Condiții de returnare a produselor

KOMODER INTERACTIVE S.R.L. garantează înlocuirea și/sau acceptarea returului produselor ce vor fi considerate neconforme cu descrierea de pe site. Pentru o gestionare eficientă și la timp toate reclamațiile trebuie anunțate strict online folosind formularul de retur. Perioada de timp necesară reparării sau înlocuirii produsului neconform nu poate să depășească 15 zile calendaristice de la data la care cumpărătorul a informat vânzătorul cu privire la defectele sesizate sau de la data în care a predat produsul vânzătorului.

Termenul-limită de returnare a produselor

Returnarea unui produs cumpărat online se poate face în termen de 14 zile. Această soluție se numește drept de retragere din contractul de vânzare-cumpărare la distanță, așa cum este el prevăzut de OUG 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii.

Produs defect

În cazul în care produsul achiziţionat s-a defectat vă rugăm să ne contactaţi folosind formularul de garanție pentru stabilirea detaliilor necesare reparaţiei. Dacă defectul este necunoscut sau greu de soluţionat la locaţia cumpărătorului produsul va fi preluat de către echipa logistică Komoder cu destinație spre departamentul tehnic KOMODER care va constata dacă produsul necesită reparație sau dacă va fi înlocuit. În acest caz, taxele de transport, ambalare şi reparaţie vor fi suportate de către vânzător.

Returul produselor

Puteţi solicita înlocuirea produsului sau contravaloarea achitată în termen de 14 zile din momentul în care aţi recepţionat produsul. În cazul în care doriţi returnarea produsului vă rugăm să ne solicitați acest lucru prin completarea formularului de retur.

Costul transportului de retur

Legea privind vânzarea produselor și garanțiilor asociate acestora stabilește că toate costurile privind garanția comercială inclusiv transportul produsului în vederea returnării și recuperării prețului plătit de consumator se suportă de către vânzător.

Retur folosind "Serviciul de demontare, înfoliere, împachetare și manipulare Komoder"

În cazul în care nu aveți posibilitate de demontare, manipulare, înfoliere și reambalare a produsului în vederea returului vă rugăm să ne contactați telefonic la numărul 0364.100.160 pentru a solicita ca personalul Komoder să vă ofere acest serviciu contra-cost. În situația în care solicitarea de retur se face verbal personalului care a despachetat, montat și manipulat produsul atunci "Serviciul de demontare, înfoliere, împachetare și manipulare" nu va fi facturat sau va fi facturat cu valoare zero (0).

Programul de lucru pentru departamentul logistic și departamentul tehnic care asigură serviciul "Serviciul de demontare, înfoliere, împachetare și manipulare Komoder" este de Luni până Vineri de la ora 09:00 la ora 17:00, iar în timpul sărbătorilor legale angajaţii companiei Komoder nu vor avea program de muncă. Pentru solicitări de retur timpul de răspuns este cuprins între 2 şi 48 de ore. Timpul de răspuns poate fi influenţat de sfârşiturile de săptămână sau de sărbătorile legale.

Ambalajul

OUG nr. 34/2014 (care cuprinde reglementarea legală a dreptului de retragere) prevede faptul că vânzătorul poate să nu mai înapoieze cumpărătorului toți banii, pe motiv că acesta a diminuat valoarea produsului pe care îl returnează. Cu alte cuvinte, deși în cazul acordării garanției nu veți fi taxat pentru că nu ați păstrat ambalajul, în cazul returnării produselor este posibil "să fiți penalizat" la rambursarea contravalorii. Komoder nu va refuza procesul de returnare pe motiv că nu aveți sau nu puteți aduce ambalajul original sau că acesta nu e într-o stare bună.

Returnarea sumelor

Vânzătorul este obligat să ramburseze sumele pe care le-a primit drept plată din partea cumpărătorului, fără întârziere și nu mai târziu de 14 zile de la data la care este informat de cererea de retur din partea consumatorului. Sumele vor fi înapoiate exclusiv prin transfer bancar din contul vânzătorului în contul cumpărătorului. În situația în care cumpărătorul apelează la "Serviciul de demontare, înfoliere, împachetare și manipulare Komoder" costul acestui serviciu va fi facturat spre cumpărător împreună cu factura de return (stornare).

Deschideți o cerere de retur

Vă rugăm să folosiți formularul de mai jos pentru a solicita returul unui produs. Adresa pentru retur este strada Calea Baciului nr. 47, Hala Komoder. Cluj Napoca. Romania.