Reflexoterapia tălpii. Care sunt punctele reflexogene și ce se întamplă când sunt stimulate

În vechea tradiție a popoarelor asiatice, masajul sau reflexoterapia tălpii poate vindeca întregul organism. Filozofia asiatică este astăzi certificată de medicina modernă. Aşadar vom afla în continuare ce este reflexoterapia tălpii, ce beneficii are şi cum ne putem bucura de ea cu ajutorul unui fotoliu de masaj

O femeie terapeut masează tălpile exercitând presiune cu degetele
Masajul tălpii revigorează activitatea tuturor organelor interne

Ce este reflexoterapia sau presopunctura tălpii

Reflexoterapia este un masaj realizat la nivelul tălpilor și are ca și scop stimularea unor centri energetici localizați extrem de precis, pe un traseu care leagă toate organele vitale ale omului. Această tehnică de masaj, bazată pe presopunctură, are același efect binefăcător și atunci când este executată la nivelul lobilor urechii sau la nivelul palmelor. În toate aceste cazuri precizia este esențială, pentru că, pe o distanță de dor câțiva centimetri, putem întâlni organe diferite sau centri energetici responsabili pentru vitalizarea unor părți diferite ale organismului. În zilele noastre, cea mai bună alternativă pentru masajul realizat de un profesionist este cea a fotoliilor de masaj cu funcții precise de reflexoterapie.

Talpa piciorului este ca o carte deschisă pe care, cu iscusință și experiență, poți să o citești foarte ușor. La acest nivel se acumulează zilnic cantități importante de toxine sau tot aici se pot produce efecte inflamatorii dureroase. Prin masaj, prin presopunctură, este stimulat procesul de drenaj al zonelor sensibile și revenirea lor la o stare de echilibru și sănătate. Prin corespondența pe care aceste puncte o au cu toate organele corpului se realizează imediat o acțiune de stimulare regenerativă a acestora. Organele interne care funcționează permanent cunosc un efect de refresh care le va permite să funcționeze la parametri maximi cel puțin încă o vreme.

Tălpile unei femei pregătite pentru masaj
Talpa piciorului este ca o carte deschisă unde fiecare capitol este despre noi

Ce beneficii are reflexoterapia picioarelor

Dintre afecțiunile pe care un masaj al tălpii sau al palmelor le poate trata se pot enumera stările de anemie, slăbiciune, constipația sau diareea, enterocolita, reumatismul, astmul bronșic sau chiar banalele dureri de cap. Practica a evidențiat o funcționare mult mai bună a funcțiilor endocrine după câteva ședințe de masaj reflexoterapeutic, iar o îmbunătățire a fluxului sanguin e un efect ce poate fi resimțit încă de la prima ședință.

 Harta punctelor de reflexogene din talpă

Imaginea grafică a tălpilor priciorului și corespondențele cu organele vitale interne
Talpa piciorului este o poartă deschisă spre interiorul organismului

Masajul tălpii, fie că este realizat de un maseur profesionist, fie de un robot de masaj, urmărește un protocol extrem de precis pornit de la ideea corespondenței anumitor puncte cu organele interne.  În linii mari, piciorul stâng este în legătură cu partea stângă a corpului, iar piciorul drept părții drepte. Degetele celor două tălpi corespund zonei capului sau a gâtului, pernuțele tălpii corespund inimii, plămânilor și pieptului. Arcada piciorului este o zonă foarte activă pentru funcționarea ficatului, pancreasului și rinichilor iar călcâiul este corespondent pentru intestine și zona lombară. Cu toate că aceste determinări sunt extrem de precise, ele pot să nu fie valabile pentru fiecare individ.

Un lucru este însă clar, atât palmele cât și tâlpile sunt zone ale corpului expuse permanent acțiunii și interacțiunii, iar grija față de ele este esențială. Talpa este una dintre cele mai complexe zone, proiectată să susțină vertical întregul organism, să păstreze echilibrul în timpul mersului sau repausului, și să regleze temperatura în întregul organism. Brațele și palmele sunt și ele într-o stare permanentă de activitate, participând în fiecare moment al zilei la desăvârșirea acțiunilor noastre. Importanța tonusului și mai ales a momentelor de refacere și relaxare este de aceea vitală, iar reflexoterapia este un remediu cu bătaie lungă în timp.

 Reflexoterapia tălpii cu ajutorul fotoliilor de masaj

Fotoliile de masaj din gama Komoder au, printre diversele funcții, masajul de reflexoterapie ca și opțiune obligatorie. Realizat cu un sistem dinamic de role, masajul tălpii este activ întreaga ședință oferind utilizatorului cea mai plăcută experiență posibilă. Practic, la final, pe lângă ameliorarea suferinței unei zone sau eliminarea unui blocaj, reflexoterapia adaugă o stare de bine în întreg organismul, un tonus perfect atât fizic cât și psihic. Avantajul unui fotoliu de masaj este evident, el fiind disponibil pentru reflexoterapie la orice oră din zi și din noapte, lucru imposibil în orice alte circumstanțe. Una dintre recomandările noastre, dacă sunteți interesați de reflexoterapie, este fotoliul de masaj Victoria II.

Femeie stând într-un fotoliu Komoder, Victoria II, într-o ambianță casnică la orele serii
Reflexoterapia este o artă atunci când e realizată de fotoliul Victoria II

Victoria II este un kinetoterapeut neobosit, oferind 8 programe automate, 5 tipuri de masaj, reflexoterapie și frământarea gambelor. Masajul de reflexoterapie se execută folosind o plăcuţă echipată cu role, iar suportul pentru gambe se extinde pentru a se potrivi diferitelor înălţimi ale utilizatorilor. Recomandăm utilizarea funcției de reflexoterapie pentru persoanele care acuză dureri ale picioarelor sau pentru persoane care petrec mult timp în picioare.

În concluzie, masajul reflexoterapeutic este destinat aproape oricui, indiferent de vârstă. E un tip de masaj care își va arăta utilitatea într-o multitudine de situații. Tocmai de aceea, fotoliile Komoder au fost proiectate să ofere această opțiune tuturor utilizatorilor săi. Komoder vă oferă și alte produse care se vor ocupa exclusiv de picioarele dumneavoastră. Experiența completă este însă realizată de scaunele de masaj ale gamei.  Nu uitați, orice masaj eficient debutează cu o sesiune de reflexoterapie!