder, fotografiat din profil pe un fond alb
D.Core Cirrus reprezintă vârful tehnologiei japoneză în domeniul fotoliilor de masaj

Focus III sau fotoliul D.Core Cirrus, de la NIN, sunt scaune de masaj de ultimă generație proiectate exact pentru a executa un masaj shiatsu perfect, complex, bazat pe scanarea utilizatorului și identificare precisă a zonelor vulnerabile. Masajul, în zilele noastre a devenit o necesitate, un mod de relaxare care merită încercat în egală măsură de cei aflați în suferință, precum și de cei sănătoși care doresc să-și conserve starea de bine!

Masajul, în zilele noastre a devenit o necesitate, un mod de relaxare care merită încercat în egală măsură de cei aflați în suferință, precum și de cei sănătoși care doresc să-și conserve starea de bine! În ceea ce priveşte zona lombară, masajul executat în confortul propriei case de un fotoliul profesional este unul din tratamentele cele mai eficiente al durerii, dar şi o bună modalitate de a preveni disconfortul pe viitor.