Ce contraindicații are un fotoliu de masaj ?

O femeie stând într-un fotoliu Komoder într-o ambianță de interior
Fotoliul de masaj luptă cu rutina secolului 21

Întocmai precum sunt majoritatea lucrurilor care ne înconjoară și de care ne folosim, și un fotoliu de masaj poate fi contraindicat în anumite situații. Bineînțeles că menirea lui este una foarte clară, iar scopul terapeutic bine definit, însă efectele pe care le produce pot fi diferite de la persoană la persoană.

Robotul de masaj este un sistem mecanic și electric care a evoluat permanent în timp. De la primele modele comercializate în anii 70, fiecare îmbunătățire a fost orientată pentru confortul și efectul binefăcător asupra utilizatorului. Astăzi, un astfel de aparat este o colecție de masaje și tipuri de masaj, îmbinând tehnicile tradiționale cu variantele noi, terapeutice și tonice. Tocmai de aceea, un lucru este foarte clar, un fotoliu de masaj are infinit mai multe indicații decât contraindicații.

Situații în care nu este recomandată folosirea unui fotoliu de masaj

Principalele contraindicații ale fotoliului de masaj se referă în primul rând la starea de sănătate a utilizatorului. Nu se va efectua masaj persoanelor care acuză o stare febrilă sau o stare alterată a sănătății. Procedeele de masaj nu îi vor înrăutăți neapărat starea dar vor fi complet inutile și fără niciun scop precis. Nu se va face masaj persoanelor care au răni deschise sau închise, stimularea circulației sanguine favorizând o posibilă hemoragie.

Precauție pentru persoanele însărcinate și copii

O altă contraindicație a unui fotoliu de masaj se referă la persoanele însărcinate aflate mai ales în lunile sensibile de sarcină. Femeia gravidă aflată după luna a cincea simte mai degrabă nevoia de odihnă și repaus. Setarea unui masaj în talpă, un masaj de reflexoterapie, ar putea să îi fie folositor în combinație cu un masaj lejer, setat pe cel mai jos nivel de intensitate, însă nu mai mult de atât. Fotoliile de masaj sunt capabile de mișcări profunde și puternice, mișcări care ar putea să îi provoace gravidei contracții.

Copiii sunt o altă categorie pentru care un fotoliu de masaj este contraindicat. Până la vârsta de 14 ani, un copil nu are dezvoltarea fizică necesară, și intensitatea unui masaj foarte energic ar putea să îi creeze disconfort sau chiar durere. Și în această situație este recomandată supravegherea acestuia pe toată durata programului.

Femeie stând în fața șemineului într-un fotoliu de masaj Komoder
Fotoliul de masaj te pregătește de un somn odihnitor de fiecare dată

Precauție pentru persoanele bolnave psihic!

O altă categorie pentru care fotoliul de masaj prezintă contraindicații o reprezintă persoanele bolnave psihic. În dinamica sa, un masaj executat de robotul de masaj te poate aduce în poziții și situații neașteptate, situații ușor de gestionat de o persoană sănătoasă, dar situații periculoase pentru bolnavul psihic. Spre exemplu, poziția de Zero Gravity poate crea un sentiment de insecuritate tocmai datorită acestei posturi neobișnuite, e o situație care poate induce ușor un atac de panică. Dacă scaunul de masaj este totuși folosit de către persoanele suferinde psihic, se recomandă supravegherea acestora pe toată durata programului.

Atenție la persoanele suferinde de osteoporoză sau posesoare de stimulator cardiac!

O categorie aparte pentru care există contraindicații sunt persoanele cu dizabilități sau suferinde de boli degenerative ale sistemului osos. Osteoporoza este o boală care afectează concentrația de calciu a osului, o boală a vârstei a treia în mare parte, o suferință care predispune la fracturi și o perioadă mult mai mare de vindecare. De asemenea persoanele care au implantate stimulatoare cardiace, care ar putea interfera cu câmpul magnetic al fotoliului de masa, sunt o categorie cărora o astfel de activitate este contraindicată. 

Interior luxos de locuință cu un fotoliu de masaj Komoder plasat în sufragerie
Fotoliul de masaj se armonizează perfect cu liniile casei tale

Fotoliul de masaj poate fi asistentul nostru personal

Toate categoriile și cazurile enumerate mai sus reprezintă desigur un procent mult mai mic în comparație cu restul de utilizatori care se pot bucura de beneficiile și terapia unui masaj bine făcut. Un fotoliu de masaj are de aceea o paletă largă de beneficii și acțiune, mai ales în contextul în care viața modernă și rutina ne obligă să plătim un tribut de sănătate. De aceea beneficiile sunt infinit mai multe și la îndemână pentru fiecare. Un fotoliu de masaj este în secolul 21 un fel de asistent personal, un asistent care poate fi prezent și acasă, și la serviciu, chiar și în mașina unde petrecem ore în trafic în fiecare zi. Există o soluție pentru fiecare situație.

Programele de masaj și tehnicile specifice cu care vin echipate fotoliile de masaj acoperă o paletă diversă de afecțiuni și probleme. În general, scopul unui astfel de masaj este tonifierea musculaturii, relaxarea ei, înlăturarea oboselii și stimularea unei circulații sanguine mai bune. În paralel este urmărit și efectul de reflexoterapie, masajul în talpă fiind orientat prin această poartă către fiecare organ intern în parte.  Nu în ultimul rând, unul dintre scopurile principale se referă la sistemul osos și realinierea corectă a oaselor. Prin construcția sa, un scaun de masaj are infinit mai multe beneficii decât elemente de precauție, astfel încât vă invităm să testați, pentru început, fotoliile gamei Komoder, prin diversitate o soluție pentru fiecare!